Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


13 UĞURSUZ MU

13 Yaşında sokak arasında oynarken Yedikule Kulubü'nden teklif aldım... Ortaokula giderken bu kulüpte oynamaya başladım. O sırada anadan ayrı, babadan bir de sizden ayrı Yunanlı ailenin yanında yaşıyordum. Bir gün 13 numaralı formayla eve döndüğümde, Yedekule'yle olan bütün ilşkilerim sona erdi. Madam Frorendia Pandi, "Sana 13 numarayı neden veriyorlar? Bu uğursuz formayı giyemessin!.." diyerek okulu, futbola tercih etmem gerektiğini söyledi.

Gel zaman git zaman, önce koca bir adam, sonra haşin bir gazeteci oldum. Meslek gereği sık sık başta Avrupa olmak üzere yurt dışına gider oldum. Oralarda neyi gördüm biliyormusunuz? Ve neyi duydum?.. 13 rakamına olan öfkeyi...

Bütün Hıristiyanların ortak düşmanı; 13... Ne gelirse insanın başına meraktan derler ya; ne gelirse gelsindi, merakımı gidermek için araştırmamı yaptım, inanılmazı yaşadım... Hıristiyan ülkelerin çoğunda 13 rakamı kullanılmıyor. Hatta hiçbir hotel, motel, yat, kat, apartman ister 10 katlı, ister 50 katlı olsun, resmi binaların dahi, 13. kat yok Asansörde 12'den direkt 14. kata atlıyor. Dikkat edin 13 numaralı forma giyen (özellikle katolik) bir futbolcu anında din duşmanı bile ilan edilebiliyor...13'ten uzak durulması adına "Uğursuzluk getirir!" denilip kendilerini yüzyıllardır böyle inandırmışlar... Ellerinde olsa 13'ü matematikten çıkaracaklar...

Ve işte sebep; 13 rakamı 1453 yılına ait rakamların toplamı...
1+4+5+3=13. Peki 1453 neyi ifade ediyor? Fatih Sultan Mehmed'in Bizans'ı bozguna uğratıp, İstanbul'u fethini...Bizans'ın bozgunu Hıristiyanlığın İslamiyet karşısındaki hezimeti...Bir çağ kapanıp yeni bir çağın başlangıcı... Hadi bu adamlar bizlere,Noel gecesini milli bayram diye yutturdu... Bari 13 rakamı yüzünden oyuna gelmeyelim...Koskoca Avrupalı dediklerimiz, görün nelerle uğraşıyor...

Bu tutuculuk Türkiye'de olsa gericilik-yobazlık sayılırdı.
Vay gericiler, vay yobazlar


not: Müslümanlıkta uğursuzluğun olmadığı bildirilmiştir.

Engin Atay

Allah razı olsun kardeşim bu güzel paylaşımınız için.
Bir gün daha çok korkacaklar tüm rakamlar 13 gibi gelecek onlar için

13 rakamıyla ilgili daha bir çok kanıt varda aklımda kalan bu ikisiydi birini sen açıklamışsın 2. si de
peygamberimizin doğum yılıdır


571 = 5+7+1=13

çok acı ve gerçek olan bişey bu
oyuna asla ve asla gelmemiz gerekir
çok dikkat edilmeli

ayrıca şu da var peygamberimizin yemek yedikten sonra tabağını ekmekle sıyırıp yemesi sünnet olarak bilinir
ama bir çok yerde yenilen yemek tam olarak bitirilmiyor bile özellikle restoranlarda
ve içilen her ne olursa olsun asla tam btirilmiyor.
mutlaka dikkat edin bir miktar kalıyor

bu da dip not diyelim



Müslümanlar İçin 13 Rakamı Uğursuz Değil

13 rakamının uğursuzluğuna bütün Hristiyan dünyası inanır. Ancak Müslümanların 13’ten korkması için bir sebep yoktur. Aksine onlar için hep iyi olaylara vesile olmuş bir rakamdır…

Peki Hristiyan dünyası 13’ten neden korkar? Hatta çoğu evlerine 13 numarasını vermez… Uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur. Apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12 A’ dır ya da 14 ‘tür. 13 numaralı oda yoktur.




İşte bu fobinin nedenleri;

Genel olarak bu inancın, Hz. İsa’nın meşhur son yemeğindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı sanılır. Hz. İsa’nın bir cuma günü çarmıha gerilmesinden önceki son yemeğinde toplam 13 kişi bulunuyordu; İsa ve 12 Havari.

Bu nedenle Hıristiyanlarda akşam yemeğinde 13 kişi bir araya gelirse bunlardan birinin başına bir felaket geleceğine inanılır. Sonraları 13 sayısını çağrıştıran bu sayının içinde geçtiği her şey lanetli, kötü, korkunç olarak nitelendirilmeye başlandı.



Uğursuzluğun diğer sebepleri ise şöyle anlatılıyor:

İbraniler’e göre 13 sayısının uğursuz olmasının nedeni İbrani alfabesinin 13’üncü harfinin “mavet” (ölüm) sözcüğünün ilk harfi olan “m” olmasıydı. Hammurabi kanunları listesinde de 13 sayısı atlanmıştı.



İskandinav mitolojisinde, İskandinav tanrılarının en kötülerinden olan Loki, Valhalla’daki oniki kişilik bir şölene davetsiz olarak gitmişti. 13’üncü kişi olarak gittiğinde, gözyaşı tanrısı olarak da anılan, adının anlamı “Muzaffer” olan, yakışıklı ve adil Baldr’ın ölümüne yol açtığından, bu sayı uğursuz olarak anılmaktaydı.



13 Ekim 1307 Cuma günü, Fransa Kralı Philippe ile Papa Clemens’in işbirliği sonucu Tapınak Şövalyeleri’nin çoğu tutuklanıp idam edilmişti.



13 sayısının uğursuzluğuna duyulan inancın kökeninde bir yıl içinde ayın 13 kez dolunay olarak gözükmesinin yattığını söyleyenler de vardır.



ünlü katiller Jack the Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy ve Albert de Salvo’nun adları 13 harften oluşur



Ancak Müslümanların 13 sayısının uğursuzluğuna inanmaları çok yersizdir. Hatta 13 müslümanlar için uğurlu bile sayılabilir…



Hz. Muhammed 571 senesinde doğmuştur. 5+7+1=13



İstanbul 29 Mayıs 1453 Salı günü Türkler tarafından fethedilmiştir. 1453 tarihinin rakamlarının toplamı (1 + 4 + 5 + 3 =13) “on üç” eder.



Selahattin Eyyubi Haçlı seferlerinin on üçüncüsünde, onları kesin bir yenilgiye uğratmıştır…
alıntıdır

dünyadaki hicbirsey tesadüf degildir

yahudi oyunlari da..!

paylasim icin Allah.cc razi olsun cümlenizden

Bu bilgiler için Allah razı olsun


Makale Köşemiz

MollaCami.Com