Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Göllerimiz

Amin ..Temennim o ki; inşaallah kuraklık,bilinçsiz kullanım ve kirlilik gibi nedenlerle Rabb'imiz'in bizlere bahşettiği bu güzellikler yok olmazlar...

İlgi va alakanız için ben teşekkür ederim değerli kardeşim Kardelen...

Resimler içimizi ferahlatmaya yetiyor ancak pastane ve lokantalar cebimizi ne kadar rahatlatır işte orası bilinmez... :D

.el aziz.HAZAR GÖLÜ

ELAZİZ-kEBAN BARAJ GÖLÜ

Katılımlarınız için teşekkür ederim Kardelen ve İhvan kardeşlerim,ellerinize sağlık...

Köyceğiz Gölü:



Köyceğiz Gölü, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan bir göldür. 52 km²'lik tatlı su gölüdür. Derinliği 20-60 metre arasında değişir.
Her türlü tatlı su balığı bulunur. Ayrıca güneyinde nesli tükenmekte olan Nil Kaplumbağası bulunur. Göl içerisinde dört adet irili ufaklı ada mevcuttur. Etrafı dağlarla çevrili olup en yükseği Ölemez Dağı'dır. Sazlıklarla kaplı doğal bir kanalla göl Akdeniz'e bağlanır. Bu tür göllere yani denizle doğal bir kanal vasıtası ile birleşen göllere ayaklı göl adı verilir. Dünyada bu tür göllerin sayısı Köyceğiz Gölü'yle beraber sadece yedi tanedir. Yani dünyadaki doğa harikası yedi ayaklı gölden birisi de Köyceğiz Gölü'dür.

Köyceğiz Gölü Akdeniz Bölgesi'nin batı ucunda, ilçe hudutları içerisinde, suyu hafif tuzlu ve çevresindeki kaplıcalardan karışan kükürtlü bir göldür. Gölün, önü alüvyonlarla tıkanmış eski bir körfezden türediği sanılmaktadır. Hemen her zaman sakin olan gölde, yılın 8 ayında su kayağı yapılması mümkündür.


Mogan Gölü:

[img width=500 height=375]http://img301.imageshack.us/img301/5964/moganglsf4.jpg[/img]

Mogan Gölü: Ankara'nın 15 km. güneyinde bulunan göldür. Elmadağı kitlesinin güneybatısındaki etrâfı faylı 30 km. uzunluğundaki bir oluğun, kuzeybatısında bulunur. Mogan Gölünün uzunluğu 4 km., en geniş yeri 1250 m., yüzölçümü ise 2,5 km2.'dir. İlkbaharda su seviyesi 5 metreye kadar yükselirse de genelde sığ ve az tuzlu bir göldür. Bu tuzluluk, buharlaşmanın fazlalığından meydana gelen bir özelliktir.


Marmara Gölü:

[img width=500 height=375]http://img228.imageshack.us/img228/959/marmaramr4.jpg[/img]


Marmara Gölü, Manisa'nın kazası Salihli'nin kuzeyindeki bir göldür. Ege Bölgesi'nde yer alır. Gölün bulunduğu saha çukur olup, batı ve kuzeyi tepelerle çevrilidir. Doğu kısmı Gediz Ovasına, kuzeybatı kısmı Akhisar Ovasına açık olup, buralardan alüvyon setleriyle ayrılır. Bu durum, Marmara Gölüne set gölü karakterini verir. Gediz çöküntü havzası içinde bulunan gölün seviyesi, Gediz Ovasının seviyesinden daha alçaktır. Derinliği az olan gölün yüzölçümü 44,5 km²'dir. Gediz Nehri ile Demrek Deresinden ve kuzeydeki Kum Çayından göle kanallar açılmıştır. Bu kanallar bilhassa ilkbahar sonlarında kabarık olan akarsuların sularını göle taşırlar. Göl kapalı bir çukurda olup,suları tuzludur.


Durusu Gölü:



Durusu (Terkos), İstanbul ilinin Avrupa yakasında bulunan bir göl ve köy.

İstanbul’un kuzey-batısında, kente yaklaşık 40–50 km. uzaklıkta olup, 40’ 19’’ kuzey ve 28’ 32’’ doğu koordinatları arasında bulunan, lagün kökenli, az tuzlu bir göldür. Gölün denizden yüksekliği +4,5 ile -1 metre arasındadır. Fındık Dere, Deli Yunus deresi ve çok sayıda kaynak suyu ile beslenen Durusu’nun, 39 km² su alanı vardır ve en derin yeri 11 metredir.

162 milyon m³/yıl su potansiyeli ile İstanbul çevresindeki tatlı su rezervlerinin %22’sine sahiptir. Şehir kullanım suyunun önemli bir bölümünü karşılamaktadır.


Seyfe Gölü:

[img width=500 height=375]http://img301.imageshack.us/img301/6388/seyfeglfw9.jpg[/img]

Seyfe Gölü, İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak bölümünde sığ ve tuzlu bir göldür. Kırşehir'in 10 km. kadar güney doğusunda eski temeli Neojen çökelleri ile örtülü bir çukurluğun en alçak yerini kaplar.Az yağışlı bir yörede bulunduğu için özellikle yazın alanı daralır ve büyük kesmi tuzlu bir bataklığa dönüşür.Diğer adı Sife gölüdür. Güney kıyısında bir tuzla vardır.


Gala Gölü:[b]



Gala Gölü, Enez ve İpsala İlçeleri arasında bulunan göldür. Sulak saha, göl ve orman ekosistemlerini ve bu ekosistemlerde barınan çeşitli canlı türlerini ihtiva etmesi, 111 kuş türünün varlığı, nesli tehlikeye düşmüş veya nadir türleri, özellikle tepeli pelikan, bayağı aynak ve küçük karabatak gibi nesli son derece azalmış türleri barındırması kaynak değerlerini oluşturmaktadır. Gala Gölü Millî Parkı'nın sınırları içerisinde yer almaktadır.


[b]Nemrut Gölü:


[img width=500 height=375]http://img99.imageshack.us/img99/4006/nemrutglpo2.jpg[/img]

Nemrut Gölü, Türkiye'nin en büyük krater gölü olup, adını M.Ö. 2100'de yaşamış Babil Hükümdarı Nemrut'tan almıştır. Yüksekliği 4450 m.olan Nemrut Dağı'nın tepesinde biri sıcak, iki krater gölü vardır. Soğuk Göl 13 kilometrekare büyüklükte, derinliği 155 metredir. Sıcak göl (Ilı Göl)'ün suyu 60 santigrat dereceye varabilmektedir. Üç kilometrekare alana sahiptir ve en derin noktası 100 m. civarındadır. İki göl arasında su bağlantıları bulunmaktadır. Nemrut Krater Gölü, Bitlis'e 26, Tatvan ilçesine 15 km. uzaklıktadır. Soğuk Göl'ün suyu tatlıdır ve içilebilir.


Gezi Rehberi

MollaCami.Com