Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


dürüstlerin ve olmayanların dünyadaki yeri..

Bu dünyada hep doğrudan dürüstlükten haberi olmayan insanlar iyi yerlerde...iyi bir eş seçmekte,fakat içinde gerçekten ALLAH korkusu olanlar insanlar hep sıkıntı çekmekte,üzülmekte,buna benzer bir sürü şey..neden böyle yorumlarınızı bekliyorum...

Muhterem kardeşim aslında bu böyle değil. Yani kötülerin iyi yerlerde olması veya kötüler iyi yerlerde olacak diye bir şey yok. Sadece kötüler bizi yönettikleri için iyi yerlere atarlarken kendi gibi kötü ve sapık insanları atadılar. Çünkü iyiler gelse idi onların ayakları kayacaktı. Tabi sapkınlıklarında onlara kendileri gibi kişiler yardım edecekleri için yaramaz insanları seçtiler.

Ama çok iyilerd var başta olan iyi yerlerde olan. Allah korkusu olanlar zaten hep sıkıntı çeker. Çeken odur Ama çektiren Allahtır ki :

ya günahlaruna keffaret için veya sevabı bol olsun için veya kabir sıkıntısından kurtulsun için veya mizanda kolaylık olsun için veya sırattan kolay geçsin için veya mahşerde sıkıntısı az olsun için veya cennete girsin için : gibi sebeblerden dolayı sıkıntı ve bela verilir iman ehline.


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com