Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hz. Ali’nin (ra) dilinden bazı dualar

Hz. Ali’nin (ra) dilinden bazı dualar
Bu yazımızda; gözümüzün ve gönlümüzün Sultanı Hz. Peygamber (sav) Efendimizin amca oğlu ve en yakın dava arkadaşı, biricik kızı Fatıma (r.anha) annemizin hayat arkadaşı, Allahın aslanı lakabının hak edicisi, Raşit halifelerin sonuncusu, ilmin kapısı, doğruluk timsali, keskin zeka ve mantık sahibi Hz. Ali (ra) Efendimizin muhtelif zamanlarda dilinden ve gönlünden dökülen bazı duaları sizinle paylaşmak istiyorum. Biz aradan çekilelim, O’nun yüreği konuşsun:

Allah’ım! Senin her şeyi kaplayan rahmetin hakkına, kendisiyle her şeye üstün geldiğin, karşısında her şeyin boyun eğdiği gücün hakkına, her şeye galip geldiğin vasıfların hakkına, önünde hiç bir şeyin duramadığı izzetin hakkına, her şeyi dolduran azametin hakkına, her şeye üstün gelen saltanatın hakkına, her şeyin fani olmasından sonra baki kalacak veçhin hakkına; her şeyin temellerini dolduran isimlerin hakkına, her şeyi kuşatan ilmin hakkına ve her şeyi aydınlatan cemalinin nuru hakkına senden niyaz ederim.

Allah´ım! Bana kötülük yapmak isteyeni cezalandır; bana tuzak kuran kimseye tuzak kur, beni, yanında en iyi pay alan, sana göre en yakın makama sahip olan ve Sana hususi yakınlığı olan kullarından eyle. Gerçekten bunlara erişmek, ancak senin lütuf ve kereminle mümkündür.

Ey Nur, ey Kutlu, ey evvellerin evveli ve ey ahirlerin ahiri Allah´ım! Benim ismet perdesini yırtan günahlarımı affet. Allah´ım! Bedbahtlıklara yol açan günahlarımı affet. Allah´ım! Nimetleri değiştiren günahlarımı affet. Allah´ım! Duanın icabetini önleyen günahlarımı affet.

Affet Allah’ım, Belanın inmesine sebep olan günahlarımı affet.
Allah´ım! İşlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları affet.
Allah´ım! Ben sana zikrinle yaklaşmak istiyorum ve seninle senden şefaat diliyorum ve cömertliğin hakkına beni kendine yaklaştırmanı ve şükrünü eda etmeyi bana nasip kılmanı ve zikrini bana ilham etmeni istiyorum.
Allah´ım! Huzur, huşu ve zelil olmuş bir dille, senden hatalarıma göz yummanı, bana merhametli davranmanı, beni verdiğine razı, kanaatkâr ve her durumda mütevazı kılmanı diliyorum.

Ey ihsanı bol Allah'ım sana hamd ederim. Ey yegâne Rabbim senin önünde eğilirim. Yücesin, kullarından dilediğine sonsuz nimetler verirsin.
Ey Yaradanım..! Sana sığındım. Varlık ve darlık zamanımda eğer sende beni kapından kovarsan kime sığınırım! Senden başka bana kim şefaatçi olur! Gizli yakarışımı duyuyorsun. Beni senden ümit kesenlere katma. Aşk ateşimi yandır ya Rabbi.

Allah´ım! İhtiyaç ve yoksulluğu şiddetli olan, hacetini zorluklar anında kapına getiren, katında bulunanlara büyük rağbeti olan kimsenin yalvarışı gibi sana yalvarıyorum.
Allah´ım! Saltanatın büyük, mekânın yücedir, tedbirin gizli, emrin açık; kahrın galip, kudretin her yerde geçerlidir. Senin hükümetinden kaçmak imkânsızdır.
Allah´ım! Senden başka günahlarımı affedecek; kabahatlerimi örtecek; kötü amelimi iyiye çevirecek birini bulamam.


Beni hizmetinde tut
Ey Rabbim, ey Rabbim, Ey Rabbim!
Ey Mabudum, ey Efendim, ey Mevlam ve ey benim Sahibim!
Ey varlığımı elinde tutan! Ey zorluk ve çaresizliğimi bilen!
Ey fakirlik ve yoksulluğumdan haberdar olan!
Ey Rabbim, ey Rabbim, ey Rabbim!

Hakkın, kudsiyetin, en yüce sıfatın ve ismin hürmetine senden dileğim şudur: Gece ve gündüzden oluşan vakitlerimi zikrinle canlandır ve beni kendi hizmetinde tut ve amellerimi kendi indinde kabul buyur; öylesine ki, artık bütün amellerim ve zikirlerim tek zikir şekline dönüşsün ve bütün hallerim Lütfunla, kereminle senin hizmetinde geçsin.

Ey Seyyidim, ey güvenip dayandığım ve ey kendisine hallerimi sunduğum Allahım! Ey Rabbim, ey Rabbim, ey Rabbim! Uzuvlarımı hizmetin için güçlendir; Sana yönelmemde kalbime güç ve sebat ver; Senden korkmada ve hizmetini sürdürmede bana öylesine bir ciddiyet ver ki, Sana kulluktaki yarış meydanlarında Sana doğru koşayım. Bu yolda mücadele verenler arasında yer alıp hızla Sana doğru geleyim. Sana gönül verenler arasında Senin yakınlığına meyil edeyim. İhlâslılar gibi Sana yakınlaşayım ve Senden yakiyn ehlinin korktuğu gibi korkayım. indinde müminlerle bir araya geleyim.

Cömertliğin hakkına bana cömert davran. Yüceliğin hakkına teveccüh eyle. Rahmetin hakkına beni koru. Dilimi zikrine alıştır. Kalbimi, kendi muhabbetine bağlı kıl ve dualarımı iyi bir şekilde kabul etmekle beni minnettar eyle. Yanılgılarımdan bağışla, hatalarımı affet; muhakkak ki Sen, kullarının Sana ibadet etmelerine hükmettin; Sana dua etmelerini emredip, kabul etmeyi taahhüt ettin; o halde ey Rabbim! Yüzümü Sana çevirdim ve ellerimi Sana açtım; izzetin hakkına duamı kabul eyle ve hayırlı arzularıma ulaştır; fazlın ve kereminden ümidini kesmeyenlerden kıl. Beni insan ve cinlerden oluşan düşmanlarımdan koru. Duadan başka bir şeye sahip değilim, beni affet; muhakkak ki sen her istediğini yaparsın.

Secdeye kapandım, beni azabından esirge. Dünyadan sıyrılıp huzuruna geldim. Mal ve oğulların fayda veremeyeceği O büyük günün dehşetinden sana sığınırım! Günahım büyük! Ama senin affın ondan daha büyüktür. Senin affın sadece iyilere olacaksa; Kötüler ne yapacak, kime sığınacak? Allah'ım iyilerden değilim ama En kötülerden de değilim. Günahım büyük ama Senin affın günahlarımdan da büyüktür. Günahlarımı düşündükçe gözlerim yaş döküyor! Sen beni öyle yarattın ki, Senden başkasına dönemem. Umudum sensin ama Endişem de şudur; Ya beni kapından kovarsan? Nereye gideyim!

Herkes uykudayken Senin şu kulun sana yalvarıyor. Bizi İmandan, Kur'an 'dan, İslam'dan, Ayırma..! Müslüman olarak canımızı al! AMİN..!


Mehmet Emin Genç


Yazarlardan

MollaCami.Com