Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


SSK'lılara üzücü haber !



ECZANEDEN İLAÇ ALIM ANLAŞMASI TIKANDI
2008 Yılı İlaç Alım Protokolü'nü belirlemek için masaya oturan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasındaki görüşmeler durdu. SGK geçen yılın protokolünün devam etmesini isterken, TEB yöneticileri vatandaşın ilaca ulaşımına kısıtlamalar getirdiği ve eczacıların hak kayıplarına maruz kaldığını gerekçesiyle protokolün yeniden hazırlanmasını istiyor. Eğer anlaşmaya varılmazsa, mevcut protokol süresinin dolduğu 1 Temmuz Salı gününden itibaren eczacılar SGK reçetelerini karşılamayacak, faturalı ilaç satışına geçecek.

Protokol görüşmelerine katılan TEB Saymanı Özgür Özel, sözleşmede şartların çok ağır olduğunu ve insanların ilaca ulaşmasının çok kısıtlandığını belirterek, "Yarın TEB çatısı altında Türkiye'deki 51 oda başkanı toplanacak ve durumu değerlendireceğiz. 3 yıldır SGK ile yapılan protokollerin ağır maddeleri nedeniyle 24 bin eczacıdan 8 bin 500'ü gizli iflasın eşiğine geldi. Vatandaşların ilaca ulaşmasına da büyük kısıtlamalar getiren protokolün yeniden hazırlanması talebimiz geri çevrilince masadan kalktık" dedi.

İSKONTOLAR KALKMALI

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Burhanettin Bulut ise son 3 yılda SGK'nın protokolleri ciddi tartışmalara dönüştürdüğünü belirterek, protokollerde eczacılara yapılan kurum ıskontosunun kaldırılması gerektiğini vurguladı. Başkan Bulut sözlerine şöyle devam etti: "Kurum ıskontoları eczacıların 3'te birini iflas noktasına getirdi. İlaç firmaları ile SGK arasında var olan maddi ilişkinin bedeli eczacılara ödetilmekte. Son üç yıldır kamu kurum ıskontolarının perakende satış fiyatı üzerinden yapılması nedeniyle, eczacılar yüzde 3'lere varan haksız ekonomik kayba uğramakta. İlaç şirketlerinin eczaneler üzerinden yaptıkları kamu kurum ıskonto uygulamasına derhal son verilmeli. SGK, ilaç firmalarından istediği ıskonto veya fiyat indirimleri gibi taleplerini, vatandaş ve eczacı üzerinden sağlamamalı. Bu konuda hiç ilgisi olmadığı halde halk ve eczacı fiyat farklarından dolayı karşı karşıya kalmakta. Bizler, finansörlük, memurluk yapmak değil, çağdaş eczacılık hizmeti vermek istiyoruz. İçine itildiğimiz koşullar nedeniyle ilaç hizmetinde oluşacak herhangi bir kesintinin sorumlusu eczacılar olmayacak."


samanyolu haber


Güncel Haberler

MollaCami.Com