Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Şarlot Frambuaz

Şarlot Frambuaz



Malzemeler

• Pasta kreması 100 g
• Su 250 g
• Frambuazlı Jöle 70 g
• Yaprak Jelatin 4 adet
• Frambuaz 60 g
• Toz Krem Şanti 375 g
• Hindistancevizli rulo 1 adet



Tarif

Pasta kreması 250 g su ile mikserde çırpılır. 30 dakika soğuk suda bekletilmiş jelatinler ilave edilir, soğumaya bırakılır.

Toz şanti ve frambuaz bu karışıma eklenir. Turta çemberleri yağlanır ve pudra şekeri serpilir, ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulur. Kenarlarına hindistan cevizli rulodan yerleştirilir. (Örneğin çemberin derinliği 4.5 cm ise, keseceğiniz rulo 3.5 cm olmalıdır). Tabanın boş kısmına 1/2 cm kalınlığında hindistancevizli ince pat yerleştirilir.

Kremadan bir miktar, hazırlanan çemberlere konulur, ortasına ince hindistan cevizli pat yerleştirilir. Çemberin boş kalan kısmına artan krema silme doldurulup bıçakla üst yüzeyi düzeltilir. Donması beklenir.

Üst yüzey süslemesi için çember 3 mm kadar yukarı çıkartılır. Üzerine frambuazlı soğuk jöle dökülüp, donması için beklenir.

Daha sonra çemberin tamamı çıkartılır. Taze meyve ile dekor yapılıp, hafif jöle sürülür.

AFİYET OLSUN...

teşekkur ederız fırdevs27 ;) ellerıne sağlık

Rica ederim...

Gözlerine sağlık kardeşim...

:P :P :P :P :P :P cok güzel görünüyor.. emegine saglik..


Rica ederim...

Gözlerine sağlık kardeşim...


teşekkur ederız fırdevs27 ;) ellerıne sağlık


ellerine sağlık ;)

:P :P :P :P

Gözlerinize sağlık arkadaşlar...


Tatlılar

MollaCami.Com