Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Üniversiteli okulunu anlat..

arkadaşlar forumumuzda üniversite okuyan kardeşlerimiz vardır onlardan okudukları bölümü üniversiteyi ve şehri anlatmalarını istiyoruz tercih yapacak kardeşlerimize yol gösterelim inşallah..

FIRAT ÜNİVERSİTESİ-----ELAZIĞ

üniversite kampüsü şehire yakın ulaşımı kolay içinden halk otobusu geçmekte
üniversitede yemek için aylık kart gibi bir durum yok yemek istediğiniz vakit fiş alıp yiyebilirsiniz günde öğle ve akşam olmak üzere 2 öğün yemek verilmekte fiyati 1,5 YTL

KYK yurtları üniversite içinde ve merkezde olmak üzere dağıtılmış vaziyette
özel yurtlarda var bir yurtta da arkadaşınızla giderseniz oda da kiralama imkanınız var...

insanları çok cana yakın öğrencilere yardımcı oluyorlar...
her yer düzenli ve toplu bir şekilde merkezden ne tarafa gitseniz eşit uzaklıkta sayılır..

ulaşım ücretide gayet iyi 55 YKR idi.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR

her noktada öğrenci düşünülmüş.kampüs içinde bir çok banka dahil aradığınız herşeye kolaylıkla ulaşabilmektesiniz.haftalık yemek fişi 5 ytl hafta içi yemekhaneden bu fişle yiyebiliyorsunuz.zengin bir kütüphaneye sahip.ulaşım konusunda tramvay tercih edilir genellikle.kampüsün 2 kapısının önündende geçmekte.kyk okulun içinde olduğu gibi okulun dısındada mevcut.kampüs içinde yemek yenilecek yerler oldugu gıbı cıkıstada öğrenciler için bir çok uygun yerler bulmak mümkün.eskişehirde 2 üniversite olduğu için genellikle öğrenci dolu.açık öğretimlerde dahil.yalnız ev fiyatları çok yüksek.
herşeye rağmen eğitim açısından gerçekten iyi bir okul.
yinede kimseye vesilede sebepte olmak istemem :) sadece paylaşım

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ------------KONYA

üniversitenin bütün bölümleri bir arada değil meram ve alaaddin keykubat olmak üzere iki kampusu var..
genel kampus olan alaaddin keykubat kampusu merkeze 22 km uzaklıkta konyanın kenarında bir yer ve kampus içi çok büyüktür..
kampus içinde sosyal etkinlik ve alışveriş merkezi bulunmakta
butun bankaların bankamatikleri üniversite içinde mevcut kütüphanesi ve ar-ge bölümü gelişmiş vaziyette
üniversiteye ulaşım genelde tramvay seçilmekte olup tramvay üniversitenin içinde dolaşıp fakultelere uygun duraklar bulunmaktadır..
üniversitenin içinde kyk yurdu bulunmaktadır.. üniversitenin girişinde ise özel yurtlar mevcuttur..
alış veriş marketinin olduğu bölümde sinema ve fast food kırtasiye telefon internet cafe vs mevcut..

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

evde oturuyosun kafana göre çalışıyosun istediğin gibi istedğin ortamda.yapman gereken tek şey derslere çalışıp sınava girmek.. ;)

konuyu biraz bozdum kusura bakmayınız ama bölüm için teşekkür ederim Cennet ırmağı güzel düşünmüşsünüz :)
2.üniversite için fikir alımı yaparız artık :)

katkılarınızdan dolayı biz tşk ederiz...

Tercih yapacaklar için mutlaka faydalı olacaktır... Göz önünde bulundurulması gereken nedenleri başlıcaları çünkü... Ulaşım imkanları, kalacak yer sorunu, staj imkanları, şehrin havası... (mesela Akdeniz bölgesinde ikamet eden birinin Erzurum ya da Sivas'ı tercih ederken hava şartlarını da düşünmesi gerekir. Bu durum bazıları için çok sorun olabilir)

Yerleştikten sonra bu gibi sorunlarla karşılaşılması büyük kayıplara neden olabilir. Böyle bir uygulamayı başlattığı için arkadaşımıza teşekkür ediyoruz.


katkılarınızdan dolayı biz tşk ederiz...

