Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kıyamet ve 5 gaybi bilgi

KIYAMET VE 5 GAYBİ BİLGİ

_KIYAMET NEDİR?_


Ahiret hayatı başlamadan evvel bütün insanların ve dünyanın (evrenin) başına büyük bir kıyamet kopacaktır.
Kıyametin kopması, Nefha-i Ulâ (birinci üfürme) denilen bir hadiseyle meydana gelecektir.
İsrâfil a.s. "sur" denilen ve mahiyetini sadece Allah'ın bildiği bir sadâ (ses) vasıtasına (aletine) üfürecek, bundan çıkacak müthiş ses ile bütün fâni hayat sahipleri yerlere serilip ölecek, her şey alt üst olacaktır.

Kimi zaman yer sarsıntıları, su tufanları, yanardağ patlamaları, yıldırımlar ve büyük toprak parçalarının çökmesi ile yeryüzünde dehşetli felaketler meydana gelmektedir. Bunların her biri Allah'ın kudretinin birer göstergesidir.
İşte tüm evrende ve dünyada genel bir kıyametin kopması da, şekli bize meçhul olan korkunç bir nefha, yani gürültü sebebiyle olacaktır.
Bunun yanı sıra hatıra hayale gelmeyecek birçok korkunç doğal felaket aynı anda meydana gelecektir.
Bu hadiseler Kuran'da birçok ayette uzunca anlatılmaktadır.
Güneşin söneceği, dağların un ufak olup parçalanacağı, denizlerin taşacağı, yıldızların döküleceği, korkunç sarsıntıların ve seslerin peşi sıra hayat taşıyan her şeyin sessizliğe gömüleceği o müthiş gün...
Allah dışında hayat sahibi hiçbir şey kalmayacaktır.
İnsanlar, cinler, melekler, şeytanlar ve hayvanlar belli bir süre ölüm uykusunda kaldıktan sonra;
yine mahiyeti Allah'a malum bize meçhul olan ikinci Sur'un üfürülmesiyle her şey yeniden dirilecektir.
Ve tüm hayat sahipleri mahşere toplanacaklardır.


_MUĞAYYEBÂT-I HAMSE_


[RIGHT]بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِإِنَّ اللَّهَ عِندَهُ عِلْمُ السَّاعَةِ وَيُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْأَرْحَامِ وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ مَّاذَا تَكْسِبُغَدًا وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ بِأَيِّ أَرْضٍ تَمُوتُ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ[/RIGHT]
“İnnallâhe indehu ilmus sâah(sâati), ve yunezzilul gays(gayse), ve ya’lemu mâ fîl erhâm(erhâmi), ve mâ tedrî nefsun mâzâ teksibu gadâ(gaden), ve mâ tedrî nefsun bi eyyi ardın temût(temûtu), innallâhe alîmun habîr(habîrun).” Mealen: “Şüphesiz ki, kıyamet saatinin bilgisi Allah yanındadır. Yağmuru O yağdırır, rahimlerde ne varsa (erkek veya dişi oluşunu, renk ve özelliklerini) O bilir. Hiçbir kimse yarın ne kazanacağını bilmez. Hiçbir kimse hangi yerde öleceğini de bilemez. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla bilir, her şeyden haberdardır.” Lokman 34, Elmalılı tefsiri_BEŞ GAYBİ BİLGİ_Muğayyebât-i Hamse, 5 gaybî bilgi demektir.
Yani 5 şey vardır ki, onları Allah'tan başkası bilemez.

1_ Kıyametin vakti
2_ Yağmurun yağması
3_ Rahimlerdeki çocukların cinsiyeti
4_ Kişinin yarın kazanç olarak ne elde edeceği
5_ Her bir nefsin (kişinin) nerede öleceği
Kıyameti bazıları hesaplayabileceğini iddia ediyorlar. Şifre gibi şeyler ortaya atıyorlar. Kendinizden emin olduğunuz kadar emin olabilirsiniz ki, bunların hepsi palavra. Kıyameti de yaratan Allah'tır, şifre denilen şeyi de. Eğer Yaratan bilinsin isteseydi, zaten bildirirdi. Şifre denilen şeylerin kullanım amacı o bu tarihi bulmak değildir, başka hikmetleri var o ebcet ve cifir ilimlerinin.Birileri bu yoldan prim yapmak peşinde; bence bunlara bizlerin yüz vermemesi lazım. Yine de herkesin kendi bileceği şey neye inanıp neye inanmayacağı.

Yağmur meselesinde;
Hava tahminleri, hatta aylık yıllık hava tahmin raporları hazırlanıyor. Tezat değil mi? Hayır değil. Onlar sadece tahmin. Bir rüzgarı nereye sevk edeceğini, bir yağmur kütlesini nereye yönlendireceğine Allah karar veriyor ve yönetiyor.
Tahminler, bu hava hareketlerinin muhtemel rotalarının raporları sadece.

Çocukların cinsiyeti konusu ise hep medyatik bir mesele oldu.
Artık çok erken bile tespit ediliyor, hatta embriyo oluşmadan önce bazı müdahalelerle istenilen cinste çocuk yapılabileceği konuşuluyor. Hepsi doğrudur. Ama o anneye neyi nasip edeceğini yine sadece Allah biliyor. Bin tane müdahale yapılır, ama Allah vermiyorsa yine olmaz, yine olmaz.

Diğer iki husus çok açık olduğu için ayrıntıya girmeye gerek yok.

ALLAHÜAĞLEM…


Fıkıh - İlmihal

MollaCami.Com