Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hangi meyve neye iyi geliyor?

Hangi meyve neye iyi geliyor?

Daily Mirror gazetesi bugüne kadar sebze ve meyveler üzerinde yapılan araştırmaları derledi

Habere göre, öne çıkan sebze meyveler ve etkileri:

Avokado:
Göz sağlığı için birebirdir. İçerdiği lutein sayesinde katarakt ve yaşlılık nedeniyle görmede gerileme problemlerini ortadan kaldırır.

Elma: Astıma karşı etkilidir. Her gün 1 elma yiyen çocukların nefes alışverişlerinin rahatladığı, yine her gün 1 elma tüketen hamile kadınların da astıma yakalanma riski düşük çocuklar dünyaya getirdiği belirlendi.

Kivi: Soğuk algınlığı ile savaşta etkilidir. Portakaldan daha fazla c vitamini içerir. Ve bir tanesi sadece 45 kaloridir.

Erik: Kabızlığı ve bağırsak problemlerini engeller. İçerdiği lifler sayesinde kolesterolü düşürerek bağırsak kanseri riskini azaltır.

Nar: Sağlıklı bir kalp için birebirdir. Antioksidanlar yönünden en yüksek seviyeye sahiptir. Yeşil çay gibi antioksidan yönünden zengin gıdalardan 3 kat fazla antioksidan içerir.

Çilek: Kolesterolü düşürür. İçerdiği lifler sayesinde kötü kolesterolün azalmasını sağlar ayrıca C vitamini ve ellagic asit ile de kansere karşı savaşır.

Muz: Rahat bir uyku sağlar. İçerdiği doğal sakinleştirici Triptopan amino asiti sayesinde Rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Her gün bir tane yemek kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltır.

teşekkürler...

Kuru Kayısı , Kayısının Faydaları
Geçen ay kanım düşük çıktığı için kuru üzüm ve kuru kayısı yemeye başladım.. Kan yapıyormuş, hem de çok lezzetli ,yemek aralarında açlığımı bastırıyor ve diyete yardımcı oluyor, tabi çok yemedikçe.. :))

Bu sıralar bizim evde çok tüketilmeye başladı kuru kayısı.. Şimdiki tarif de yine annemin yaptığı ve bizim çok sevdiğimiz bir tatlı.. Geçen gün aklımıza geldi ve ablam yaptı.. Sizin de beğeneceğinizi düşünüyorum.. Eğer tatlıyı ve kuru kayısı seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Yalnız biraz kalorili olduğu için dikkat edin derim:))

Ama önce kayısının faydaları....





Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir.



-Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır



-Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar



-Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar



-Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur



-Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar



-Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır.



-Üreme sistemi üzerinde önemli rolü vardır.



-Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir .



-Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.



-Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar Klinik ölümündeki reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde etkili olur .



-Kayısının potasyumca zengin, sodyumca fakır ve A vitaminin öz maddesi karotence zengin olması insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırmaktadır .





-5-6 kayısının çekirdeği dövülüp suyu içilirse bağırsak kurtlarını öldürür.



Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz. Hem çikolata, pasta vb. yememiş olursunuz, hem de sayısız faydalarından yararlanmış olursunuz. Tabi kilo vermek istiyorsanız bu davranış daha uygun.



Tüm bunların yanında dikkat edilmesi gereken bir husus var ki göz ardı edilemez. Karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidirler. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar ve fazla mide asidi salgılayanlar ham kayısı yememeli, olgun kayısıları tercih etmelidirler.

paylaşımınız için tşkkrlr..


Dengeli Beslenme & Diyet

MollaCami.Com