ERZURUM ATATÜRK ÜNV.


malum hava şartlarını söylemeye gerek yok sanırım..erzurum soğuk bir memleket...yılın 6 ayı mutlaka kış mevsimi yaşanır...eğer batıda iseniz zaten ulaşım biraz uzun sürer...izmir 24 saat konya 14 saat gibi...

erzurumun sayabileceğim olumsuzlukları bu kadar :) ben böyle bir kampüsün ülkede çok az yerde olduğu düşüncesindeyim...aklınınza gelen tüm bölümler mevcut..sadece endüstri müh. yok..birde yoncalık eğitim fakültesi var oda şehrein içinde..kampüs içinde alabildiğine ağaçlarla kaplı yollarda fakültenize gidersiniz..şehir içi ulaşım çok kolay..isterseniz yürürsünüz...yurtlar fakültelere 1-2 dk. uzaklıkta.ayrıca kalabileceğiniz özel yurtlarda bir hayli fazla...yemekhanesi hastanesi herşeyi içinde....bankamatikler de aynı şekilde...iş bankası vakıfbank gibi bankaların şubeleride içerde mevcut. ünv tenin kendisine ait bir sineması var ..eğitim alanında çok köklü bir ünv.özellikle öğretmenlikte ve tıp alanında çok iyi.(kendim diye söylemiyorum ;)).sağlık okurken biraz zorlanabilrsiniz ama eminim çok iyi yetiştirilirsiniz...erzurumnda kış çok olduğundan sosyal etkinlikler genelde kapalı alanlarda gerçekleşir...konserler,seminerler olur...mayıs gibide havalar biraz ısınınca bahar şenlikleri mevcuttur..

ilk gittiğimde çok zorlansamda(17 yaş) sonradan çok sevdim erzurumu.. bir kere manevi havası çok fazla kendini hissettirir...eğer uzakta iseniz, ailenizden ilk kez ayrılcaksanız ve sık sık aile özlemi olacaksa erzurumu tavsiye etmem,şehir ucuz..eğer akıllarında doğuyu kötü canlandıranlar varsa hiçte aklınızdaki gibi bir yer değil...ben erzurumu seviyorum.....

ANKARA-Ankara üniversitesi-Tandoğan kampüsü
Kampüs şehrin merkezindedir. Fen ve mühendislik fakültesi, beden eğitimi yüksek okulu, eczacılık fakültesi, konservatuar, yabancı diller yüksek okulu, biyoteknoloji enstitüsü, Türkiye atom enerjisi kurumu ve rektörlük birimleri vardır. Halk ve belediye otobüsleri kampüsün çevresindeki duraklardan kalmaktadır. Ayrıca Ankaray Tandoğan istasyonu ise yine kampüsün önündedir. Bu yüzden ulaşım açısından hiçbir zorluk çekmezsiniz. Öğrenciler için ulaşım ücreti 1.10 ytl dir Yemekler öğrenci kimlik kartı ile her gün 1 öğün olmak üzere 1.5 ytl dir. Kampüs içinde spor tesisleri, kapalı yüzme havuzu, öğrenme merkezi, kantinler ve şenlik alanı mevcuttur. Barınma yönünden de yine üniversiteye bağlı şehirde 5 tane yurt bulunmaktadır. Bunun yanında yine kampüs çevresinde birçok özel ve devlet yurdu mevcuttur. Ev kiraları kampüs çevresinde yüksektir. Sağlık hizmetlerinden adınıza çıkartılacak sağlık karnesi yardımyla yararlanabilirsiniz. Ayrıca burs imkanı da sağlanabiliyor ve kısmi zamanlı olarak üniversitede de çalışma alanları mevcuttur. Staj yönünden alternatif çok fazladır. Erasmus programı (ikili değişim) ile yurt dışında öğrenim görme ve staj yapma imkanı vardır. Ankara'da hava kışları soğuk ve kar yağışlı yazları ise sıcak ve kuraktır.
Kampüs Gazi üniversitesiyle komşudur ve anıtkabire yürüyerek 5 dakikadır ayrıca Tandoğan meydanına yakın olmasından dolayı eylemlere ve yürüyüşlere çok sık şahit olursunuz ve bu yüzden de trafik sorunu çok sık olmasa da yaşanır.
Bunlar tanıtımın sadece biçimsel yönüdür. Bu yönden faydalı olabildiysem sevinirim. Diğer yönünü ise ne kadar anlatabilirim bilmiyorum. Üniversite içinde gruplaşmalar çok fazla. Öğrenci ilişkileri genellikle arkadaş çevresiyle kalmaktadır. Önemli olan sizin için en hayırlı ve doğru kişileri bulabilmektir. Bunlar benim gözlemlerim. Sonuçta Ankara bir memur kentidir ve her yöreden ve türden insan burada yaşamaktadır. Özellikle ailesi Ankara dışında olanlar biraz daha dikkatli olmalıdırlar. Allah' a şükür bizim bu yönden bir sorunumuz yok.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Bu konuda da ahmer kardeşimiz söylenmesi gerekenleri söylemiş kendisine teşekkür ederiz. ;) İkinci üniversite için de düşüncelerinizi bekliyoruz ahmer kardeşim. Biz de bu konuda yardımcı olabilriz inşallah.

