Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


evlilik üzerine

Elif H. ile Mehmed S. ülkemizin saygideGer ilahiyat fakültelerinin birinin kapisinin önünde, isimsiz kardeslerinin "basörtüsü eylemi"ne gönüllü destek vermek üzere gittiklerinde tanismislar. Orada uygarlik tarihinin belki de en abes yasaklamalarindan biri yüzünden sikinti çeken , en tabi haklari ellerinden alinan nice isimsiz kiz kardeslerinin yaninda , yaGmur demeden, soGuk demeden beklemisler günlerce. Termoslarinda sicak çay, umut ve teselli sunmuslar onlara, yüreklerini, vicdanlarini ve imanlarini katik ederek.

Elif H. ile Mehmed S.'yi orada bulusturan Alemlerin Rabbi Yüce Allah (cc) , gönüllerini de bulusturmus. Tanismislar, görüsmüsler sonra da hayat yoluna bundan böyle birlikte devam etmeye karar vermisler.

Sonra...

Sonra her sey olmasi gereken sekilde cereyan etmis. Aileler tanismis, Allah emri, Peygamber kavliyle kiz istenmis, söz kesilmis, aile arasinda nisan takilmis, nihayet düGün tarihinde karar kirilmis ve her ailede olduGu gibi hummali-heyecanli bir düGün hazirliGi dönemi baslamis.

Elif H. ile Mehmed S.'nin halleri-vakitleri varlikli sayilabilecek düzeyde yerinde olan aileleri çocuklarinin mutlu günleri için hiçbir fedakarliktan kaçinmamislar amma...Elif H. ile Mehmed S. orada, tam da o hummali-hararetli hazirliklarin mali portresinin sekillenmeye basladiGi anda, birden devreye girivermisler!

Nasil mi?

Iste evlerindeki bilgisayarda özenle hazirlayip fotokopi ile çoGalttiklari, sonra da sevdiklerine daGittiklari düGün davetiyeleri :

Bismillahirrahmanirrahiym

Muhterem büyüklerimiz, deGerli dostlarimiz, sevgili kardeslerimiz...

Biz Elif H. ile Mehmed S.,

Alemlerin Rabbi Yüce Allah'in (cc) Emri, Muazzez Peygamberimizin muvaffakiyeti ile evlenmeye karar verdik.

Sizleri güzel, mütena bir salonda , sizlere layik bir sekilde aGirlamakti niyetimiz. Etli pilav, zerde ve serbet ikram etmeyi, nezih bir musiki heyetinin nezih nameleriyle kulaGinizin pasini gidermeyi, o güzel günün hatirasi olsun, aGzinizi tatlandirsin diye gül kokulu nikah sekeri sunmayi ve sizi yaldizli, sik bir davetiye ile davet etmeyi diledik.

Hesab ettik-kitab ettik, sizleri hosnut edebilmek için hiçbir masraftan kaçinmadik. Ortaya 5 milyar liralik bir bütçe çikti. Biz bu bes milyar lirayi kendi ülkelerinde inandiklari gibi yasamak konusunda taviz vermedikleri için diledikleri alanda eGitim alma haklari engellenen, bu yüzden yad ellere hicret etmek zorunda kalan ve oralarda bin bir mesakkate katlanarak tahsillerini sürdürmeye çalisan, maddi imkanlari kisitli kiz kardeslerimize karinca kararinca destek olabilme yolunda infak etmeye karar verdik;

Hasil olacak sevaba da sizleri bu düGün davetiyesiyle ortak kilmayi diledik.

Alemlerin Rabbi Yüce Allah (cc) kabul etsin ve hepinizden bize gösterdiGiniz anlayistan dolayi ebediyyen razi olsun!.

Elif H. ile Mehmed S. aile arasinda düzenledikleri mütevazi bir törenle dünya evine girdiler. Öbür Elif'ler balaylarinda, biri Londra'da fink atar, diGeri Venedik'te gondollarda seyr-ü sefa ederken, Elif H. ile Mehmed S. balaylarini baldan tatli kilmak, ömür boyu sürmesini yürekten niyaz ettiGimiz beraberliklerini, hayirdan sonra bir rahmetle bereketlendirmek üzere mübarek beldelere Umre'ye gittiler.

...

Çünkü onlar Alemlerin Rabbi Yüce Allah'in (cc) mübarek Furkan suresinin altmisüçüncü ayetinde övdüGü "yeryüzünde tevazu ve vakar içinde yürüyen Rahman'in has kullari"ndan olabilmeyi her seyden ama her seyden üstün tutuyorlar.

Bilvesile gaflet uykusundan uyanmak ve uyandirmak isteyen herkese uyanislar hay'r ola !.



Emeğine sağlık. Çok güzel bir paylaşımdı. Cümlemize bu şekilde anlayıp idrak edebilmek nasip olsun inşallah.

çok değerli ve bir okadarda ibret dolu bir yaşam portresi eminim bir çok insan böyle mütevazi olmayı ister inşallah o elif kardeşimiz gibi bizlerde Allah yolunda alır,Allah yolun da verir ve harcarız, amin...


çok değerli ve bir okadarda ibret dolu bir yaşam portresi eminim bir çok insan böyle mütevazi olmayı ister inşallah o elif kardeşimiz gibi bizlerde Allah yolunda alır,Allah yolun da verir ve harcarız, amin...
amin

gerçekten çok güzel saolun.

teşekkürler kardeşim

çok çok çok güzel Allah razı olsun...


çok çok çok güzel Allah razı olsun...


çok çok çok güzel Allah razı olsun...

çok güzeL :) emeğine sağLık...

elinize saglık.cenabı hak yar ve yardımcınız olsun.

Emeğinize sağlık. Gerçekten çok güzel olmuş. Bu paylaşımı daha çok kişiye ulaştırmak bizim de görevimiz olsun inşallah.
Kardeşlerimizin güzel dualarına da binlerce kez amin...


Aile ve Çocuk

MollaCami.Com