Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Anne sütünü arttıran 6 ALTIN TAVSİYE



ANNE sütünün bebekler için mu′cizevî bir besin olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı gelişim için ilk 6 ay sadece anne sütü, daha sonra da 2 yıla kadar destek gıdalarıyla anne sütünün tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Annelerin genellikle kısa süre içinde sütten kesildiğini belirten uzmanlar, bu süreyi arttıran 6 altın öneriyi sıraladı. International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin, emzirme döneminde sağlanan sütteki enerjinin büyük bir kısmının annenin yediklerinden karşılandığını belirtti.

Alınan bütün enerjinin tam olarak süt enerjisine dönüşmediğini vurgulayan İrkin, “Çünkü vücut dokuları da bir miktar enerjiyi emiyor. Sağlıklı bir annenin günde ortalama 700–800 ml süt salgıladığı esas alındığında, emzirme döneminde günlük ortalama ekstradan enerji ihtiyacı 750 kaloriyi buluyor.

Bu miktarın 500 kalorisi yediklerinizden sağlanırken, 250 kalorisi hamilelikte depoladığınız yağlardan karşılanıyor. Bu da emzirme sırasında aldığınız fazla kiloların, enerjiye daha hızlı dönüşmesine dolayısıyla depolanan yağların erimesine katkıda bulunuyor” diye konuştu.





ANNE SÜTÜNÜN ARTMASI İÇİN GEREKENLER


Hızlı kilo vermeyi vadeden diyet ve ilâçları uygulamayın.

Sütünüzü arttıran en önemli besin, sudur. Günde en az 2,5 – 3 litre su içmelisiniz, çünkü sütün önemli bir kısmı sudan oluşuyor.

Kalsiyum zengini olan süt, yoğurt ve peyniri düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kurubaklagil yemeği yemeye özen göstermelisiniz.

A Vitamini zengini havuç, yeşil yapraklı sebzeler, kayısı gibi besinleri, beslenme programınızda sık bulundurmalısınız.

Vitaminlerin zengin bir kaynağı olan taze sebze ve meyveleri her gün düzenli olarak tüketmelisiniz.

Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle kansızlığı önlemeniz açısından, yemeklerinizle birlikte çay içmemelisiniz.


İstanbul / cihan


Aile ve Çocuk

MollaCami.Com