2.üniversite için İstanbul 'da bir yer düşünüyorum ama ;)

bilhassa istanbulda okuyan kardeşlerimiz varsa kardeşim için istanbuldaki üniversite bilgilerine çok ihtiyacım var :-\

fırat üniverstesi 1975 te elazığ ili şehr merkezinde kurulmuştur.elazığ zaten öğrenci ve garnizon şehridir.halkının önemli geçim kaynaklarıda öğrenciler ve garnizon(asker) dir genellikle bu iki kesimin şehrin geçim kaynağını oluşturduğunu üniversitenin 30 bin öğrencisinin bulunduğu ve bunada sayısı milyonları aşan askerleri eklediğimizde azda olsa geçim için yeterlidir.Üniversiteye ulaşım çok kolay olup üniversite içi dolmuş ve belediye seferleri yapılmaktadır.

ANKARA - GAZİ ÜNİVERSİTESİ



Ben gazi üniveristesinin eğitim fakültesi bölümündeyim. düşünen arkadaşlar hiç bir şekilde tereddüt etmesinler. Başörtüsü yasağının geçmediği tek fakülte bizim fakültemiz. Rektör gelse bile vız. GÜvenlik görevlilerini çok rahat şekilde etkisiz hale getirebiliyoruz. Fakültemize gelebilirsiniz gönül rahatlığıyla. bunun haricinde her fakültede hatta her binada mescid bulunmaktadır.

"""Selçuk Ünivesitesi
Eğitim Fakültesi
Fen ve Teknoji Öğretmenliği """

Selçuk Üniversitesinden önce Konya yı anlatmak isterim. Konya Konevi Hz., Şemsi Tebrizi Hz. ve Mevlana Hz. lerinin kabrini bulunduran mübarek bir belde. Her ne kadar Mevlana Türbesi turistik bir mekan olmuş olsa da Konyalıların gözdesi olmaktan çıkmıyor. Konya da ulaşım Tranvay ve belediye otobüsleri ile sağlanıyor. En gözde mekanı Zafer dir. Bir nevi öğrenci caddesi. Alaaddin Tepesi yığma bir tepedir. Çay bahçesi ve düğün salonuyla ün yapmış olan Alaaddin Tepesini kışın bile boş görmek olanaksızdır. Sonra ismine şarkılar bile yazılmış olan MERAM BAĞLARI... Çok lüks villalar ile çevrili ve Konyanın tek yeşil alanı olan MERAMa ulaşım merkezden belediye otobüsleriyle sağlanır. Konya da konserler vs. etkinlikler Meram Bağlarında olur. Aydın Çavuş Meram Bağlarının en güzel restoranıdır. Konya ayaklarınızın altındadır.:))) Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi de Meram da Meram Bağlarına 25 dk yürüme mesafesindedir. Birçok konferansın seminerin ve tiyatronun özellikle Öğrenciler olmak üzere tüm Konya Halkıyla buluşturulduğu mekan olan Konevi Kültür Merkezi de Meram dadır.

