Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR

Her türlü kötü alışkanlıkların temelinde"manevi boşluk" vardır.Milli ve manevi değerlerin boşluğu bağımlılık yapanşeylerle(uyuşturucu,alkol,sigara,kumar,fuhuş,cinsi sapıklık ve her türlü yüz kızartıcı suçlar) doldurmaktadır.
İnsanı insan yapan ve hayvanlardan ayırt eden inanç , haya ve ahlak yok edilirse her türlü kötülüğün ortamı ve kaynağı hazırlanmış olur.Batının fen ve tekniği elbette alınmalıdır.Ancak onların dejenere olmuş hayatları asla milletimize tatbik edilmemelidir. Nitekim fuhuş, kötü alışkanlıklar.cinsi sapıklık, nikahsız birlikte hayat, evlilik dışı doğum Batı medeniyetinin bir parçası haline geldiği en üst seviyedeki politikacıların parlementolarında dile getirdiği ve bilim adamlarının eserlerinde itiraf ettikleri gerçeklerdir.
AB'nin raporuna göre her yıl 100 bine yakın kadın ve kız (çoğu18 yaş altında) Batı Avrupa,ya Doğu Avrupa, Balkanlar ve Uzakdoğu,dan fuhuş işin geliyor.Fuhuş mafyasının elindeki bu kadınların çoğu iş, manken, artistlik gibi vaatlerle kandırılıyor.
Geçmişte ahlaksızlık bataklığı içinde olan azgın kavimler topluca helak edilmişlerdir.Mesela Napoli şehri yakınlarındaki Pompai halkı Lut kavmi'nden beter iğrenç bir ahlaksızlık içinde iken:24 Ağostos 79 günü Vezüv Yanardağı'nın kızgın lavları altında o çirkin halleri ile taş haline geldiler.Şu anda dünyanın bir çok yerinde Pompai'den daha köyüdür.Bu duruma düşen milletlerin nüfusu giderek azalıp kendiliğimden yok olacaktır.
Türkiye de son derece büyük tehlike içimdedir.Sigaraya başlama yaşı 10, alkol11, uyuşturucu 12 ve kürtaj 18 hatta 14 yaşına inmiştir.Türkiye coğtafi durumu sebebiyle asırlardır doğu ile batı arasında kullanılan bir ticaret ve kültür köprüsü iken, son 50 yıldır uyuşturucu madde kaçakçılığının ana güzergahı olmasının ötesinde, uyşturucu mafyasının tüketici üssü halinegetirilmiştir.

M.Necati Özfatura(Yeşilay Derneği Genel Başkanı)

ellerine sağlık zeynep şeyma kardeşim güzel bir paylaşım :)
insan oğlunun yaradılışında maneviyat ihtiyacı vardır.Bu manevi ihtiyaç,ilahi inançla kemale erer.Ama malesef milletimiz dinden taviz verip uzaklaştıkça bu boşluğu başka şekiillerde(ne yazıkki eğlence adı altında)doldurmaya çalışıyorlar.Rabbim nefsimize uydurmasın.... AMİİİN....

" Manevi boşluk " kavramının ne denli önemli olduğunu anlattığınız için
ALLAH (c.c.) razı olsun. Emeğinize saglık, sag olunuz.

Peki bu pis alışkanlıkları bizim toplumumuz kimden öğrendi?
Bütün pis alışkanlıkları normalmiş gibi bize sunan kim?
Benim bildiğim şu var ki! Bütün bunlara sebep olan hallarin İslam'dan uzak olarak yaşamalarını örnek göstermek istiyorum.. Eğer bir çocuk ailesinden küçük yaşta islam terbiyesini tam alırsa bunlara mahal verilmeyeceğini biliyoruz..Ama şeytanın sürekli bizlerin peşinde olduğuda bir gerçektir..
Bu anlamda çocuklarımıza gereken terbiyelerini küçük yaşta vermek gerekir..Çocuk belli bir yaşa geldikten sonra almıyor ve almak istemiyor..Bunun tek sorumlusu bizleriz..
Nasıl çocuklarımızı kazanmaları için en iyi okullara en iyi dersanelere gönderiyoruz! İslam'ı terbiyelerinde de daha hassas davranmamız gerekmektedir! Hassas olmadığımız zaman burada okuduğumuz kötü alışkanlıklara yakalnması hiç zor olmayacaktır..Rabbim korusun Aminnn...

teşekkürler degerli kardeşim


Makale Köşemiz

MollaCami.Com