Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"İkinci Mahmud Han İçkiye Düşkündü" İftirası!

Bazı padişahların icraatlarını beğenmeyenler padişahlara iftiralar atmışlardır. Mesela, Sultan İkinci Mahmûd Han için "içkiye en düşkün olan padişah" denilmektedir. Osmanlı Devleti idâresinin bozulmaya başladığı bir devir olmasına rağmen Sultan İkinci Mahmûd Han hakkında böyle bir bilgi kaynak ve belgelerde mevcut değildir. Peki, nasıl oluyor da böyle iftiralara uğrayabiliyor?

Sebebi şudur: Osmanlı Devleti'ni bitirme noktasına getiren Yeniçeri Ocağı'nı kaldırıp, bozulan ve içine sapık itikatlı kişilerin sızdığı tekkeleri kapatıp, yerlerine Nakşîleri tayin etmesi üzerine, kapatılan tek-kelerin bozuk itikatlı kimseleri sulta¬na hem "gâvur padişah" dediler, hem de "içki içiyor" iftirası attılar. Esas mesele fitne ve fesat ocaklarının kapatılması ile ellerinden menfaatleri giden kişilerin iftiraları meselesidir. Kaldı ki, Sultan İkinci Mahmûd Han, İslâmî hayatına son derece dikkat eden bir padişahtı. Nitekim Sultanın hatt-ı hümâyûnlarında bu husus son derece açık ve net bir şekilde görülmektedir.

Özcan F. Koçoğlu, Yedikıta, Mayıs 2009

Esas mesele fitne ve fesat ocaklarının kapatılması ile ellerinden menfaatleri giden kişilerin iftiraları meselesidir.

Gerçekten mühim bir mevzuyu paylaşmışsınız.Genellikle tarihi iyi bildiğini sananlar bu konuda çok hataya düşmüşlerdir.Bir önceki sayısında da yine aynı yazarın bu konudaki bir kaç cümlesiyle konuya katkıda bulunmak isterim.

Binlerce vesika Topkapı Sarayı Müzesi'nde , milyonlarca vesika da Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndedir.Bu vesikaların bir tanesinde Osmanlı padişahlarının içki masasından,içki sofralarından bahis yoktur.

Eğer padişahlar içki ile meşgul olmuş ve içmişlerse bu arşiv kayıtlarında mutlaka olmalıdır.Ve bugüne kadar ortaya çıkmamasına imkan da yoktur.

Özcan F.Koçoğlu.
Nisan yedikıta sayfa 39

güzel bir aydinlatma ve hatirlatma... ellerinize saglik

yalan söyleyen tarih-ciLER utansin

Bu güzel malümatlar için arkadaşlarımımıza teşekkür ederiz...
Elinize emeklerinize sağlık..

Paylasim icin tesekkürler...

Sultan 2.Abdulhamid hakkindada ayni taktik uygulanmistir.
Kurdugu istihbarat teskilati sebebiyle ittihatcilar tarafindan hakkinda korkak denilmisti.
Hatta onun bu yönüne muhalif olanlarin icinde maalesef tarihimizde müstesna yeri olan sahislar bile vardir.
Kizil sultan denilmisti...
Fakat tarih onun ne kadar büyük bir sahsiyet oldugunu düsmanlarina bile kabul ettirdi.



Osmanlı Tarihi

MollaCami.Com