Konya etli ekmeği, tandır kebabı ve bamya çorbasıyla meşhurdur. Konya ya gelip Havzan Restoran ve ya Hilal Etlikemek de etliekmek, Caferoğulları Restoranın da Tandır Kebabı ve Köşk Restoran da bamya çorbası içmeden gitmek olmaz:))) Öğrenciler için Zafer Meydanında Enes Kültür Kitabevinin arkasında Mantı evlrinde çok uygun ve temiz mantılar yemek börekler yemelerini de tavsiye ederim. Tam da ağzımız sulanmışken Kule Site Alışveriş Merkezinin Dönen Restoranından da bahsetmeden geçmek olmaz. Kule Site İş Merkezi 42 katlıdır. 42. katında Bir dönüşünü 2 saat 10 dk da tamamlyan Restoranda Konya yı izlerken yemek yemek çok ayrı bir lezzet veriyor yemeklere:) Bir alt katında da dürbünlerle açık alanda Konyayı izleme fırsatı...

Kule Site den bahsetmeye başlamışken; Kule Site nin bulunduğu Emniyet ve Sille bölgesinden de bahsetmeden olmaz. Sille öğrencilerin en çok rağbet ettiği bir bölgedir. STV deki Tek Türkiye filmi de Sille nin bir köyünde Sille Barajın da çekilmektedir.Büyük Alış Veriş Merkesleri olan Afra ve Adese(Kule Site) arasında Nene Hatun Parkı var. Öğrenci evleri genellikle bu park etrafındadır. Sille ye ve Emniyet e otobüsler ve dolmuşlarla ulaşım sağlandığı gibi Alaaddin Etrafını turlayıp Kampüse kadar giden Tranvay ile de gidilebilir. Tranvay ile Kampüs arası 1 saate yakın sürmektesir. Tranvay sırasıyla Belediye, Sille, Emniyet, Kunduracılar, Sanayi, Alt Geçit.. Selçuklu Belediyesi (Burada piknik alanı olan Selahattin Eyyubi Parkı var Kipa alış veriş merkezide bu duraktadır.) ...Erenkaya Ceddesi... Cumhuriyet (Büyük Alış Veriş Merkezlerinden olan M1(REAL) ücretsiz servis araçlarıda burdan kalkıyor) , OTOGAR, Medaş, Türmak Lisesi, MTA, Yazır...Okul..Kampüs ve Bosna Hersek. Otogar dan başlayan (tam olarak nerde bittiğini hatırlamıyorum) Selçuklu Belediyesinin yeşillendirdiği yürüme alanı, oturulacak güzel kamelyalar egzersiz aletleri çocuk parkları yaptığı park da dillere destandır. Kampüse doğru giderken sol tarafta sık olmakla beraber yol boyunca birçok kooperatifleşmenin olduğunu görürsünüz. Toki evleride Kampüsten bir önceki duraktadır. Salı günleri Konya hanımlarının rağbet ettiği Sosyete Pazarı da bu yol üzerindedir. Bosna Hersek En çok öğrencilerin yerleştiği bir mahalledir. Sağlık Ocakları Alış Veriş Merkezleri İngilizce Kursları ile tam bir Öğrenci Mahallesidir. Ama ismi Konyalılarca pek iyi anılmaz:)

Şimdi de güzel üniversitemiz Selçuk Üniversitesi nden bahsedelim. Selçuk Üniversitesinin Eğitim Fakültesi az öncede bahsettiğim gibi Meram dadır. Kampüs ise Konya İstanbul yolu üzerinde Konya merkezden oldukça uzaktır. Üniversitemizde sadece Eczacılık Fakültesi yok. Selçuklu Tıp Fakültesi Kampüstedir ama Meram Tıp Fakültesi adı üzerine Meram Yaka dadır.

Konya'da üniversite açılması konusunun gündeme geldiği tarih 1955 yılıdır. Bu tarihte Konya'da üniversitenin kurulması için TBMM'de bir kanun tasarısı hazırlandı. Tasarı, Milletvekillerinin yarısından fazlası tarafından da imzalandı. Ancak tasarı talihsiz bir şekilde Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçemedi. Bu tarihten 7 yıl sonra, 1962'de Konya, M.E.B.'e bağlı olarak açılan Selçuk Eğitim Enstitüsü ve Yüksek İslâm Enstitüsü ile üniversiteye sahip olma yolunda ilk ciddi adımını atmış oldu. Bu ilk adımın güçlendirilerek geliştirilmesi için 1968 yılında Konya'da Üniversite'yi Kurma ve Yaşatma Derneği kuruldu. Nihayet duyulan yakın ilgi, gösterilen üstün gayret ve sarf edilen çabalar boşa gitmedi ve bugünkü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin nüvesini teşkil eden Mühendislik-Mimarlık Yüksekokulu kuruldu. Binası, dersanesi, personeli ve bütçesi olmadığı halde Üniversite'yi Kurma ve Yaşatma Derneği'nin gayretleri ile 1970-1971 eğitim-öğretim yılında çocuk esirgeme kurumuna ait bir binada (Gazi Lisesi yanı) hizmet vermeye başlayan bu yüksekokul, 5 Temmuz 1971 tarih ve 1418 sayılı kanunun 9.maddesine istinaden Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi ünvanını aldı.

