Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Borsada Yatırım Yapmak



En eski finans piyasası olarak borsalar, günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte çok daha iyi olanaklar altında yatırım yapma imkanı sunmaktadır. Borsada yatırım yapmak günümüz olanakları sayesinde eskiye göre daha güvenlidir ve daha yüksek kazançlar elde edilebilmektedir. Yatırımların ve piyasa takibinin internet üzerinden yapılabilir olması sayesinde yatırımcılar daha az vakit harcayarak kazanç getirecek işlemleri kolaylıkla yapabilmektedir.

Borsa piyasasında işlem gören yatırım araçları hisse senetleri ile sınırlı değildir. Hisse senetleri ile birlikte anılmasının nedeni, borsa işlemlerinin bir mekana taşınması hisse senetlerinin yoğun bir şekilde el değiştirmeye başlaması ile olmuştur. Bu nedenle de hisse senetleri ile anılmaktadır ve genellikle “borsadan kağıt aldım”, “bu kağıt kazandırdı” tarzında cümleler duyarız. Genele bakıldığında ise hisse senetleri menkul kıymetler denilen ve devlet tahvillerinin, bononun da bulunduğu geniş bir grupta yer almaktadır. Menkul kıymetler, emtialar, dövizler, borsa endeksleri ve türev araçlar borsanın yatırım araçlarını oluşturmaktadır.

Borsa bilginiz ve beklentiniz neticesinde, bilinçli bir şekilde portföyünüzü oluşturmanız gerekmektedir. Tüm paranızı tek bir yatırım aracına yatırmak yerine, farklı yatırım araçlarından oluşan bir portföy oluşturmak sizi hedefinize daha da yaklaştıracaktır.

Borsada yatırım yaparken herşeyden önce borsa nasıl oynanır bilmeniz gerekmektedir. Borsadan elde edilen yüksek kazançların duyumunu alarak tüm paranızı borsaya yatırırsanız, tüm mal varlığınızı kaybetme riskiyle karşılaşırsınız. Bu nedenle yatırım yapmadan önce bilgi sahibi olmalısınız. Aynı zamanda günümüz olanaklarından faydalanarak borsa oyunları ve demo hesapları ile deneyim sahibi olabilir, borsaya belirli bir deneyimle başlayarak yabancı kalmazsınız.

Borsada dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi hiç şüphesiz, piyasa takibini etkili ve bilinçli bir şekilde yapabilmektedir. Portföyünüzde bulunan yatırım araçlarını iyi tanımalı ve fiyatları üzerine etkili olan faktörleri bilmelisiniz. Daha sonra da bu faktörler ile ilgili gelişmeleri dikkatli, planlı bir şekilde takip etmelisiniz. Bu sayede meydana gelebilecek dalgalanmaları önceden tahmin edebilir ve risklerin engelleyebilirsiniz.

Borsadan para kazanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir diğer durum da kendi yatırım stratejileriniz ile hareket etmenizdir. Borsada çoğunluğa uymak kaybetmenize neden olacaktır. Borsa beklentileriniz neticesinde belirlediğiniz hedefte ilerlemek için kendi strateji ve tekniklerinizi geliştirmeniz büyük bir önem taşımaktadır. Diğer yatırımcıların yatırım kararlarından etkilenmemeniz gerekir. Ayrıca aşırı getiri beklentisine girmeden, kazanmaya ve kaybetmeye hazırlıklı olarak işlemleri gerçekleştirmek gerekir.

Alıntı: http://www.borsanasiloynanir1.com


Ekonomi Haberleri

MollaCami.Com