Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


''Artık biz millete yeni vergi yüklemenin yolunu terk ettik."

''Artık biz millete yeni vergi yüklemenin yolunu terk ettik."

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ''İstiyoruz ki Türkiye'mizin neresinde olursa olsun insanlarımız gelecek endişesi taşımadan evlerine ekmek götürebilsin'' dedi.


Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile ''Toplum Yararına Çalışma Programı'' kapsamında işe giren bin 200 kişinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Yozgat'taki projelerin hayata geçmeye başladığını söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinde işçi ve memurların işten çıkarıldığını, maaşlarının kesildiğini belirten Bozdağ, ''İstiyoruz ki Türkiye'mizin neresinde olursa olsun insanlarımız gelecek endişesi taşımadan evlerine ekmek götürebilsin. Geleceğe daha güvenle bakabilsinler. Bunun için de 2002'den bu yana güçlü bir bilinçle geceyi gündüze katarak, büyük bir mesaiyle Türkiye'nin her yanında sorunları çözmek, işsizliği aşağı çekmek için özveriyle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

-Bakan Çelik-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de dünyanın zor bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, işten çıkarmalar, maaş kesintileri, elde edilen hakların dondurulması gibi sorunların yaşandığına dikkati çekti.

Rusya'da kamuda çalışan 100 bin kişinin işten çıkarıldığına değinen Çelik, şöyle devam etti:

''İngiltere'de 490 bin kişinin belli dönemlerde işine son verilmesinin görüşmeleri yapılıyor. Almanya'da 10 bin kamu çalışanı ile alakalı kamu iptali yapıldı. İspanya'da maaşlardan yüzde 5 kesinti yapıldı. Yunanistan'da ücretlerde indirim yapıldı. 2015 yılına kadar emekli maaşları donduruldu. İtalya'da maaşlar 2014 yılına kadar donduruldu. Bu rakamlar afaki rakamlar değil. Ama Türkiye, 2009-2012 yıllarında 3 milyon 700 bin vatandaşımıza iş buldu ve iş verdi. Türkiye'nin farkı bu.''

Tutamayacaklarıı vaatlerde bulunmadıklarını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

''Memur arkadaşlarımızla toplu sözleşme yaptık. Memurlarımıza birileri çıkıyor diyor ki 'verin gitsin.' Kasada gerekli birikimleri yapmayınca 'ver' demek ne demek- Vermek kolay. Peki karşılığını buldun mu- 'Önemli değil. Borçlan gitsin. Borçlan, para bas. Vergileri vatandaşın sırtına yükleme dönemi geride kaldı. Artık biz millete yeni vergi yüklemenin yolunu terk ettik. 'Para basma, modern hırsızlık' diyerek terk ettik. Onun için 'ver' değil, parayı, kaynağı bulduktan sonra milletimize vermeyi hedef alan bir yönetimiz.''

Çelik, işsizliğin azalması için mesleki eğitim kurslarının vatandaşların hizmetinde olduğunu, sertifikası bulunanların her yerde iş bulabileceğini kaydetti.

Toplantıya Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Yadigar Gökalp, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da katıldı.


Ekonomi Haberleri

MollaCami.Com