Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İğreniyorum!...

İğreniyorum!

Elimden doğruca, güzelce, iyice bir yazı mı çıkıyor? İğreniyorum! Hâlâ bu memlekette doğru, güzel ve iyi olanı savunma gayretimden, bu gayretin boşluğunu anlayamamak enayiliğinden iğreniyorum!

Olanlar ortadayken, hep bugünü yarına erteleyici ve gelmeyecek bir istikbale ısmarlayıcı "cek" ve "cak" edatlarından iğreniyorum!

(Perikles) gibi (Attik) Yunan medeniyetinin en haşmetli ve her şeyi tamam cemiyetinde, (Lirik) şiirin babası (Pindaros) şöyle der :"Meğer bütün bir ömür katırlara saman yerine çiçek sunmuşum!"... Ben de aynı meraret duygusuyla güneşi cepte kaybetmiş bir topluma bu sırrı anlatamamanın sefaletinden iğreniyorum!

Dudaklarla kalbler arasındaki mesafeden, her akşam başına yorganı çeker çekmez uyuyuveren nefs muhasebesi yoksunu eyyamgüder politikacıdan, tecrit kampı ve iman zindanı haline getirdikleri camilere hissizce girip çıkan marka müslümanlarından iğreniyorum! Gördüğü şeyi nasıl görebildiğini izahtan âcizken gözüyle görmediği için Allahı inkar eden maddeciden iğreniyorum!

Posayı cevher sanan kabuk milliyetçisinden, çile çekmeden olmaya bakan ezberci medeniyetçiden, hayat ağacını devirmeyi ve nurlu meyveleriyle ateşe atmayı inkilâp sayan devrimbazdan ve bunlara inananlardan, kapılanlardan iğreniyorum!
Hâsılı, dil adına dilden, ev adına elden, vatan adına vatandan ve köy, köylü, şehir, şehirli, gazete, dergi, kitap, mektep, talebe, muallim, polis, memur, kanun, nizam, kadın, erkek, dost, ahbap ne varsa bunların gerçekleri adına hepsinden iğreniyorum!

Ötesi var mı?...
Ağlayamayan, anlayamayan, içini kanatamayan, yumruğunu sıkamayan insandan, Allahın Kur'anda "belhüm adal-Hayvandan aşağı" diye andığı iki ayaklılardan iğreniyorum!

Nedip Fazıl KISAKÜREK (17 Mart 1980)

Üstad'a yaraşır, yine eşsiz bir eser.Teşekkürler Kardelen...


Üstad'a yaraşır, yine eşsiz bir eser.Teşekkürler Kardelen...

tokat gibi.....
vesselam...

Teşekkürler kardeşim. ;)
Emeğine sağlık.

necip fazıl kısakürek ya lafa ne hacet söylenebilecek herşeyi tokat gibi söylemiş üstad :)teşekkürler kardelen ;)

İlginize ben teşekkür ederim :)

Takdir edersiniz ki dünden bu güne değişen pek bir şey yok. Ders almıyormuyuz ne? Sürekli tekrar ediyor tarih :-\

RABBim yardımıcmız olsun...


tokat gibi.....
vesselam...
eline sağlık.. çok güzeldi

Muhteşemdi....Zekası,muhteşem üslubu,hazır cevaplılığı ile her defasında kendisine hayran bıraktıran büyük Üstad Necip Fazıl..Her eserini okuduğumda hayranlığım bir kez daha artıyor..Vermek istediklerini okadar güzel bir şekilde veriyor ki,düşünceler bu kadar güzel,bu kadar ince mi yansır söze,dökülür kağıda dedirtiyor insana..O,benim ilham kaynağım,şiiri sevdiren-şiirlerinde kendimi bulmamı sağlayan dava adamı :) Mekanı Cennet olsun..

Bu arada paylaşım için teşekkürler sevgili Kardelen54.. :)

Sevgi taşması olmuş s.b.d. kardeşim :)

Konuya olan ilginize ben teşekkür ederim şifa ve s.b.d...

okumaya başlayınca kim bu kelimeleri yazan cesur yürek,var mı hala böyle güzel dilli ya ,diye düşünüp yarısında en alta baktım ve hiç şaşırmadım........

Üstad tabiiki de......

Şimdi de gerekli böyle bir cesur yürek ama nerdeee ::)

Gözümüz Üstad'ları arıyor, gözümüz Osmanlı'yı arıyor. Nerdesin Osmanlı, nerdesiniz... :'(

Onlar, şunlar, bunlar; her birimiz bir Osmanlı torunuyuz ama toplansak bir Osman(lı) etmeyiz sanırım :-\
Sözüm meclisten dışarı. Sizler, molla müdavimleri alınmmayın lütfen ;)

Konuya ilginize ben teşekkür ederim.


Makale Köşemiz

MollaCami.Com