Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İnternet kullanıcıları bu habere dikkat !!

SİBER KORSANLAR HAYATINIZI KABUSA ÇEVİREBİLİR
Yaklaşık 7 yıldır devlete ait Massachusetts Eyalet Endüstri Kazaları Bölümü'nde (DIA) araştırmacı olarak görev yapan Michael Fiola'nın bilgisayarının çalınmasının ardından, kurum kendisine yeni bir dizüstü bilgisayarı verdi.

Yaklaşık bir ay sonra DIA'nın bilgi işlem merkezi yetkilileri, Fiola'nın kablosuz internet erişim faturasının, kendisiyle aynı işi yapan arkadaşlarının 4 kat daha fazla olduğunu fark etti. Yapılan ''log'' aramasından sonra Fiola'nın bilgisayarında çıplak gözle görünmeyen çocuk pornosu görüntüleri tespit edildi. Fiola işten kovuldu ve durum polise bildirildi, ayrıca hakkında dava açıldı.

Fiola'nın talebi ve mahkemenin başvurusu üzerine bilgisayarı incelemeye alan bilişim uzmanları, ''günü geçmiş antivirüs yazılımı'' kullanılan bilgisayardaki görüntülerin kendisi tarafından değil, siber korsanlar tarafından yüklendiği ve bilgisayarın bir sunucu gibi kullanıldığını ortaya çıkardı. Ancak, Fiola, yakın arkadaşlarının bazılarını kaybetmiş oldu.

''ANTİ-VİRÜS YAZILIMLARINIZI GÜNCEL TUTUN''

Dünyanın önde gelen güvenlik şirketlerinden Trend Micro'nın Türkiye Genel Müdürü Erol Alptuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internete açılan her bilgisayarın tehlike altında olduğunu belirterek ''Kullanıcılar, birçok yeni saldırının sessiz sedasız ilerlemesi nedeniyle bu tehditlerin ciddiyetinin farkında olmuyor. Bu yüzden anti-virüs yazılımlarınızı güncel tutun'' dedi.

İnternet üzerinden gerçekleşen tehditlere karşı koruma sağlanmasının hayli zor ve karmaşık bir konu olduğunu anlatan Alptuna, ''Bu tehditlerden etkilenme riskini önemli ölçüde azaltacak araçların ve davranış şekillerinin benimsenmesi ve en yeni tehditlere karşı çok katmanlı, kapsamlı tekniklerden meydana gelen yeni güvenlik çözümleri kullanılması gerekiyor'' diye konuştu.

Alptuna, 2005 yılının başından bu yana web tehditlerinde istikrarlı bir artış kaydedildiğini ve Trend Micro'nun global tehdit araştırma destek ağı TrendLabs tarafından yapılan bir araştırmaya göre ''Web tehditlerinin 2005-2007 yılları arasında yüzde 1500'den daha fazla bir artış gösterdiğinin tespit edildiğini'' söyledi.

BİLGİSAYARLAR NASIL KORUNACAK

Alptuna, web tehditlerine karşı kullanıcıların alması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

-İster internette sörf yapın isterse bilgisayarınıza dosya yükleyin, giriş noktalarında web tehditlerine karşı koruma sağlayacak ürün ve çözümleri uygulayın.

-Mevcut adres filtreleme ve içerik tarama teknolojilerine ek olarak web güvenliğine yönelik eş zamanlı hizmet veren teknolojilerden faydalanın.

-Özellikle dizüstü bilgisayarınız ile havalimanı, kafe ve benzeri yerlerde güvenliksiz kablosuz ağlardan yararlanırken bilgisayarınızdaki güvenlik yazılımınızın aktif ve güncel olduğundan emin olun.

-Yazılım kurulumu gerektiren web sayfalarına dikkat edin. Güncel bir güvenlik çözümü ile internetten yüklediğiniz tüm programları tarayın.

-Son Kullanıcı Lisans Anlaşması'nı mutlaka okuyun, bilgisayarınıza istenen program haricinde başka programlar yükleniyorsa işlemi iptal edin.

-İnternet hizmet sağlayıcınızdan ağ ve bilgisayar koruması amacıyla sunulan hizmetleri öğrenin.

-Tarayıcınızın alt kısmında kilit simgesi görüntülenen ve güvenliği onaylanmış siteler haricinde kişisel bilgilerinizi internet üzerinde paylaşmayın.

-Microsoft işletim sisteminde bulunan 'otomatik güncelleme'yi aktif hale getirerek yeni güncellemeleri yükleyin.

-E-postalara dikkat edin. Şüpheli mesajları ve bu mesajların eklerini açmayın. Gönderen kişiyi tanıyor yada güveniyorsanız dahi ekli dosyaları açmadan önce e-posta eklerini mutlaka tarayın.

-Web tehditleri konusunda ailenizi, yakınlarınızı bilgilendirin.''

AA

çok önemli bir paylaşım

tşkler zambak kardeşim emeğine sağlık

haklısın kardeşim bilgisayarımız korunmazsa mollamızada gıremeyız :D o yuzden dıkkat etmek lazım

teşekkurler ıkra kardeşim


haklısın kardeşim bilgisayarımız korunmazsa mollamızada gıremeyız :D o yuzden dıkkat etmek lazım




evet zambak kardeşim çok haklısın :)

Benim için çok faydalı oldu...
Tavsiyeler için teşekkür ederiz Zambak...

benimde son zamanlarda pc ye bir haller oldu çok ağırlaştı wirüs bulucu sürekli wirüs var diye sinyal veriyordu siliyorum ama gene olmuyor nihayetinde bu ay içinde 3 kere formata gitti sonuncuda şükür oldu ..
şimdi yeni wirüs giderici olarak ..

"NOD32 anti wirüs" sistemi yüklemişler
bilenleriniz varmı acaba bu wirüs giderici iyimi
daha önceki "kaspereski" idi

benim bildigin kasperesk daha iyi benim bilgisayar kompile gitti uzman arkadaslar anlayamadilar bazilari virus diyor mecburu cöpe attik benim suan bitdefender var

saygilar


"NOD32 anti wirüs" sistemi yüklemişler
bilenleriniz varmı acaba bu wirüs giderici iyimi
daha önceki "kaspereski" idi
benimde önceden nod32 idi.
o kadar taratıyodum dogru duzgun vırus cıkmıyordu ama bılgısayarda cok kötu durumdaydı.
bır kardeş vesılesıyle kaspersky yukledım ve gercekten cok memnunum ustelık nod 32 den hemen sonra tarattıgım da bır suru trojen bulmustu :(

kullandıgım ıcın kaspersky ı tavsıye ederım
talıb abının dedıgı "bitdefender" hakkında bılgım yok


ilginize teşekkurler

ne yapacam şimdi ben afedersiniz hakaret edicem şimdi salak adam:))) bana bu daha iyi dedi kafede bunları kullanıyorum dedi .

bendede o yüklüydü ..bıktım bu ay 3 oldu formata gidiyor..


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com