Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


türkiye yarı finalde

türkiye yarı finale çıkmış bulunmakta
inşaallah kupayı da alırız...

İşte bu ya
buuuuuuuuuuu

Türkler Allah'ın yardımıyla kendini gösterdi.... ;)

Bizim burda insanlar çıldırmış durumda silahlar hiç susmuyor, herkes yarı final heyecanını yaşıyor... ::)

Millilerimizi canı gönülden kutluyoruz, başarılarının devamını diliyoruz Allah yar ve yardımcıları olsun, ve onları hiçbir zaman hiçkimseye karşı mahçup etmesin...

bu rüya olmalı!!! :D :D

Çook mutluyuz,işte budur yaa

Bizim burda da az önce silah seslerinden geçilmedi,korkuma balkona bile çıkamadım
Millilerimizi gerçekten çook tebrik ediyoruz..Rabbim bu sevincimizi daim etsin inşaallah..

Keşke o silahlar da olmasaydı... >:( >:( >:(Ne kadar güzel olurdu. :'(
Zaten futbola gölge düşüren en büyük etken silahlar... >:( >:( >:(

O maganda kurşunlarından kimbilir kaç kişinin daha canı yanacak.

Keşke herkes adam gibi sevinmeyi bilse... :-X :-X :-X

Ne diyelim Allah hidayet eylesin...

Millilerimizi çooookkkk tebrik ediyorum.
Ankara ayakta bu büyük zaferi kutluyor.
lütfen silahlar konuşmasın bu sevince gölge düşürmeyelim.

Haklısın Firdevs27 kardeşim..
Ahh keşke bilseler ama alışmış Millet bir defa..
Amin,Milletçe sevindiğimiz şu günde,kimsenin sevincine gölge düşmez inşaallah..

GOL..90+20. dakika. Hırvatistan golü Klasnic ile buldu... Ceza sahamıza gelen topa Rüştü korner çizgisine pralel giden topa gereksiz yere çıktı. Kalemizin boş kaldığı anda Modric topu altıpasa çevirdi. Klasnic boş pozisyonda topa kafayı vurarak ağlarımıza bıraktı.

Hırvatistan, Klasnic'in golüyle Millilerimiz karşısında 1-0 öne geçti.

GOL..90+21. dakika. Millilerimiz son saniyede Semih'in füzesiyle beraberlik golünü buldu. İtalyan hakemin düdüğü ağzına götürdüğü pozisyonda Rüştü uzun bir vuruş kullandı. Ceza sahası içinde Semih önünde kalan topa çok sert vurdu. Meşin yuvarlak 90'dan köşeye takıldı..

Herkesin artık Millilerimiz turnuvaya veda etti dediği anda Semih mucizevi bir gole imza atarak skora 1-1'lık beraberliği getirdi.


Ay-Yıldızlı ekibimiz bir mucizeye daha imza attı. Karşılaşma tamamlandı. Artık yarı finalisti penaltılar belirleyecek..

PENALTI ATIŞLARINA GEÇİLDİ.

Hırvatistan ilk penaltı atışını Modric ile kullandı. Modris topu yandan auta vurdu.

Hırvatlar 2. penaltı atışın Srna ile kullandı. Hırvat futbolcu topu ağlarımıza bıraktı.

Hırvatlar 3. penaltıyı Rakitic ile kullandı. Hırvat topu yandan auta vurdu. Adım adım tura yürüyoruz..

Hırvatlar'da 4. penaltı atışını Pedric kullandı. Rüştü harika uzanarak topu çıkarttı.

Türkiye'de ilk penaltı atışın Arda Turan kullandı. Genç yıldızımız topu ters taraftan Hırvat ağlarına bıraktı. Tur için avantaj bizde

Millilerimizde 2. atışı Semih kullandı. Semih topu ters taraftan ağlara bıraktı. 2-1'lik avantajımız sürüyor.