Üniversitenin kuruluşuna hazırlık safhasını teşkil eden bu üç okuldan asıl üniversiteye geçiş ise, 1975 yılında gerçekleşti. 11 Nisan 1975 tarihinde yürürlüğe giren "4 üniversitenin kurulması ile ilgili" 1873 sayılı kanunla yurdumuzda dört üniversitenin kurulması öngörülmüş ve Selçuk Üniversitesi' de bu kanuna istinaden kurulmuştur. 1976-1977 eğitim-öğretim yılında Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olmak üzere iki fakülte, 7 bölüm, 327 öğrenci ve 2 kadrolu öğretim üyesi ile faaliyete geçen Selçuk Üniversitesi, 1982 yılına kadar kayda değer bir gelişme gösterememiştir.


Selçuk Üniversitesi için atılım yılı 1982 olmuştur. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile ilk etapta üniversitenin çekirdeğini oluşturan Fen ve Edebiyat Fakülteleri birleştirilerek Fen-Edebiyat Fakültesi'nin kurulmasına, Selçuk Yüksek Öğretmen Okulu'nun Eğitim Fakültesi'ne dönüştürülmesine, Konya Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi'nin, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'ne dönüştürülmesine, Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nün İlâhiyat Fakültesi'ne dönüştürülmesine, Hukuk, Tıp, Ziraat ve Veteriner Fakültesi ile Sağlık, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri'nin kurulmasına, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun kaldırılarak Konya Meslek Yüksekokulu'na dönüştürülmesine, Niğde'de Niğde Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasına, Kız Sanat Yüksek Öğretmen Okulu'nun Kız Sanat Eğitim Yüksekokulu'na dönüştürülmesine, Niğde Eğitim Enstitüsü'nün Eğitim Yüksekokulu'na dönüştürülmesine karar verilmiştir. 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile bir anda 8 fakülte, 4 yüksekokul ve 3 enstitü seviyesine ulaşmıştır.


Bugün ise Selçuk Üniversitesi 16 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 2 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 Sağlık Yüksekokulu, 25 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü, 13 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 60.000'i bulan öğrenci sayısı ile ülkemiz üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Rektürümüz sayın Prof. Dr. Süleyman Okudan dır. www.selcuk.edu.tr de tanıtım filimlerini izleyin.

Eğitim Fakültesi şimdi yenilenmektedir. İsmi Ahmet Kaleşoğlu Eğitim Fakültesi olarak değişmiştir. Binalarımız yıkılıp yenileniyor. Küçük yemyeşil ve çok tatlı bir havası olan Fakültemiz de öğrencilerin karınlarını doyuracağı:D oturup sohbet edeceği Dolunay bulunmaktadır. Vize Final ve Bütünleme haftaları Dolunay Center ın önü tıklım tıklım doludur:D Bahçesi de dillere destandır. Kampüste ise içinde mağazaları ve restoranı olan Gökkuşağı vardır.

Bu arada İlahiyat Fakültesinden bahsetmeyi unuttum İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi aynı bahçe içindedir. İlahiyat Fakültesinin önünde olan Camimizde çok güzel bir nimettir.

Son olarak da Konya da yolunu kaybedebler veya yer iz bilmeyenler Camileri iyi öğrensin. Hiç kaybolmazsınız. Çünkü her yerde camii var:)

Gez Dünya yı Gör Konya yı diye boşuna dememişler. Herkesi Bekleriz.

Hayırlı Günler.....

bilgi için teşekkürler güvercin24 kardeşim..


Üniversite

MollaCami.Com