Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
KOLAY ŞÖVBİYE TATLISI...
Malum önümüzde çok güzel bir Bayramımız var
her nekadar Et Bayramıda olsa tatlımızın böreğimizin yeri ayrı
Bayramlarımızın olmazsa olmazları bunlar..onun için bende
siz kardeşlerime acizane, yapımı çok kolay ve bir o kadar da tadı lezzetli ve görünümü de çok güzel olan ŞÖVBİYE tatlısını yaptım sizlere de tavsiye ederim
MALZEMELER
8 yaprak milföy hamuru
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme irmik
ŞURUBU İÇİN
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI
İlk önce şerbetini yapıyoruz 3 su barda şekeri 2 su barda suda bir taşım kaynatıyoruz..
Ve bunu soğumaya bırakıyoruz
Ayrı bir yerde 1 su barda süt ile 2 yemek kaşığı irmiğimizi muhallebi yapar gibi pişiriyoruz
İçine şeker koymuyoruz..
Ve kare olan MİLFÖY hamurumuzu dörde bölüyoruz elimizde 4 tane kare olacak
Her parçanın içine bir tatlı kaşığı muhallebi kıvamındaki irmiğimizden koyup muska gibi kapatıyoruz aynı bu şekilde öbür parçaalrıda yapıp tepsimize diziyoruz
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz fırından çıktıktan sonra malzememiz sıcak şerbeti soğuk olarak pişen tatlımıza döküyoruz şerbeti içine çektikten sonra servis yapıyoruz…..
İkram ettiğim misafilerim tatlımı çok beyendiler hatta SÜTLÜ NURİYEYE benzemiş dediler …sütlüsüde güzel olur heralde denemek lazım…..
BUYURUN AFİYET OLSUN...
zhümeyra ellerine sağlık sen baya hamarat bi kıza benziyosun gözüm tuttu seni ;)
Elinize sağlık teşekkür ederiz...
zhümeyra ellerine sağlık sen baya hamarat bi kıza benziyosun gözüm tuttu seni ;)
ben annaneyim:))))))
Kardeşim şunlardan bizede göndersene yaa ::)
yapılışı güzele benziyor güzeldir herhalde :P
tamam hamaratsınız işte ama tek fark ben kendime yakın bi yaştasınızdır diye düşünmüştüm :)
tamam hamaratsınız işte ama tek fark ben kendime yakın bi yaştasınızdır diye düşünmüştüm :)
yaşça yakınsak bu beni daha mutlu eder
en azından forumda yalnız kalmam :)))
Elinize sağlık teşekkür ederiz...
Elinize sağlık teşekkür ederiz...
teşekkürler...emeğine sağlık..
çok teşekkür ederim hepinizin gözlerine
ellerine sağlık..
sn hak yolcusu konu dışına çıkmak gibi olacak ama nerde sorayım şaşaırdım,bu milföy hamurları bilirsiniz margarinle kat kat açılıyor,margarin kullanıyormusunuz?
::)
::)
evimde normalde asla margarin kullanmıyorum kullanmamayada gayret sarfediyorum mümkün mertebe tereyağ ve zeytin yağ kullanıyorum..
kullanmamamızın sebebide margarinde
kemik tozu olduğu ama asla domuz yağı olmadığını söylemişlerdi ..
sadece sıhhate zararlı diye kullanmıyoruz.. onun için çok istisnai durumlarda milföy hamurunu kullanıyorum ..
teşekkürler...emeğine sağlık..