Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


NE HAYIR DI



NE HAYIR DI


Oturma odasına giren kardeşimin göğüs hizasında özenle ve yumuşakça sağ eliyle tutuğu Kuran-ı Kerimdi. Tebessüm ediyordu. Yüzünde mutluluk ve sevinç vardı. Merak ettiğimizi ve soracağımızı anlamış olmalı ki, Kuran-ı Kerim dedi ve anlatmaya başladı..
Bir dükkanın önünde arkadaşlarla masada oturuyorduk. Büyük bir çanta ile satıcı geldi.
Bir iki kadikanızı istirham ediyorum dedi Çantasından birkaç boy olmak üzere Kuran-ı Kerim kitaplarından çıkararak almamızı istedi. Bazıları mealli, bazıları mealsizdiler. Bir kısmı büyük boy, bir kısmı orta ve bir kısmı daha küçük ebatta hazırlanmışlardı. Birçoğumuz Kuran-ı Kerimleri görünce ve satıcı kişinin de anlatımıyla alma meyli o anda
Oluşuvermişti. Ancak benim ve çoğumuzun parası yoktu. Buna da şöyle bir teklif getirerek çare bulmuştu satıcı. Sizler beğendiğiniz Kuran-ı Mübinleri alın, şimdi imkanınız yoksa Postahaneden ödeyebileceğiniz posta çeki ( seneti ) düzenleyeyim müsait olduğunuzda ödeyin dedi. Çok memnun olmuştuk özelliklede ben o kadar sevindim ki analatamam. İçimizden birisi dedi ki; hadi ödemezsek, nası güveniyosunuz? Diye sordu.
Satıcı aldığınız Kuran-ı Kerim şimdi ödeyeceğim der de eğer sonraki günlerde ödemeceğinizi düşünürseniz benim söyleyecek bir sözüm olmaz ve olamaz çünkü aldığınız Kuran-ı Kerim ödeyeceğinizi düşünüyorum ve güveniyorum ki buna rağmen ödemezseniz, ödemediğiniz için sizi avukata talimat vererek icra yoluyla tahsili cihetinede gitmececeğim ve gitmeyeceğiz. Dedi ve hepimiz bu güzel açıklaması için teşekkür ettik satıcıya. Böylelikle ordakilerin tamamı bir Kuran-ı Kerim seçerek aldık.
Biliyormusunuz hiç kitap almam olmamıştı, okul kitap, defter ve çantasını babam almıştı.
Kendim olarak çok üzücü ama bir kitap aldığımı hatırlamıyorum. İlk aldığım kitap bu ve bu kitapta Kuran-ı Kerim, almama vesile olan o satıcıdan Allah (c.c) razı olsun. O kadar seviniyorum ki tarif edemem. Okumasını bilmiyorum Kuran-ı Kerimi sen anneciğim Allah razı olsun çok ısrar etmiştin ilk okul okuyorken yaz tatillerinde Kuran Kursları açıldığında gitmemi çok istedindi, her seferinde birkaç gün gittimse de sonraki günlerde maalesef gitmedim, anneciğim öğrendiğinde çok üzülmüştün ve sürekli gitmem için
Israrla tenbihlerini hep yapmıştın keşke dinleseydim hep gitseydim Kuran-ı Kerimi okumayı öğrenseydim ve bu aldığım kitabı mübini de okusaydım çok isterdim inanın çok isterdim. Kardeşim çok duygulanmıştı babam ve annem gözlerinden birkaç damla yaş süzüldüğünü görmüşlerdi ve onlar ve evdekiler hepimiz çok duygulanmıştık. Babam Çok iyi yapmışsın almakla, ne güzel alış olmuş, dedi. Annem de okusan elbet daha güzel ve hayırlı olacaktı ama yapmamıştın. O yaşlar Kuran-ı Kerimi çok kolay öğrenme yaşlarıdır, ama istersen yine öğrenebilirsin nasihatini yaptı.
