Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


2050 yılında dünya

Deniz seviyesinin yükselmesi pek çok yerleşim birimini tehdit ediyor. Örneğin, Japonya bu nedenli endüstrisini ve plajlarını kaybetme tehlikesi altında.

Deltalar yok olacak

Avrupa'da en riskli yerler Almanya, Hollanda ve Ukrayna kıyıları ile birlikte Türkiye'deki deltalar. Kuzey Afrika'da Nil deltasının önemli bir kısmı da sel ve erozyon nedeniyle kaybedilebilir.

Adalar su altında kalacak

alıntı



Pasifik Okyanusundaki ada ülkeleri ve kıyılarda yerleşen toplumlar kıyı erozyonu ve kıyı selleri tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Marşal adaları, toplam kara alanının belli bir yüzdesini kaybedecek.

Selle birlikte erozyon kentleri yutacak

Kıyı sel ve erozyonları Batı ve Orta Afrika'nın alçak seviyeli Angola, Kamerun, Gabon, Gambia, Nijerya, Senegal ve Sierra Leone gibi ülkelerini de ciddi bir şekilde etkileyecek. Çünkü bu ülkelerde yerleşim ve sanayi hızla deniz kıyısına kayıyor.

Avrupalı bir grup bilim adamının çalışmasına göre küresel ısınma önümüzdeki yüzyıl boyunca pek çok değişikliğe neden olacak. Güney bölgeleri daha sıcak ve yağışlı, kuzey bölgeler ise kuru ve sıcak mevsimler bekliyor. Deniz seviyesi yükselecek. Sık sık seller ve kasırgalar yaşanacak.

İşte 2050 yılında Dünya

Fransa: Aşırı sıcak nedeniyle pek çok nükleer enerji santralı, soğutma sistemi için gerekli suyun kıtlığı nedeniyle yaz boyunca devreden çıkarılacak. Belli bölgelerde somon balığı popülasyonu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

İngiltere: Kış aylarında ılık havaların ardından şiddetli yağmur ve seller gelecek. Her üç yılda bir yaz aylarında kuraklık yaşanacak. Tarımda , üzüm ve soya fasulyesi gibi yeni ürünlere yönelinecek. İspanya: Orta ve güney bölgeler neredeyse çölleşecek. Meyve ve sebze üretimi duracak.

İtalya: Kuzey bölgelerde sık sık şiddetli seller yaşanırken başta Sicilya olmak üzere, güney bölgelerde kuraklık yaşanacak.

Yunanistan: Sıcak ve bunaltıcı yaz ayları turizme darbe vuracak. Su sıkıntısı yaşanacak. Orman yangınlarında artış görülecek.

Akdeniz: Deniz seviyesi yarım metre yükselecek. Kuşların yaşam alanı tahrip olacak. Deniz türleri ölecek.

Alpler: Yüksek yerlerdeki bitkiler ölecek. Buzullar ve buz tutmuş göller eriyerek bazı zirvelerin çökmesine yol açacak. Pek çok bölgede kayak yapmak imkansız hale gelecek.

Kuzey Avrupa: Kışlar daha ılık geçecek. Tundralar yok olarak yerlerini hızla çoğalan çam ve benzeri ağaçlara bırakacak.

Kuzey Afrika: Kuraklık ve açlık daha da büyüyecek. Binlerce 'iklim göçmeni' Avrupa'ya kaçacak.

Aman kardeşim ne yaptın? Allah cc sonumuzu hayr eylesin. :-\ :o

:o ::) yarına çıkacagımız meçhul .. akıbetımız hayr ola

haber ıcın teşekkurler derya kardesım ;)


Güncel Haberler

MollaCami.Com