Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kıymetli vakitlerde duâ etmelidir

Cum'a günü ve gecesi, ezân vakti, ezân ve ikâmet arası, her günün seher vakti, gecenin ikinci yarısı, Receb'in ilk gecesi, Şa'ban'ın onbeşinci gecesi, Bayram geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı, her günün zevâl vakti, Cum'a günü öğle ile ikindi arası kıymetli vakitlerdir. Bu vakitleri ganimet bilmelidir.
Hastalık hâli, aile ve vatanınından uzak kalındığı zaman, farz namazlardan sonra, İhlâs sûresi okunduktan sonra, yağmur yağarken, düşmanla karşı karşıya gelince, oruçlu olduğu zaman, kalbinde incelik hissettiği anda duâ etmelidir. Çünkü kalbdeki incelik rahmet kapısının açık olduğuna işarettir.
Rabbimiz, seher vakti, “Duâ eden yok mu kabul edeyim!” buyurur. Şerefli hallerde, mesela yağmur yağarken, oruçlu veya hasta iken duâ etmeli!
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
“Dertli müminin duâsını ganimet bilin!” .
“Beş vakt farz nemâzdan sonra yapılan duâ kabûl olur”
“Gecenin son üçte birinde, dünya semâsını rahmetiyle dolduran Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, onu mağfiret edeyim. İsteyen yok mu, istediğini vereyim, duâsını kabûl edeyim.”
“Oruçlunun duâsı reddolunmaz.”
“Üç duâ vardır ki, Bunların kabul edileceğinden şüphe yoktur. Mazlumun duâsı, misafirin duâsı ve babanın evladına duâsı

Allah razı olsun.Kardeşim gerçekten Rabbim bizleri affetmek bağışlamak cennetteki nimetlerinden istifade ettirmek için çeşitli vesileler yaratmış biriside buyurduğunuz gibi çeşitli günlerde yapılan dualar, yalvarmak el açmak dilencilerin işidir ama insanlara el açan dilencilerin işi değil Rabbe acizliğimizi bildirmek bir şey olmadığımızı O na nekadar çok ihtiyacımız olduğunu bildirmek için açılan eller,bizim dilenciliğimiz güç kuvvet kudret sahibine karşıdır O ndan dilenir isteriz kimseye muhtaç olmamak için,birbirimize ümmeti Muhammede dua edelim,duamızda bir kaç damla gözyaşıda çok ateşleri söndürür onuda unutmayalım.Allah,a emanet olunuz selam ve dua ile.

Allah razı olsun...

elinize sağlık

RABBİM bu güzel günlerin ,gecelerin ve değerli zamanların kıymetini bildirsin boşa geçirtmesin yapılan her türlü dua ve niyazımızı indi uluhiyyetinde kabul ve makbul eylesin..aminn..

Allah razı olsun


Fıkıh - İlmihal

MollaCami.Com