Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gönüllerimiz Şeriat ve Kısas diye haykırıyor



GÖNÜLLERİMİZ “ŞERİAT”, ”KISAS” DİYE HAYKIRIYOR DUYUYOR MUSUNUZ? – Cabir AÇIKSÖZ

Keşke bu yazı hiç yazılmasaydı, keşke hiç olmasaydı bu elim hadise… Ama ne yazık ki Adana’da daha 6 yaşında olan yavrumuzun nasıl canice katledildiğini izledik dün akşam haberlerinde. Bir kez daha anladık ki kokuşmuş beşeri sistemler iflas etmiştir. Artık hiç bir yaramıza merhem olmadıkları gibi, böylesine sadist ruhlu manyakların, canilerin, vahşilerin, sapıkların, yamyamların koruyucusu olmuşlardır.

Bugün “ben ateistim” diyen ve vicdanı sükut etmemiş kişilerin dahi, fıtratlarının sesine uyup,” bu vahşi nasıl kıydıysa bu yavruya, o da aynı şekilde gebertilmeli.” dediği gündür. Bugün Allah’ın ilahi hukukunun sadece derdimize derman, yangınımıza su olacağı gündür. Hiçbir ceza bu mahzun,mağdur ananın ve ailenin acısını dindiremezken şimdi her uyandıkları günde, böylesi bir câninin otel misilli bir hapishanede yeyip, içip, yattığını bilmeleri işkence değilde nedir?Ne garip değil mi? İslam hukuku böylesi durumlarda hayat hakkı elinden alınan maktülün ve geride kalan ailesinin hakkını korurken, kokuşmuş beşeri hukuklar katili koruyor.

İşte ilahi ferman böyle durumlarda “kısasta hayat vardır” derken, ”göze göz, cana can” derken ne demek istiyor, insan şimdi daha bir iyi anlıyor. Bir empati kurun kardeşlerim, sadece bir an olsun kendinizi bu ailenin yerine koyun ve bakın vicdanınız ne söylüyor? Bizim kıyametimiz bizi Yaradan Allah’ın şeriatına çağ dışı dendiği gün kopmuştu zaten. Bu her gün olanlar tesadüfi değil yani. İslami bir iklimin hakim olmadığı bir sistemden,ahlaki erdemlerin para etmediği bir yerden ve fakirliğin kol gezdiği bir ülkeden daha başka ne bekleyebilirsiniz ki?

“Fakirlik bir kapıdan girdimi, iman diğer kapıdan çıkar” diyor ya Resulullah (s.a.a), işte işsizlik, yoksulluk, yoksunluk ve durmaksızın medya eliyle zengin yaşamlara dair diziler, programlar ve eğitimsiz yığınların bunların sahte yaşamlarına imrenmesi, sıkış tıkış mahallelerde ahlaksızlığın arttıkça artması ve sonuç. Üçüncü sayfa haberlerinin tüm gazeteyi ele geçirdiği bir Türkiye.. Hoşgeldiniz(!) …

Askerlik yapanlar bilir. Acemi birliklerinde genellikle yirmili yaşlardaki o gençlerin vaziyetini. Kendimden örnek vereyim. Sadece benim askerlik yaptığım dönemde üç yüzden fazla sabıkalı vardı. Sabıkalı dediysem fikir suçlusu değil haa. Gaspçı, hırsız, tecavüzcü, psikopat, çocuk istismarcısı, esrar-uyuşturucu satıcısı ve kullanıcısı.. Daha sayayım mı?

Yine büyük şehirlerin varoşlarında büyüyenler iyi bilirler diyeceklerimi. Ben terör belası yüzünden köyünden bilmediği tanımadığı bir şehre gelip halim selim biriyken bir ay içinde canavara dönüşen gençler gördüm. Mahallede top peşinde koşturduğumuz birçok arkadaşımın uyuşturucu satıcısı, müptelası olduğunu gördüm. Kimisinin kadın pazarlayıcısı olduğunu gördüm. Ve şu an iyi biliyorum ki bu yazıyı okuduğunuzda hiçte garipsemiyorsunuz, çünkü aynı şeyleri sizlerde görüyorsunuz.

Ve şuna inanıyorum ki, bu sistemlerin halkın bu hale gelmesi zerrece umurlarında değil. Zaten Allah’ın emrettiği bir devlet-hukuk modelinin haricinde insanları yönetmeye aday bir devlet modelinin birinci kuralı sömürmektir. Sömürmeyi ana kuralı edinen bir sistem için en iyi halk, birbirini yiyen, tüketen, yok eden bir halk değil midir? Bu yaşanan cinayet, gasp, hırsızlık, fuhuş vs vs vs. bunun ispatı değil midir? Hani diyor ya Güzel Şair:

Beşeri sistem dün çıktı bugün oldu bayat,
Leş gibi olmuş kokuyor içtimai hayat,
İnsanlık ediyor, daha da edecek feryat,
Hak nuru Şeriat, İslamiyet neredesin?

Velhasıl; derdimiz çok saya saya bitmez. Ama en büyük derdimiz şu beşeri sistemler ki, ondan kurtulduk mu inşaallah diğer dertler küçülecek ve hayra dönecek.

Gelin bir duayla bitirelim..

Ey Rabbimiz, bu acılı aileye sabırlar, halkımıza da uyanışlar ihsan eyle. Bizlere bu miadı dolmuş uyduruk-batıl-gölge sistemleri def’u ref etmeyi nasip et ve çabuklaştır. Muhakkak ki sen işiten ve duaları kabul edensin. Amin..

Alıntıdır. Kaynak: Halk Haber


Yazarlardan

MollaCami.Com