Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Oruç yaza geldi, menüler değişti ...



Bu yıl Ramazan'ın ağustos ayına denk gelmesi iftar sofralarındaki tatları da değiştirecek.

Firmalar yazı dikkate alarak Ramazan için sıcak yerine soğuk çorba bile hazırladı. Restoran ve lokantalar ağustos ayını dikkate alarak iftar menülerinde değişikliğe gidiyor. Geçen yılların aksine sofralarda etli ve yağlı yemekler yerini hafif, zeytinyağlı yemeklere bırakacak. Ağır şerbetli tatlı tabaklarının yerini ise sütlü tatlılar alacak.

RB Et Lokantası sahibi Ramazan Bingöl, bu yılki Ramazan ayının öncekilerden farklı geçeceğini söyledi. İftar menülerinde değişikliğe gittiklerini söyleyen Bingöl, yemeklerde hafif menüleri tercih ettiklerini, zeytinyağlı çeşitlerini artırdıklarını söyledi. Her sebze ve meyvenin mevsiminde tüketilmesi gerektiğini söyleyen Bingöl, bu yılki iftar menülerinde karpuz, kavun, çilek, nar ve kivi suyu gibi doğal içecekleri konuklarına sunacaklarını dile getirdi. Bunun yanı sıra, menüde demirhindi ve meyan şerbeti gibi Osmanlı padişahlarının içtiği ve oldukça faydalı olan içeceklere de yer verilecek.


Soğuk çorba da menüde

Türk mutfağının olmazsa olmazı olan çorbanın tüketimi özellikle Ramazan ayında iki katına çıkıyor. Ülker, bu talebi ve Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesini göz önüne alarak, tüketicilerini 'soğuk çorba' ile tanıştırıyor. Ülker'in piyasaya sunduğu soğuk ayran aşı ve soğuk kesme çorbaları sıcak yaz günlerinde farklı bir lezzet olacak. Böylelikle bu yılki iftar sofralarımızı; sıcak çorba, ağır ve yağlı yemekler, şerbetli tatlılar yerine; soğuk çorba, zeytinyağlı yemekler, sütlü tatlılar ve dondurma süsleyecek.

En revaçtaki tatlı; dondurma

Bu yılki iftar sofralarında dondurma da ön plana çıkacak. Diyetisyenler de oruç tutacaklara hafif olması sebebiyle ağır tatlılar yerine dondurma tüketmelerini tavsiye ediyor. Memorial Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Yeşim Çelik, dondurma gibi besin değeri yüksek, kalorisi düşük lezzetlere yönelmenin mideyi rahatlacağını söyledi. Çelik, "Böylece hem serinlerken hem de kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi birçok yararlı minerali de almış olacağız." dedi. Çelik, Ramazan ayında sıvı kaybının çok olacağından dolayı içeceklerin bol tüketilmesi gerektiğini de dile getirdi. Çelik, oruç tutma süresinin uzun, havaların da sıcak olması sebebiyle sahura kalkmanın şart olduğunu belirtti.


Zaman

allah razı olsun kardeşimçok güze paylaşımdı :)

amin cümlemizden :)

begenmenize sevindim... :)


allah razı olsun kardeşimçok güze paylaşımdı :)
bir deneyelim bakalım..ama RAmazan-ı şerif yaza'da gelse uflasakda,üflesekde sıcak sıcak tarhana çorbasından biraz zor vazgeçeriz.. :)


Dengeli Beslenme & Diyet

MollaCami.Com