Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


neden? cematler ve tarikatlar icerleri icinde savas icinde?

ya kusura bakmayin konuyu actigima ama her tarikatta bi karalama var nerdeyse.... o ona bunu diyo ... su buna bunu diyo? neden birlik beraberlik yok ya... her evliyaya saygi duyuyorum ve seviyorum ....ve bir sorunda nerdeyse her cemaat kendinin en dogrusu oldugunu savunuyor yada mehdinin kendi mursidi kamilleri oldugunu savunanlarda var... neden neden?... gonul bagi kuralim insallah

yalnız Müslümanlar Kardeştirler..ve İslam söz konusu olunca Mezhepler ve Tarikatler Teferruattır.

Neden mi?

bu insanın tabiatında var. ayrımcılık bizim tabiatımızda var. Düşünün daha peygamberimiz hayatta iken bir takım insanlar çıkıp kendi mescidlerini kurmaya cesaret etmişler. kendileri gibi düşünenlerle bir araya gelip orada namaz kılmaya başlamışlar. sonra peygamber efendimiz onların o mescidini başlarına yıktırmış..

İşte insanlar daha peygamber hayatta iken bunu yapıyorlarken, öldükten sonra neden yapmasınlar? Varisi Rasül gelse, hz. mehdi gelse insanların daha fazlasını ona yapacaklarının gerçeğidir bu.

Birinci neden bu..

Yani insanların tabiatında var. çiğ süt emmişiz. illa bir eşeklik yapacağız..

ikinci neden;

temiz kalplilik ve bende allah için ne yapabilirim çabası sonrası ortaya çıkanlar var. aynı anda birden farklı bölgelerde birden cok farklı insan Allah için birşeyler yapıyor. sonra onların takipçileri oluyor. büyüyor vs. bazen aralarında fikir ayrımı vs olabiliyor fakat temelde hep bir oluyorlar.

üçüncü neden;

kötü niyet.. bu grup içinde sadece ticaret için, para için, şan şöhret için. ya da gizli istihbaratlar vs gibi gizli güçler tarafından desteklenerek meydana gelen oluşumlar vardır. bir çok farklı kollara ayrılabilirler. maksat bölücülük yapmaktır. senden gözükürler benden gözükürler. ama temelde varlıkları ayrımcılıktır. zamanı geldiğinde gerçek yüzlerini gösterirler. kitaplar yazarlar, iftiralar atarlar. insanların akıllarını bulandırırlar. eşek arısı gibidirler vır vır sesleri vardır ama balları yoktur..

dördüncü neden;

ilahi nedenler.. her insan farklı yaratılmıştır. şu dünyada tek cemaat olsa, insanlar cemaattan birine kızar islama küser. ama bir çok farklı cemaatlar var ki her biri farklı bir kitleye hitap ediyor. kimisine ayyaşlar serhoşlar ilgi duyuyor tevbe ediyor hakkı buluyor. kimisine peygamber efendimiz dönemini özleyenler ilgileniyor oraya yöneliyor. kimisine kuran okumak okutmak güzel geliyor oraya yöneliyor. kimisine gizemli esrarengiz şeyler hoş geliyor. o taraf ilgisine çekiyor. insanların yaratılışına uygun yüzlerce hidayet kapısı açılıveriyor. bir ateist bir solcu, bir dinsiz olacağına bir cemaate bağlı olması herşeyden evladır.. yeterki ehlisünnet olsun

ve bu farklılıklar ister istemez rekabeti de doğuruyor. kraldan çok kralcılar türüyor. kimileri liderlerine çok aşırı bağlanırken, kendinden hariç kimseyi göremez oluyor. bazı yerlerde hizmet yarışları kışıyor. x grubu kurs açmış biz de açalım. y grubu cami yaptırmış biz iki misli yaptıralım. Tatlı bir rekabet başlıyor. bu rekabet bazen haddine aşıp karalamalara kadar varıyor. iftiralara yalan dolanlara kadar varabiliyor. kurbanını ona verme bana ver. yardımı onlara yapma bize yap. biz daha iyiyiz. onlar söyletmiyor ama biz harika türkçe şarkılar söyletiyor al izle dvd si vs. vs. vs. gibi potlar da yer yer kırılabiliyor :)

bence hazmedebilmek lazım.. yavuz sultanın dediği gibi bu dünya bir tek sultana çok büyük.. iki sultana çok küçük...

eğer tek bir cemaat olsa bu dünya çok büyük gelir biz nasıl hizmet edeceğiz afrikadan ortaasyaya, avrupadan amarikaya nasıl kuran talebesi yetiştireceğiz hayıflananlar olurdu.. ama birden çok cemaat olunca dünya dar geliyor. bizi marsa gönderseniz gideriz oluveriyor :)

çoklukta bereket vardır.

Bir hadiste olduğu gibi:

insanlar uykudadır, onlara elbet bir uyarıcı lazımdır.. işte bazen de bizi gaflet uykusundan farklı bir cemaat ya da o cemaatın mensupları uyandırabiliyor. Teşbihte hata olmazsa, cemaatlar birbirinin sigortası gibi de denebilir belki..

bu yaziyi ayri bi sekilde kullanin sayin hocam cok aciklayici :) surda bi madde var cemmatten birine kizma noktasi...mesalla benim ilgimi ceken bi tarikat vardi... ve inanirmisin o tarikatin her bireyinden ayri ayri sinir oldugum seyler duydum sogudum...mesalla Allah kelami disinda baska kelam etme farkli cematlerle diger cematlere gitme kaybolursun arada , demeleri vs soguttu beni... kendi mursidi kamilim de sunu demis.... hepsine giddin hatta benim dersimi aldinizz baskasindan da alin dedigi insanlar olmus ... kendi mursidi kamilimi cok sevdim bunlari duyunca ....cok memnunum ehamdullillah....mesalla atiyorum suan bir cemaat var kuran konusunda 1 numara ama kendi cemaatim deil ... ilgi duyuyorm napim ve kuran okumayi gelistirmek icin oraya muracat etcem insallah

Bazı şeyler nasip meselesidir. Nasibinizde varsa yemen de bile olsa gelir sizi bulur. nasibinizde yoksa dibinde de olsa asla bulamazsın :)

ben onu bunu fazla bilmem ve bilmek de istemem..
Bize bizden HEDEF koyan samimiyetsizdir ...
kim ne yaparsa Hesabını kendisi verir.


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com