Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Microsoft Sitesine Giremiyorum, Microsoft Siteleri Açılmıyor Problemi Kesin Çözü

Microsoft Sitelerine Giremiyorum

Dün gece bir arkadaşım evdeki dizüstü bilgisayarıma msn kuramıyorum diye yakınıyordu. Niye dedim.. Live Messenger kurulum ekranında bi’ Windows güncellemesi yapması gerektiğini söyleyen uyarı alıyormuş ve kurulum Microsoft’un sitesine yönlendirip eklentiyi kurmasını istiyormuş. Ancak Microsoft Update Sitesi’ne git butonuna tıklayınca sayfa görüntülenemiyor yazısı alıyormuş. Kısacası Microsoft sitelerine girilmiyor, microsoft siteleri açılmıyor problemiyle karşı karşıyaydık. Olayı merak ettim Teamviewer programıyla dizüstü bilgisayarına bağlanıp sorunu kendim görmek istedim. İlk aklıma gelen şeyler aşağıdakiler oldu.

-Hosts dosyası zarar gördü, değiştirildi veya Microsoft ve tüm alt sitelerini bloklayan bir kod eklendi.
-İnternet Explorer varsayılan tarayıcı değil dolayısı ile başka bir tarayıcı ile Microsoft Update Sitesi açılmıyor ve kurulum siteye giremeyip gerekli güncellemeyi yapamıyordu.
-Lisanslı Windows kullanmadığı için kurulumda yapılan kırma işleminde Microsoft’un sitesine ve bütün alt sitelerine girmeyi engelleyecek bir yama kullanıldı.
-Bilmediğim bir virüs, bir casus yazılım güncelleme yapılmasın diye Microsoft Sitelerine girmeyi enelliyordu.
-Modem ayarlarında sorun vardı.
-Antivirüsün neden olduğu veya bağlantı protokollerinin yanlış tanıtılması sonucu bir sorun veya bir engelleme vardı.

Dediğimi gibi tüm aklıma gelenler öncelikle bunlar oldu. Çözümü bu sırayla tek tek denedim.

-C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasörü içerisindeki Hosts dosyasını açtım sadece “127.0.0.1 localhost” yazıyordu. Sorun yoktu.
-İnternet Explorer yerine Firefox kullanıyordu ve varsayılan tarayıcı Firefox’tu. İnternet Explorer’ın “Araçlar” menüsünden “Programlar” sekmesini seçtim ve “Varsayılan tarayıcı İnternet Explorer değilse bana bilgi ver” yazan yerin kutucuğunu işaretledim. İnternet Explorer’ı kapatıp açtım “İnternet Explorer varsayılan tarayıcınız değil varsayılan olarak kullanmak istiyormusunuz” uyarısını onayladım. Ve İnternet Explorer’dan Microsoft’un Sitesine girmeye çalıştım. Olmadı. :) hiç şaşırmadım. Murphy kanunları derki; Çözüm en son denediğin yöntemdedir. Denemeye devam ettim.
-Lisanslı bir Windows kopyası olmadığı için yapılan yamalama işlemi Microsoft Sitelerine girmeyi ve bu şekilde msn messenger olmak üzere bir çok programın kurulumunu, kullanımını engelliyor olabilirdi. Bu durumda yapabileceğim bi’şey yoktu yine de yılmayıp kayıt defteri üzerinden Microsoft sitelerine girmeyi engelleyecek bir anahtar olup olmadığını görmek için update.microsoft.com, microsoft.com gibi anahtarlar içerebilecek kayıtları aradım. Bulunamadı. Sorun devam ediyordu. Microsoft Sitelerine giremiyor ve dolayısı ile msn kuramıyordum.
-Kurulu antivirüs programı işlevselliğini bir şekilde yitirmişti. Gereksiz diye kaldırdım. Combofix – SDFix ile küçük bir spyware kımıl zararlısı taraması yaptım fazlasıyla virüs, spyware tespit edildi ve sildi. Ama girememe sorunu çözülmedi.
-Modem ayarlarıyla ilgili olarak “Microsoft Sitesine Giremiyorum“, “Microsoft Sitesi Açılmıyor” diye Google’da arattığımda daha önceden yapılmış şu yorumu gördüm. “Modem ayarlarından MTU’yu sına foksiyonunun pasif değil aktif olmasi gerek yani MTU’yu aktif kılınca sorun çözülüyor” lakin yardım ettiğim arkadaş yerel bir “hotspot” servis noktası aracılığı ile İnternet’e bağlanıyordu ve modeme erişmem mümkün değildi. Sorun ondan değildi. Ama yine de bu sorunun PPoE / PPoA karmaşasından kaynaklanabileceğini söyleyenler vardı. Aklınızda olsun…
-Bağlantı protokollerini yeniden yükledim, DNS atadım, Firewall’ı kaldırdım yine de Microsoft Sitelerine giremiyor ve MSN Live Messenger‘ı kuramıyordum.

Microsoft Sitelerine GiremiyorumTüm bunları denedim sonuç alamadım. Tam ümidimi kaybedip “boşver girmeyin sizde msn’e canım” diyip Teamviewer’ı kapatacaktım ki Windows Hizmetlerinde bir sorun olabileceğini düşündüm. Denetim Masasından Yönetimsel Araçlara girdim, Hizmetleri açtım. DNS ile ilgili olan bir hizmet aradım. DNS adlarını çözümleyen ve önbelleğe yerleştiren hizmeti durdurdum. Evet işte “Microsoft, Microsoft Update Sitelerine Girememe ve dolayısı ile Msn Kuramama Probleminin Kesin Çözümü“ne ulaştım… Tek yapmam gereken “DNS İstemcisi hizmetini durdurmak” oldu. Sorun çözüldü. Microsoft sitelerine girebiliyordum ve Msn Messenger kurulabildi. 2 saat uğraşın ardından bir Windows maduru daha mutlu mesut bir şekilde hayatına devam etti.. Herkes barış içinde yaşadı. Gökten 3 pencere düştü biri Bill Gates’in kafasına, diğeri Bill Gates’in kafasına, üçüncü de Bill Gates’in kafasına. Umarım size de yardımcı olabilmişimdir. Bu konu ile ilgili yaşadığınız başka bir deneyim varsa yorumlarda paylaşırsanız sevinirim.

Anahtar Kelimeler; Microsoft Sitesi, Problem, Kesin Çözüm, MSN, Msn kurulmuyor, update sitesi, microsoft update problemi, Microsoft sitesine giremiyorum. Microsoft sitesi açılmıyor problemine kesin çözüm. MSN kurulmuyor problemine kesin çözüm. Microsoft Sites Down, MSN kurulmuyor.

blog.onurpay.com

uzun bir yazıydı.. başıma geldiği için sonuna kadar okudum. bu sorunu nasıl halletmiştim hatırlamıyorum ama çok uğraştırmıştı.

çok teşekkürler arkadaşım çok işime yaradı bu açıklaman ::)


Bilgisayar Problemleri

MollaCami.Com