Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tadı Damakta Kalacak Antep Baklavası

Gaziantep baklavası ile ünlüdür. Baklavanın tarifi:








Malzemeler: 1 kg. buğday unu, 50 gr. Nişasta, 1 kg. tereyağı, 500 gr. Antep fıstığı, 3 adet yumurta, 10 gr. Tuz.

Kaymak için: 500 gr. Süt, 50 gr. İrmik, 750 gr. Şeker, 350 gr. Su.




Baklava kaymağının hazırlanması; 500 gr. süt ateş üzerinde kaynatılır.Sonra irmik yavaş yavaş boşaltılır ve devamlı karıştırılıp soğumaya bırakılır.

Un yoğurma kabının içerisine dökülerek ortası çukur şekilde açılır.Üç yumurta tuz ile çırpılarak su ilave edilerek unla yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Hamur fitil şeklinde uzatılarak iki parmak eninde kesilir el ile yassılaştırılır.Tekrar hafif nişasta serpilerek üst üste konur. Bu hamurlar açılır. Hamurlar oklavayla kenarından ortasına doğru inceltilir.Hamurun yarı çapı 25-30 cm. olunca elle nişasta serpilerek hamur üst üste getirilir. Baştaki işlem 3 defa tekrarlanır. Hamur eni 60 boyu 120-140 cm. kadar açılır. Açılan hamur baklava yapılacak tepsinin büyüklüğünde kesilir. Bunlar küçük oklavaya sarılır. İçinden en pürüzsüz olan iki tanesi yüzlük ve yüzlük altı olarak seçilir.Tepsiye ince bir kat yağ sürülür. Tepsi büyüklüğünde kesilen yufkadan oklava ile iki kat serilir. Bu işlem 12 veya 14 kat yufka serilene kadar devam eder. Daha önceden hazırlanan kaymak tepsiye dökülüp iyice yayılır. Üzerine çekilmiş fıstık serpilir ve üstü açılan yufka ile döşenir.Üstüne yüzlük diye ayrılan hamurdan 10-12 kat serilir. Aralarına yağ atılır. Kenarları düzeltilir. Keskin dilim bıçağı ile mekik, muska ve parmak kare şeklinde kesilir, eritilmiş sıcak yağ üzerinde gezdirilir ve fırına verilir ve 230-260 derece sıcaklıkta pişirilir. Fırında baklavalar yer değiştirerek sürekli çevrilir. Baklava 45 dakika sonra hazır olur. Daha sonra dilim halinde kesilen yerlerin arası bıçak ile açılır.Ateş üzerinde 2-3 dakika tutulur ve şeker verme işlemine başlanır.1 kg. şeker 350 gr. su ile iyice kaynatılıp kıvam yapılır. Kepçeyle üzerine sıcak olarak yavaşça yedirilir. Soğuyuncaya kadar bekletilir ve servise hazır hale gelir
.

teşekkür ederiz güzel gözüküyorlar...

Ama sizden bir ricam yazı eklerken başlıkları küçük harfle yazarsanız kurallarımıza uymuş oluruz. :)

teşekkür ederiz tatlılar çok güzelde ya tadına bakmk için bir yol mu icat etsek acep :P


teşekkür ederiz tatlılar çok güzelde ya tadına bakmk için bir yol mu icat etsek acep :P


eeee antep baklavası tabi ki güzel olacak dimi yani

tadına bakmak için icada gerek yok siz isteyin ben hemen gönderirim

hımmmm gerçekten çok güzel azım sulandı :Pceviz yada fındıklı olsa nasıl olur merak ettim denemişsinizdir.birde kaymak yanındamı sunuluyor üstünemi konuluyor. ayıptır söylemesi hiç antep baklavası yemedim ama en kısa zamanda denicem teşekkürler


eeee antep baklavası tabi ki güzel olacak dimi yani

tadına bakmak için icada gerek yok siz isteyin ben hemen gönderirim


yok istemem firdevs kardeşim ceplerim dolsun yeter :D

ayy çok güzel gözüküyolar teşekkürler...

ellerinize sağlık kardeşim çok güzel görünüyorlar.Antep'e geldiğimde burhan inal baklavaları yemek nasip oldu gerçekten harikaydı..bide yunanlılar sahip çıkmıyolarmı yani >:( neyse. ha bide dondurmacı vardı bedoydu galiba ismi fıstıklı dondurması çok güzel herkes Antep'e :D

bunu yapmak için antepli olmak gerekmiyor değil mi? :D


bunu yapmak için antepli olmak gerekmiyor değil mi? :D


Antep'li olmak gerekmiyordur ama herşeyi ustasından yemek daha lezzetli olur dimi;)

firdevs kardeşim bizim baklava nereye gelecekti :P


Antep'li olmak gerekmiyordur ama herşeyi ustasından yemek daha lezzetli olur dimi;)

firdevs kardeşim bizim baklava nereye gelecekti :P


yooooook mutlaka antebe gelmek gerek başka yerde olmaz
başka yerde yapılan baklavaya baklava demem işin ehli burda yaw

istediğin bi baklava olsun deniz kardeşim
sen yeter ki iste ben hemen senin evine postalıyım


yooooook mutlaka antebe gelmek gerek başka yerde olmaz
başka yerde yapılan baklavaya baklava demem işin ehli burda yaw

istediğin bi baklava olsun deniz kardeşim
sen yeter ki iste ben hemen senin evine postalıyım


yaşasııın :D

4gözle postacı bekliyom :P


ellerinize sağlık kardeşim çok güzel görünüyorlar.Antep'e geldiğimde burhan inal baklavaları yemek nasip oldu gerçekten harikaydı..bide yunanlılar sahip çıkmıyolarmı yani >:( neyse. ha bide dondurmacı vardı bedoydu galiba ismi fıstıklı dondurması çok güzel herkes Antep'e :D


doğru söylüyon fuadesra kardeşim herkes antebe
boşver yunanlılar istediklerini söylesinler biz kendimizi biliyoruz onları takmıyoruz bile
bir kereyle olmaz siz bidaha gelin ben size güllüoğlu baklavalarından ısmarlıyım
dondurmamızda güzeldir ama maraşınki başka

bütün mollacami cemaatini antebe bekliyorum
herkes bu güzel baklavanın tadına baksın istiyorum


yaşasııın :D

4gözle postacı bekliyom :P

ama ben adresini bilmiyom :'( :'( :'(

deniz kardeşim ben çok ciddiyim

adresini özel msjla yaz ben baklavayı gönderiyim


ama ben adresini bilmiyom :'( :'( :'(

deniz kardesim ben çok ciddiyim

adresini özel msjla yaz ben baklavayı gönderiyim


:) çok teşekkür ederim firdevs kardeşim
takılıyordum yaa :-[

Allah(c.c) razı olsun kardeşim gelmeye niyetlenirsem mutlaka haber ederim... :)


Tatlılar

MollaCami.Com