İnşallah Allah kısmet ederse Muaffak olabilirsem öğreneceğim, Eğer öğrenemesem de yine de bu Kuran- ı Kerim evimizde bulunsun, düğünümde adet üzere çehiz içinde vermiştiniz ve evimizde daha bir çok Kuran-ı Kerimler olduğunu da biliyorum ama bu da olsun, belki okuyamasamda okuyanlar olur da belki rabbim bana da sevaplar verir. Aldığım bu Kuran-ı Kerimin satıcıya olan borcumu en kısa zamanda hazırlayıp ödeyeceğim inşallah ve alan tüm arkadaşlarımında göndermelerini istirham edeceğim dedi. Her birimiz bu konuşmadan etkilenmiştik, tabi ödersin inşallah dedik ve teşekkür ederek sevinç duyduğumuzu Ne hayır dı bu alış ve ne hayır dı size bu satış demekten kendimizi alamamıştık.
Kuran-ı Kerim mealsiz iri boydu. Güzel kalın kapaktan yapılmış kendine özel birde çanta şeklinde kabı vardı bu kabın üç kenarı kapalı sadece bir kenarı açıktı ve o kenarından Kıranı- Kerim içe doğru konuluyor bu kenarda Kuranı Kerimle kapanmış oluyordu.
İri harflerle, sarı sayfalar üzerine yazılmış rahatlıkla okunuyordu.Annem, babam , özellikle kız kardeşlerimin tamamı ile erkeklerden sadece ben okumayı biliyordum.
Hepimiz bu Kuran-ı Kerimi çok seviyorduk, okuyacak olan bu Kuran-ı Kerim-i alıp okuyorduk. Bazen okunuyorken raslıyordu kardeşim ve buna pek seviniyordu iy ki almışım diyor huzur duyuyordu.
Bir kızı dünyaya gelmişti, çocuk henüz otuzüçgünlüktü, mevsimlerden sonbahardı köyümüzdeki tarlalamıza traktörle giderken bir trafik kazası neticesinde ömrü nihayete oracıkta ermişti.
Artık evde herkes onun aldığı Kuran-ı Kerimi okuyordu. Kızı büyümüştü İlk Öğretim Okulunu bitirmişti Babam, annem ve kardeşlerim ile benimde ortaklaşa kararımızla konusunda ehili İstanbul'da bir medreseye verdiğimiz bu kızımız başta Kuran-ı Kerim olmak üzere diğer dini bilgileri de öğreniyordu. Bu çocuk da her okuduğunda babasına dualarında yer veriyordu.
Almış olduğu o Kuran-ı Kerimi muhafaza ediyordum, okumayı biliyordum ve zaman, zaman okuyordum. Okumanın sonunda dua ediyordum. Kardeşim hayatta değildi ama almış olduğu Kuran-ı Kerimi okuyanlar okumalarının sonunda bu kuran-ı alan kulunada sevaplar ihsan et Allah ım diye dua ediyorlardı. Ne güzel hayır dı bu, iyi ki almıştı Kuran-ı Kerimi inşallah amel defteri bu Kuran-ı Kerimi okuyanların okumasıyla, Kuran-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmeye talip kızının okuması, ilim tahsili ve dualar etmesiyle amel defteri kapanmıyor, inşallah sevaplar yazılıyordu

02 Ocak 2010
Muradd.


mevlam rahmet eylesin çok duygulu bir yazı eklemişsiniz allah cümlemizi kuranından ayırmasın kızımız gibi bizim çocuklarımızıda kuran okuyan yaşayanlardan eylesin emeğinize sağlık

Allah (c.c.) razı olsun, "ahirim" kardeşim dua gibi cevap yazmışssınız;
çok içten söylenen bu sözleriniz ve temennileriniz için tekrar Allah (c.c.)
razı olsun.


Makale Köşemiz

MollaCami.Com