Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ADSL hattını kullananlara önemli uyarı!!



FARKINDA OLMADAN SUÇLU DURUMUNA DÜŞEBİLİRSİNİZ
Manisa İl Telekom Yöneticisi Resul Aydın, ADSL kullanıcılarının hizmet haklarını ikinci, üçüncü şahıslarla paylaşmasının çok ciddi riskleri beraberinde getirdiğini söyledi. Türkiye'de birçok internet kullanıcısı hakkında, hiç ilgisi olmadığı halde, sanal ortamda işlenen suçlar nedeniyle yasal işlem yapıldığını vurgulayan Aydın, "ADSL hattını paylaşan abone, komşusunun bilgisayarla işlediği suçu sahiplenmiş demektir" dedi.

Özellikle apartman dairelerinde alt üst oturan komşuların, gözükmeyecek şekilde havalandırma boşluklarından kablolar çekerek tek abonelikle çoklu ADSL kullanıcısı haline geldiğini, bazı kullanıcıların da kablosuz ağ üzerinden tek şifre ile internet hizmetini kullanmayı tercih ettiğini söyleyen Aydın, Manisa'da son yıllarda şikayetlerin iyice arttığını dile getirdi. Resul Aydın, son olarak Alaşehir İlçesi'nde bir ADSL abonesinin, illegal paylaşım nedeniyle, komşusu yüzünden 'çocuk istismarı' ve 'çocuk pornosu' suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Aydın, "ADSL hattını apartmandaki komşularıyla ortak kullanan pekçok kişi var. Bu tip kullanıcıları tespit etmeye çalışıyoruz. Ama havalandırma boşlukları gibi yerlerden çekilen hatları belirlememiz mümkün değil. O yüzden şunun bilinmesi gerekiyor; ADSL hattını paylaşan abone, komşusunun bilgisayarla işlediği suçu sahiplenmiş demektir. Eğer komşunuz çok iyi bir bilgisayar hacker'ı ise, hesaplardaki paraları kolaylıkla boşaltabilecek kabiliyete sahipse, ummadığınız anda sanal ortamda bir numaralı banka soyguncusu olabilirsiniz" diye konuştu.

ADSL hattı paylaşımının ayrıca bilgisayarları da tehdit ettiğini kaydeden Aydın, "Hattı ortak kullandığınız komşunuzun bilgisayarına virüs girdiğinde, doğal olarak sizin bilgisayarınız da tehdit altındadır. Bunun yanı sıra kablosuz modem kullananların da dikkatli olması gerekiyor. İllegal paylaşımdan doğan olumsuz durumların yaşanmaması için modemlerin çıkışları mutlaka şifrelenmeli" dedi.
samanyolu haber


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com