Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Osmanlı tarihinde türkler

Osmanlı zamanında türkler aşaglanıyormuş diye birşey duydum acaba dogrulugu nedir bilen varmı ?

Ben de bir soru sormak istiyorum.Osmanlılar Türk değil'miydi?

Osmanlida Türklerin asagilanmasi söz konusu olamaz cünkü Padisahlar Türk soyundandir. Hicbir yerde padisahin türk oldugu icin asagilandigini gördünüzmü?

Osmanlilar türkmüydü derken.
Saltanat Türktü ve osmanli asireti türktü....oguzlarin kayi boyundan diye biliyoruz. Fakat Osmanli 600 yillik hükümranligi döneminde bir cok memleket fethetmis ve o diyarlarin insanlarida osmanli tebaasina gecmistir. Haliyle osmanli dendigi zaman yalnizca osmanli vatandasi olan herkesi anlamaliyiz. Yalnizca bir kavmi veya irki anlamak gercekte osmanliyi anlamamak demektir.

osmanli tebasi iki millete ayrilirdi.
Müslim ve gayrimüslim.
Müslümanlar arasinda degisik kavimden ve irkdan olanlar oldugu gibi gayrimüslimler arasindada bu farklilik söz konusudur.
Müslüman osmanli örnegin türk, kürd, arab, arnavut, bosnak ve digerleri olabildigi gibi, gayrimüslim osmanli ermeni, yahudi, rum, sirp, macar, romen ve digerleri olabilirdi.

degismeyen tek gercek,
hepsi osmanliyi tebaasindandi...dolayisiyla osmanliydi.

Bilgiler için teşekkürler. Bir daha tekrar yapmak gerekirse, Osmanlı menşei Türk'müş.Türklere hakareti mevzuu bahis olmamış...

Osmanlı düşmanlığının farklı bir yöntemi de onların türkleri aşağıladıkları yalanını yaymaktır. Böyle bir iddiada bulunmak zaten osmanlıyı tanımadıklarının belgesidir.

Avrupalılar osmanlılardan cok türkler diye tabir kullanırlar. Bugün osmanlıların viyana kuşatması vs gibi bir çok savaşı türklerle savaş olarak anlatırlar..

Tüm dünyaya kendisini kimliği ile tanıtmış bir devletin nasıl kendini aşağılamasını düşünebiliriz ki?

masa başı seneryo üretmek yerine bizzat osmanlının feth ettiği topraklardaki bıraktığı izleri görmek gerek..

o zaman görürsünüz aşağılamış mı büyütmüş mü!!!

sevgilerle


Osmanlı Tarihi

MollaCami.Com