Millilerimiz'de 3. penaltı atışın Hamit kullandı. Yıldız futbolcu topu ters taraftan ağlara bıraktı. Skoru avantajını 3-1 yaptık. Tura koşuyoruz
internethaber'den alınmıştır.

tensib-i ilahi işte.olacaksa olacak başka çaresi yok

bizim burada coşuyor.. arabaların hareket etmesi nerdeyse imkansız denecek kadar dolu yollar..

semih ilk defa penaltı çekmiş spiker öyle dedi...

viyanayı fet ettik..
bu kadara gelmek bile süper bi duygu
inşaallah kupayı da alırız...
ya ya ya şa şa şa TÜRKİYE çok yaşa
ya ya ya şa şa şa TÜRKİYE çok yaşa
ya ya ya şa şa şa TÜRKİYE çok yaşa


viyanayı fet ettik..


Evelallah ;) ;) ;)

Diğer maçımız Almanyayla İnşallah bizim aslanlarımızın Almanyayı fet ettiği günleride görürüz... ;) ;) 8)

rky__ kardeş avatarını ödünç olarak aldım kardeşim....

anlatılamayacak derecede mutluyum o ne maçtı öyle ya yerimizde duramadık Allahım sana şükürler olsun HER ZAMAN HERYERDE EN BÜYÜK TÜRKİYE inşallah Almanyayıda yenerek finale çıkmayı başarabiliriz ve kupayı alırız .......

viyanayı da kuşattıkkkkkk ;) :D :D :D

Dünya basını: Bu Türkler kaç canlı

Türkiye’nin Hırvatistan’ı solukları kesen 120 dakika ve ardından penaltı vuruşlarıyla elemesini dünya basını “Finali Alfred Hitchcock yazmış olabilir”, “İnanılmaz Türk zaferi”, “Türklerin gücünü selamlıyoruz” başlıklarıyla duyurdu.

WASHINGTON/STOCKHOLM - Reuters haber ajansı, Türkiye’nin zaferi için “Geri dönüşün kralları” başlığını attı. Associated Press (AP), milli takımının zaferinden sonra “Türkiye’nin kötü durum senaryosunun, o denli de kötü olmadığı ortaya çıktı” yorumunu yaptı. AP, “Türkler başka bir geriden gelme mucizesini gerçekleştirdi” ifadesini kullandı.”Maçta Türkler’in olmasını istemediği hemen herşey neredeyse oldu” diyen AP, “Arka arkaya 3. maçta da geriye düştüler, golsüz beraberlikten sonra yarım saat ek süre oynamak zorunda kaldılar” dedi. AP, “Ama Türkler bir kez daha geriden geldiler ve 120 dakikanın sonundaki 1-1’lik beraberliğin ardından Hırvatistan’ı penaltılarda 3-1 yendiler” diye yazdı.

İNANILMAZ TÜRK ZAFERİ
Türkiye-Hırvatistan çeyrek final maçını naklen yayınlayan İsveç televizyonu, “Türkiye yarı finalde, bu Türkler kaç canlı” ifadesini kullandı. TV4, TV4’ün spikeri bundan sonra, “Türkler’i kim motive ediyor. Maç sonucunu Hırvatistan için Alfred Hitchcock da yazmış olabilir” dedi.

İsveç gazeteleri de maçtan sonra internet sitelerinde verdikleri ilk haberlerde, “İnanilmaz Türk zaferi” yorumunu yaptılar. 2002 Dünya Kupası karşılamalarına da atıfta bulunan İsveç gazeteleri, “2002’de kahraman olan Rüştü, yeniden kahraman”, “Türkiye, yeniden olanaksızı başardı” başlıklarını kullandılar.

VİYANA KUŞATMASI GİBİ
Maçı ABD’de canlı olarak yayımlayan ESPN Televizyonu, karşılaşmanın bitiminde, “Viyana kenti, 1683’teki Viyana Kuşatması’ndan bu yana bu denli büyük bir mücadele yaşamadı” yorumunu yaptı.

Türkiye’nin, şampiyonada arka arkaya üçüncü kez bir mucizeyi gerçekleştirerek son anlardaki golleriyle maçların kaderlerini değiştirdiğini vurgulayan ESPN yorumcusu, “Türkler’in gücünü, cesaretini ve yorulmazlığını selamlıyoruz” dedi.

ESPN, kaleci Rüştü Reçber’i maçın kahramanı olarak nitelendirdi.

Avrupa klakson sesini öğrendi

Türkiye’nin Hırvatistan zaferini dünyanın dört bir yanında yaşayan Türkler de doyasıya kutladı. Gece boyunca Viyana’da klakson sesleri susmazken, İngiltere’de Kuzey Londra ayağa kalktı, Paris’teki Türkler Şanzelize Bulvarı’nı trafiğe kapattı.

