Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


>BLOGLAR HAKINDA>

PROF blog ne demek,

normal siteden ne farkı var ?

Blog kişisel bir günlüktür. Günlük bir kürsü. Paylaşımcı bir ortam. Politik bir nutuk alanı. En son haberlerin çıktığı yer. Bir bağlantılar kolleksiyonu. Sizin kendi özel düşünceleriniz. Dünyadan hatıralar.

Blogunuz sizin istediğiniz şey olur. Blogların milyonlarcası, her boyutta ve şekilde vardır, ve hiçbir gerçek kuralları da yoktur.

Basit olarak, blog bir web sitesidir, ve buraya sürekli olarak bir şeyler yazarsınız. Yeni şeyler en yukarıda görünür, bu sayede ziyaretçileriniz değişikliklerden haberdar olur. Daha sonra size yorum yapabilir, e-posta gönderebilir, veya bağlantı verebilirler.

Blogger’ın hizmete sunulduğu 1999 yılından bu yana, bloglar web’i yeniden şekillendirdi, siyaseti etkiledi, gazetecilik piyasasını sarstı ve milyonlarca insanın kendi sesini duyurabilmesini ve diğer insanlarla iletişim kurabilmesini sağladı.

Blog, size web üzerinde kendi sesinizi duyurma olanağı verir. Politik yorumlarınız, kişisel günlüğünüz veya unutmak istemediğiniz web sitelerine olan bağlantılar gibi size ilginç gelen her şeyi bir araya toplayıp paylaşabileceğiniz bir yerdir.

alıntı -->> blogger

kardeş bu bilgilere bir bak işini görmezse tekrar sor yardımcı olayım..

Blog temel olarak forumdan ya da digerlerinden farksiz seyler..

Su an mollacami ye üye oluyor ve yazilar ekleyip paylasiyorsun. diger üyelerce de bu paylastiklariniza cevaplar vs geliyor.. kollektif bir iletisim var.. Fakat mesajlarinizi takip edenmodlar yönetim vs var..

Mesela bir blog sitesi ise, ayni sekilde üye oluyorsunuz. ayni veritabani mantiginda veriler saklaniyor. Sunum olarak ise yazilar öyle ulu orta herkese sunulmuyor. sadece bir bölgeden gösteriliyor. kendi yazinizin kendi yöneticisi sizsiniz. kanunlara ters olmadigi sürece müdahale olmuyor. Forumdaki yaziniza oranla ilgi sizin cabanizla gercekelsmesi gerekiyor.

Sunumda görsel oalrak biraz degisiklik var, yazinin özetide gösterilebiliyor. Ya da tüm metni göstertebiliyorsun..

Fakat temelde paylasim mantigi ayni.. Blog kisisel paylasim, forum kollektif paylasim :)

teşekkürler,

blog sahibi olmak için izlenen yol nedir?

üç aşamada işlem tamamlanır..

1-- google da bir hesap lazım.. hesabınız varsa aynı mail adresini kullanmak içn oturum açmış olmalısınız..
2-- blog adresi belirleme
3-- blog için görünüm şablonu seçme

blog sahibi oldunuz mu? :)

maalesef,

isterdim ama,

biraz bu işlerden anlayan birilerinin yardımına ihtiyacım var,


Bilgisayar Problemleri

MollaCami.Com