Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Google telefon mu üretecek?



Telefon üretmeye sıcak bakmayan Google, fikrini değiştirdi. "Gphone" yakında karşımıza çıkabilir!

2007 yılında Google'ın Android adını verdiği açık kaynak bir cep telefonu işletim sistemi üzerinde çalıştığı açıklandı ve doğal olarak dedikodular da başladı. Acaba Google kendi markasını taşıyan cep telefonları mı üretecekti? Bu dedikodular kısa zamanda öylesine dallanıp budaklandı ki, Gphone'u HTC'nin üreteceğine dair söylentiler bile yayılmaya başladı. Ama Google asla "Google" markalı telefonlar üreteceğinden bahsetmedi. Bunun yerine sürekli olarak Android'i geliştirmek için çalıştıklarının altını çizdiler.

Ancak geçtiğimiz hafta MediaWeek'te yayınlanan bir haber, şirketin Gphone'a çok da soğuk bakmadığının sinyallerini veriyor. Habere göre Google kurucuları Larry Page ve Sergei Brin, CEO Eric Schmidt ile birlikte Google'ın kendi markasını taşıyan ve Android ile desteklenen cep telefonları üretme fikrine hiç de uzak durmuyorlar.

Tabi bu durum yeni söylentileri de beraberinde getiriyor. Kulağımıza gelen ilk dedikodular, Gphone için San Fransisco'lu ünlü tasarım grubu "Ammunition Design Group" Google'ın telefonlarının nasıl görüneceği ile ilgili çalışmalara başladı bile. Palm, HP, Dell, Microsoft ve Logitech gibi birçok Dünya devi için çok sayıda tasarıma imza atan grup, eğer dedikodular doğruysa, yeteneğini şimdi de Google için sergileyecek.

hürriyet


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com