VİYANA/LONDRA/PARİS/BERLİN - A Milli Takım’ın Euro 2008 çeyrek final maçında Hırvatistan’ı penaltı atışlarıyla yenerek yarı finale yükselmesini Viyana’daki Türkler coşkuyla kutladı. Bilet bulamadıkları için kent merkezindeki taraftar bölgesinde karşılaşmayı izleyen binlerce Türk, karşılaşmanın bitmesiyle birlikte Viyana sokaklarında zafer turu atmaya başladı.
Haberin devamı

Ellerinde Türk bayrakları ve davul zurna gibi çalgılarla sokaklarda dans eden Türkler’e polis müdahale etmedi. Viyana halkının pek alışık olmadığı klakson sesi de bu gece Viyana sokaklarını saatlerce inletti. Otomobillerinin camlarından sarkan veya üstü açık araçlardan dev boyutlu bayrakları dalgalandırarak Viyana sokaklarında zafer turu atan Türkler’e, polisin toleranslı davrandığı, yalnızca olası kazaları önlemek için kavşaklarda trafiği düzenlediği gözlendi.

KUZEY LONDRA AYAĞA KALTI
Türkler’in yoğun olarak yaşadıkları Kuzey Londra sokakları sevinç gösterileri ve coşkun kutlamalara sahne oldu. Maçı bölgedeki pub ve kaflerde izleyen Türkler, maçın bitmesinin ardından sokaklara döküldüler. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Nevington Green bölgesinde trafiği tamamıyla kesen milli takım taraftarları, ellerindeki bayraklarla otobüs duraklarının üzerlerine çıktılar.

Oluşturulan konvoylarla caddelerde gezen milli takım taraftarları kentin kuzeyinde yolların kesilmesine ve otobüslerin güzergah değiştirmesine yol açtılar.

Londra’daki kutlamalar sokaklarda patlatılan şampanyalar eşliğinde sabahın ilk saatlerine dek sürdü.

ÜNLÜ ŞANZELİZE BULVARI TRAFİĞE KAPATILDI
Türkiye’nin yarı finale çıkması Fransa’nın başkenti Paris’te de coşkuyla kutlandı. Paris’te yaşayan Türkler, başkentin ünlü caddesi Şanzelize’ye akın ettiler, ünlü alanı “Türkiye Türkiye” sloganları ve otomobillerinin kornalarını çalarak trafiğe kapattılar.

ALMANYA SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
Milyonlarca Türk’ün yaşadığı Almanya’da başta başkent Berlin olmak üzere ülkenin çeşitli kentleri Türkiye’yi aratmadı. Türkler, yarı final zaferini büyük coşkuyla kutladı.

KOSOVA ÇOK MUTLU
Türkiye-Hırvatistan maçı Kosova’da başkent Priştine ve diğer kentlerde kurulan dev ekranlarda yüzlerce kişi tarafından izlendi.

MAKEDONYA TÜRKİYE GİBİ...
Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün hemen tüm kafetaryaları ile alışveriş merkezlerinde özel olarak konulan dev ekranlı televizyonlardan futbolseverler Türkiye-Hırvatistan maçını büyük bir heyecanla izlediler.

Türkiye’nin gol yemesi üzerine büyük bir sükunetin egemen olduğu Üsküp sokakları, Türkiye’nin attığı golle coşkulu bir gürültüye boğuldu.

Maçın Türkiye’nin galibiyetiyle bitmesinin ardından otomobilleriyle alanlara çıkan Makedonlar, Türk bayrakları sallayarak “Türkiye, Türkiye” sloganları attı. Sevinç gösterilerinde davul-zurna eşliğinde halaylar çekilirken, gösteriler sabahın ilk saatlerine dek sürdü.

STOCKHOLM SOKAKLARI KIRMIZI BEYAZ
İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşayan Türkler, maçın sona ermesiyle birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklarda sevinç gösterileri yaptılar.

Maçı İzlemedim ama mutluluğunuza ortağım... bir de dün gece ki silahlar olmasaydı :'(

:D :D 8)


Spor Haberleri

MollaCami.Com