Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Akşam olunca ..

Bütün aile oturup TV.de dizi ,yarışma v.s. seyretmiyorsunuz sanırım ;) Ailece mütevazı ev hayatınızda çoluk çocuğunuz ve eşinizle yapmaktan zevk aldığınız güzel ve eğitici aktiviteleriniz varsa paylaşalım.Akşam olup bütün aile fertleri aynı çatı altında toplanınca neler yaparsınız ..Birbirimize fikir vermek ve hayatımızı daha sosyal daha renkli hale getirmek için, hem de çocuklarımıza aile ortamını daha çok sevdirmek için düşünelim.

Valla benim ailevi ortamım kopuk sanırım
biz akşam olunca herkesla bagımız kesiliyor
sadece kızım ve ben saat 12ye kadar ders yapıyoruz ondan sonrasıda uyku
hergünümüz böyle geçiyor
bir farklılık yok

Mümkünse namazlarımızı aile fertleriyle beraber cemaatle kılmaya çalışıyoruz.Güzel bir konuda herkes bildiklerini anlatıyoruz.beraber çay meyve vs.yiyoruz.

Biz de bu aralar eve kocaman bir akvaryum aldık.Her gece ışıkları kapatıp ailece çoluk çocuk akvaryumun ışığında oturup afedersiniz ama görmemişler gibi habire balıklara bakıyoruz ;D Yorum yapıyoruz adeta hastalık haline geldi.
Bizim de yaptığımız çok farklı birşey yok. Zaten birbirimize değişik fikirler veririz belki diye düşünmüştüm hayatımız renklensin diye.5 yaşında bir oğlum var ve ekseriyetle geceleri onunla ders çalışıyoruz.Eşim evde olunca birşeyler okumaya çalışıyoruz, muhabbet, çay v.s. En çok yapmaktan hoşlandığım şeyse oğluma takke giydirip onun küçücük seccadesini serip ailece cemaatle namaz kılmak :)

iş nedenıyle ewe geç geldıgım ıcın genellıkle evde herkez ayrı bı yerde oluyor anne bı yerde..baba bı yerde...


o akvaryum olayını ben kucukken kafaya takmıştım ışıkları kapattırıodum bende ızlıodum balıkları cok mutlu oluodum ızlerken ınsanı dınlendırıyor ozellıkle akvaryumun sesi :)kucuk oglunuzada o yaşta allah sevgısını aşılamanız cok guzel umarım hak yolunda olur butun hayatı boyunca :) :)

tvnet te üstad Kadir mısıroğlu herkese tavsiye ederim

mutfakta sofra hazırlanırken bi taraftan günün analizini yapıyoruz
zaten evde küçük çocuk olunca tv yerine onu izliyoruz.
tabi herzaman değil tv illa bişeylere mani oluyor..bazen kitap okuyoruz

peki genel olarak yapmak isteyipte yapamadıklarımz neler:
düzenli kitap okumak
baba akşam işten eve geldiğinde çocuklarına kesinlikle yeteri kadar vakit ayırması...
tabiki annenin gün içinde öğrettiği dini konular veya herhangi güzel bir bilgiyi babanın akşam tekrarlayıp çocuğun düşüncelerini pekiştirmesi
vs vs.......


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com