Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Doğum için hangi dua okunmalı

arkadaşlar doğumun kolay olması için hangi duayı okumalıyız ???ben inşirah suresinin okunduğunu biliyorum ama başka bilgileri olan kardeşlerimizin cevabını beklerim.

Doğumun Rahat ve Kolay Olması İçin
Çocuğun rahat doğması için Abdullah ibni Abbas buyurdu ki:
Bir tas, tabak içine (Bismillahillezi la ilahe illa huv El-Halim-ül Kerim. Sübhane Rabbil Arş-ilazim Elhamdülillahi Rabbil âlemin) ve sonra Naziat suresinin son âyetini ve Ke-ennehümden itibaren Ahkaf suresinin son âyetini İslam harfleri ile yazıp, eritip anasına içirmelidir. (Bostan-ül-Arifin)

Kağıda yazıp suya batırılırsa suyunu içmek de aynıdır. Fotokopi çekerek suya batırmakla da olur.

Aslında güzel bir soru kardeşim..Rabbim hayırlısını versin..

Çok tşk. ederim kardeşim.Hepimiz dünyaya çeşitli zorluklarla geliyoruz ama bunu yaşamayınca anlayamıyoruz.Efendimiz ne güzel buyurmuş *cennet annelerin ayakları altındadır *diye.Allah onları başımızdan eksik,dualarındanda mahrum etmesin.Bekarda olsan evlide olsan annenin gönüldeki yeri bi başka.Ayrıca bebek bekleyen tüm annelere Allah en kolay şekilde dünyaya getirmeyi nasip etsin.

bizim oralarda hanımlar Ashab-ı keyf'in ismini yazıp sol kollarına bağlarlar

ve pirinç tanelerine 7 yasin okuyup içerler,

bildiklerim bunlar.......

Insikak suresinin ilk 4 ayeti yazip suya atilir dogumdan once icildiginde cocugun kolay ve hemen dogmasini saglar.

Bir de yasin serif okuyup son ayetine gelndignde ipten dugum atmak suretiyle suya uflenir.ve 41 yasin-i serif tamamlanincaya kadar ayni sekilde son ayette dugum atilir.okunan su doguma yakin icilir.Dugum atilan ipi doguma kadar anne takar.Dogumdan snra da 40'i cikana kadar bebege takilir.(Anne ve Bebegi 3harfliler rahatsiz etmemesi icin)

anladığın dilde ALLAH tan yardım dile.
bazı arkadaşların hala kağıtlara arapça yazıp sonrada suya batır suyunu iç diye tavsiyede bulunduklarına inanamıyorum.yuh(kusura bakma ama söyliyecek başka bişey bulamadım).bizim dinimiz hakikat dinidir hurafe dini değil.


anladığın dilde ALLAH tan yardım dile.
bazı arkadaşların hala kağıtlara arapça yazıp sonrada suya batır suyunu iç diye tavsiyede bulunduklarına inanamıyorum.yuh(kusura bakma ama söyliyecek başka bişey bulamadım).bizim dinimiz hakikat dinidir hurafe dini değil.

kardeşim sanda yuh olsunki.dünyadan haberin yok.(kusura bakma söyleyecek birşey bulamadım)

ben bunu baya müşahade ettim başkalarında...ibrahim ve meryem suresini okumaız kafi.çocuğun ahlakı gzellşsin diyede rahmen suresii

Abese sûresinin 20. ayeti olan
[color=green]''Summes sebîle yesserah''
ثُمَّ السَّبِيلَ يَسَّرَهُ


ayetini doğum boyunca sıkça okumalıdır.

teşekkürler degerli kardeşlerim


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com