Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


RÜYAMA YORUM LÜTFEN

herkese günaydın arkadaşlar sizlerle rüyamı paylaşmak istedim çünkü çok etkilendim
rüyamda köyümüzdeyiz. kızım ben kayın validem ve eltimin oglu var 2 mezar görüyorum biri kızımın digeride eltimin oglunun ve kayın validemle ben mezarın yanında aglıyoruz. sonra kızımın mezarını benmi kızımmı ne açıyoruz kızım hafif morarmış bi şekilde anne diyor ve ben kucagıma alıyorum yaşıyor. ben köye gömmem diyoruym ankarada evimizin bahçesine gömecegim diyorum kızım kucagımda ve canlı sonra yine çıkan mezarın oraya gömüyorum ve babam beni hastaneye götürüyor ve sen kansersin diyor babam doktora bakıtacagım diyor bi yandanda aglıyorum yani biraz acayip bi rüya ama yorumu olan lütfen cevap yazarsa sevinirim. şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar. :'( :'( :'(

Kardeşim benim şahsen bu rüyaya, her hangi bir yorumum yok.Ama okuduklarımızdan, bildiklermizden, duyduklarımızdan sizlere yardımcı olmaya çalışalım.

Korkulu bir rüya gören kimse, rüyanın çıkmaması için “Hüvellâhüllezî...” âyetinden başlayıp Haşir sûresi'nin sonuna kadar okur ve bir Fâtiha, onbir ihlâs-ı şerîf okuyup Peygamberimizin ruhuna hediye ederek,

”Ya Rabbi, eğer gördüğüm şu rüya hayır ise hayrında dâim, şerse hayra tebdil eyle. Hayır ise bize, şerse düşmanlarımıza olsun” diye duâ eder.

Hayırlı bir rüyanın da çabuk çıkması için, yine 1 Fâtiha, 11 İhlâs-ı şerîf okunup, Resûlüllah Efendimize hediye edilmelidir.
(Muhtasar Ilmihal|Hasan Arikan)

Eminim ki bilen arkadaşlar varsa sizlerle bilgilerini paylaşacaklardır...

öncelikle rüyanız hem bu dünyanız için..hem de ahiretiniz için nur olsun...hayırlara çıksın...
Efendimize atfedilen bir söz vardır...
"Rüya gökte uçan kuşa benzer,ne zaman ki yorumlandı..yere iner"..
yorum yapmak isterdim ama herkes haddini bilmeli...
ama korkmayın lütfen...Rabbim hayırlara çıkartsın..

Korkulu bir rüya gören kimse, rüyanın çıkmaması için “Hüvellâhüllezî...” âyetinden başlayıp Haşir sûresi'nin sonuna kadar okur ve bir Fâtiha, onbir ihlâs-ı şerîf okuyup Peygamberimizin ruhuna hediye ederek,
”Ya Rabbi, eğer gördüğüm şu rüya hayır ise hayrında dâim, şerse hayra tebdil eyle. Hayır ise bize, şerse düşmanlarımıza olsun” diye duâ eder.
Hayırlı bir rüyanın da çabuk çıkması için, yine 1 Fâtiha, 11 İhlâs-ı şerîf okunup, Resûlüllah Efendimize hediye edilmelidir. (Muhtasar Ilmihal|Hasan Arikan)



Rabbim hayrsa hayırda daim,şer ise hayra çevirsin inş. kardeşim.

Rüya nasıl yorumlanmalıdır?

Enes b. Mâlik’ten rivayet edildiğine göre Rasulüllah (as), şöyle buyurdu: “Rüyada gördüğünüz şeylerin, nesnelerin isimlerini, o rüyanın yorumunda esas alınız. (Birden fazla yoruma muhtemel) rüya, ilk yorumcunun yorumuna göredir. (Yani onun yorumuna göre gerçekleşir.)” Zevâid’de şöyle denilmiştir: Bu hadisin senedindeki Yezîd b. Eban er-Rakkâşî, zayıf bir râvidir.

Rüyada görülen şeylerin isimlerini, kıyas yapılarak rüya yorumunda kullanılmalıdır. Mesela rüyada Salim isimli bir adam görüldüğünde onu selamet manasına yormak gerekir.

Hadislerde belirtilen “rüya ilk yorumcuya aittir” sözünden kastedilen; birden çok yoruma muhtemel bir rüya yorumlanırken dikkatli olunması, rüya yorumunu ancak uzman kişilerin yapması için bir uyarıdır. Çünkü bu yorum, rüya sahibini etki altında bırakabilir.

