Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Online bankacılık güvenli mi?



Paramızı emanet ettiğimiz bankaların siteleri ne kadar güvenli? Çarpıcı araştırma burada...
Araştırmacılara göre Amerika'daki bankaların büyük çoğunluğunun web siteleri internet müşterilerinin güvenliğini tehlikeye atacak tasarım hatalarıyla dolu.

Michigan Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, incelenen banka sitelerinin %75'inde en az bir hata bulunduğu sonucuna varıldı. Hazırlanan rapor geçtiğimiz Cuma günü Carnegie Mellon Üniversitesi'nde yapılan Gizlilik ve Güvenlik Sempozyumu'nda sunuldu.

Araştırmacılardan Atul Prakash, kullanıcı güvenliğini tehlikeye atacak çeşitli hata ve açıkların ülkenin en büyük bankalarının web sitelerinde bile bulunduğunu belirtti.

Araştırmanın ilginç tarafı, bahsedilen güvenlik açıklarının programlama hatası değil, web sitelerine eklenen yanlış tasarlanmış özellikler olması. Örneğin güvenli olmayan bir sayfaya güvenli giriş kutusu yerleştirilmesi veya iletişim bilgilerinin güvensiz sayfalara konması gibi. Rapora göre yeteri kadar güvenli kullanıcı adı ve şifresi talep etmeyen birçok site de kullanıcının güvenliği için tehlikeli. Ayrıca önemli bilgileri kullanıcılarına e-postayla gönderen bankalar da bu bilgilerin güvenliğini tehlikeye atıyor.

Rapor 214 finans kurumunun web sitelerinden alınan bilgilere dayanıyor.

acaba Türkiye'de nasıl? Amerika'da böyleyse Türkiye'de durum daha mı vahimdir acaba? :-\

tedbırı elden bırakmamak lazım ..hayırlısı ;)

evet kardeşim tedbirli davranmakta fayda var..

teşekkürler ..

ilginize ben teşekkur ederım kardeşlerım :)


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com