Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sütünüzü etrafa saçmayın, bebeğinize saklayın!

Ülkemizde herkes kendi kafasına göre bir şeyler yapıyor. Birisi ortaya bir laf atıyor, ardından konu hakkında yorumlar başlıyor. Ben de fikrimi söyleyeyim dilerseniz.



Öncelikle sütü olmayan annelerin, sütü olan annelerden fabrikasyon usulü süt alması, önü arkası düşünülmeden ortaya atılmış, iyi niyetli olmakla beraber, akla hizmet etmeyen, talihsiz bir söylemdir diyelim.

Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin, annenin kendi sütüdür. Doğumla birlikte, annenin bedeninde, bebeği için rızık olarak gönderilen anne sütü, evlatların büyümelerinde ciddi kaynaktır.

Tarih boyunca zor anlarda, insanlar birbirlerinin bebeklerini beslemek zorunda kalmışlardır. "Süt anne" kavramının ortaya çıkmasına vesile olan bu emzirme olayı, süt verenle, süt alan arasında "öz annelik" ilişkisini oluşturmaktadır. Dolayısıyla süt veren annenin çocuklarıyla, süt alan çocuk "kardeş" olmaktadır... "sütkardeş"

Sütkardeşler, özkardeş gibidir. Birbirleriyle evlenemezler. Sütanneleri, onlar için özanneleri gibidir.

Bir iş yapmaya kalkışırken insanın, içinde bulunduğu dünyanın değerlerini, kime neyi teklif ettiğini çok iyi bilmesi gerekir. Dünyanın neresinde olunsa olsun, hiç bir toplum ve millet kardeş kardeşe yaşanacak bazı ilişkileri onaylamaz, kabul etmez. Dünya insanı eşcinsel ilişkiyi kabul etmiş olmasına rağmen, kardeş ilişkisini asla ve kat'a benimsemez!

Siz böyle bir projeyle, herkesi herkesle kardeş yapıyorsunuz.

Bir annenin sütü, kimbilir kaç tane çocuğa gönderilerek sütanne/sütkardeş ilişkisini başlatacak. Kim kiminle kardeş, kim kimin annesi, kim kimin babası belli olmayacak! İlerde aynı anneden beslendiğinin farkında bile olmayan çocuklar, belki birbirlerini sevecek ve evlenmeye kalkacak!

İşi sulandırmak gibi olacak belki ama, günümüzde insanlar zaten evlenecek doğru düzgün birilerini bulamıyor, bir de işin içine kardeşlik ilişkisi girerse...! eyvah ki eyvah...!

Bu arada tv programı yapan kişilerin ve medyanın bu gibi konularda dikkatli olması gerekiyor. Basın, ilginç bulduğu her konunun reklamını yapıyor. Uzaktan kulağa hoş gelen bir fikrin, islami -hadi diyelim ki islamı referans olarak almıyorsanız bile- insani teamüllere uygun olması gerekir.

Hiç bir insan canlısının geleceği, yapacak iş bulamadı diye kendisine eğlence aramak isteyen birisinin düşüncesiz çıkışına terkedilemez!

Sevgiler...

Mehtap Kayaoğlu (Psikolojik Danışman &Psikoterapist) - Haber 7


Aile ve Çocuk

MollaCami.Com