Hz. Peygamber (as), Hz. Aşie’ye hitaben: “Ey Aişe! Müslümanın rüyasını yorumladığınızda; rüyayı hayırlı bir şekilde yorumlayınız. Bu rivayet de, yorumcu için önemli bir referanstır. Rüya, yorumlanacaksa; güzel bir şekilde yorumlanmalıdır.
Genel anlamda rüya, uykuda görülen şeyler demektir. Ancak mücerred anlamda rüya, güzel, doğru, has rüya demektir. Bu iki rivayette olduğu gibi ve daha önce bahsedildiği üzere “hülm ve hulüm” uykuda görülen, hoşlanılmayan rüya çeşididir.

Rüya gören ne yapmalı?

Ebû Saîd el-Hudrî anlatıyor: Hz. Peygamber (as), şöyle buyurdu: “Sizden biriniz, sevdiği bir rüya görürse bilsin ki o, Allahtandır. Rüya sahibi, bu rüyası üzerine Allah’a hamd etsin ve başkasına da söylesin. Buna aykırı hoşlanmadığı bir rüya görürse bu rüya, şeytandandır. Bu halde de rüya sahibi, rüyanın şerrinden Allah (cc)’a sığınsın ve rüyasını kimseye söylemesin. Umulur ki o rüya, sahibine zarar vermez.”

Câbir b. Abdillah’tan rivayet edildiğine göre Rasulüllah (as), şöyle buyurdu: “Biriniz hoşlanmadığı rüya görünce (uyandığında) hemen sol tarafına üç defa tükürsün ve üç defa şeytandan Allah’a sığınsın ve üzerinde oturduğu taraftan diğer tarafa dönsün.”

en güzelini ve yapılacak olanı üçharfbeşnokta kardeşim yazmış...rüyayı çok ama çok gören biriyim...olumsuz yorumlarla ,zaman zaman hayatı kendime zindan etmişimdir....yıllar sonra şunu öğrendim.rüyaları anlatma ve dinleme.yorum HİÇ yapma...çünkü kaderde ne varsa ondan kaçmak mümkin değil.....şifaotu kardeşim yukarda söylenen dua ları ,okursanız yeterli.mutlaka hayırlara vesile olacaktır.......

böyle rüyalarla birlikte cin ler rahat durmaz,olumsuz düşünceler damarlara şırıga ederler..kurtulmak için ehli bir kişiden manevi yardım almak olacaktır....Cenabı Hak rüyanızı HAYIRLARA vesile kılsın...acizane

RABBİM hayırlara çıkarsın..

bende ''ettefe'ülü sünnetün vetteşe'ümü haram=rüyayı hayra yormak sünnet,şerre yormak haramdır...''diyorum....rüyalar nasıl yorumlanırsa o şekilde çıkar.ona göre...

kardeşlerim hepinize teşekkür ederim bilgileriniz için ALLAH RAZI OLSUN

Öncelikle arkadaşlarımızında dedikleri gibi rüyayı bu şekilde yordurmak doğru değil çünkü zahire bakılıp "Aa bu rüya pek kötü dense" Allah korusun. Ancak içinizi rahat tutun ki rüyanız şer değil bence çünkü rüyada ağlamak sevinmenin işaretidir, birinin öldüğünü görmek onun ömrünün bereketidir. Rabbim hayırlara vesile eylesin inşallah. Amin

Öncelikle sevimsiz rüyalar kimseye anlatılmaz,hoş olanlar da antılmamalı ama iyiniyetli kimselere sorabilirsiniz,rüya yorumlamak ,iyi yada kötü sonuçlara neden olabilir,köüye yorarsanız köü olacağını düşündüğünüz şey gerçekleşir,
Bu yorum yapan kişinin kötü yormasından da kaynaklanabilir,
Korulu rüya gördünüzde hemen dua okuyup sol omuzunuza üç defa üfleyin sonra dyine duanıza devam edip ,Allah"ım beni bu rüyanın şerrinden koru hayırını ver deyin..

sagolun hepinizdende allah razı olsun çok sagolun :)

bence tamamen bir filmden veya gün içinde yaşadığı bir olaydan yorgunluktan kaynaklanan bir rüya... :-\
Allah hayra çevirir inşaallah...

Esselemü aleyküm kardeşlerim.
Bilgisi olanlardan rüyama yorum rica ediyorum.
Rüyamda bir minübüsten üzerime ateş açılıyor, ben kaçarak kurtulmaya çalışıyorum arazide. Her seferinde mermiler yakınıma düşüyor ama bana isabet etmiyor, hep kaçıp kurtuluyorum.
Normalde çok önemsemezdim fakat bu tarz rüyaları sıkça görmeye başladım, hep bir saldırı altındayım rüyalararımda, yılanlar tarafından kuşatılmış veya ağır silah ateşi altında kaçar durumdayım genelde.
Bu konuda yorumlarınız varsa sevinirim.
Teşekkürler.


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com