Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


En çok yapılan 20 diyet yanlışı

Beslenme programınız vücut analiz sonuçlarınıza, kan bulgularınıza ve yaşam tarzınıza uygun olarak diyetisyen tarafından hazırlanmalı. Aksi takdirde başarı oranı düşer.

Diyet süresince hergün tartılmak Zayıflama diyeti süresince sizi demoralize edebilecek en önemli unsurdur tartılmak. Gün içerisinde bile değişimler görülebilir, ödem artışı, kabızlık total kiloyu etkileyebildiği için tartıya çıktığınızda kendinizi kilo almış olarak görebilirsiniz. Haftada 1 kez mümkünse diyetisyeninizin kontrolünde tartılmalısınız.

Televizyon karşısında yemek yiyenlerin yemeyenlere göre daha fazla kilo aldığı araştırmalarca desteklendi. Farkında olmadan porsiyon miktarlarınız artabilir ve daha hızlı yiyebilirsiniz.

Bu tarz diyetlerle çoğu kişide birkaç kilo gider ama giden su veya proteinden yetersiz bir programsa kas kaybı olacaktır ve kişi kilo verdiğini sanır. Sonrasında fazlasıyla kiloları geri alma ve metabolik direnç görülme riski vardır.

Ayakta yemek Yemekleri ayakta yediğinizde hem daha hızlı yiyecek hem de sindirim problemleri yaşayacaksınız. Ayakta yemek yemek de kilo artışını etkiler.

yguladığınız diyet programı bir süre sonrasında kilo kaybında durağanlaşma yaratabilir. Diyetisyeniniz kontrolünde programınızı değiştirmek daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Light ürünler içeriğindeki yağ veya şeker oranı azaltıldığı için kalori değeri eşdeğer ürünlere göre azaltılmıştır ama malesef kalorisiz olarak da algılanabilir. Tüketim miktarınıza bağlı olarak kilo artışını etkileyebilir.

Süt ve süt ürünleri hem kan şekerini dengeler hem de içeriğindeki kalsiyumdan dolayı yağ yakımını tetikler. Bu ürünleri tüketmeyenlerde kilo problemi daha fazla ortaya çıkar.

Posalı yiyeceklerin kolesterol seviyesini dengeleyici ve kalp hastalığına karşı koruyucu etkisinin yanısıra kan şekerini dengeleyici, barsakları çalıştırıcı, tok tutucu özelliği bulunur. Günde 25-30g. posa tüketimi kilo kaybını da hızlandırır.

Zayıflamak için asla sevdiğiniz yiyeceklere veda etmeniz gerekmiyor. Beslenmenize yaşam boyu dikkat etmeniz gerek ama ara sıra kendinizi de ödüllendirmek motivasyonunuzu tetikleyecektir.

Alkol tüketimi bazı çalışmalara göre östrojen hormonu sentezini artırabilir. Bunun yanı sıra kalori değeri birçok tüketilen besine göre de yüksektir. Bu da kişide kilo almaya neden olur.

Kahvaltı sizi güne hazırlayan en önemli öğündür. Atlandığında daha az kilo verecek, metabolizmanız yavaşlayacak, konsantrasyon problemi yaşayacaksınız.

Stres vücutta kortizol salgılanmasına, kortizolde kilo artışına neden olur. Kortizolün özellikle karın bölgesinde yağlanmaya neden olduğu biliniyor. Stressiz bir yaşam elbette zor ama minimuma indirmek elimizde.

Yemek yeme süresi mümkün olduğu kadar uzatılmalı. Böylelikle hem daha az yemek yiyecek hem de sindirim enzimleri salgılanacaktır. Hızlı yemek yendiğinde sindirim yavaşlar, bu durum da kilo artışına neden olur.

Su besinlerin sindirilmesi, metabolik atıkların atılması, metabolizmanın hızlanması ve dolayısıyla kilo kaybı için elzemdir. Günde 2-2,5 lt su içilmeli.

Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Diyete başlarken de kendimize gerçekçil hedefler koymalıyız, bu şekilde başarıya ulaşmak biraz daha kolaylaşacaktır.


Dengeli Beslenme & Diyet

MollaCami.Com