Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cumhuriyet'ten bir yalan haber daha..

Cumhuriyet gazetesinin, Hasanoğlan'daki Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bulunan lokalin kapatılıp, mescit açıldığı yönündeki haberi yalanlandı.

Elmadağ Kaymakamı Osman Kaymak, habere konu olan çay bahçesinin ve açık alanın, okul aile birliği kararı ile masa oyunlarının oynanmaması şartıyla kiraya verildiğini belirterek, "Ancak okul içinde bulunan bu yerde kağıt ve okey oyunu oynandığı tespit edildiğinden, öğrencilere kötü örnek teşkil edeceği düşüncesiyle kaldırılmıştır. Çay bahçesinin salonu kapatılmamış olup, diğer sosyal etkinlikler için hizmet vermeye devam etmektedir" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin, 31 Mayıs 2008 tarihli haberinde, Hasanoğlan'daki Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bir mescid açıldığı, diğer yandan mevcut lokalin kapatıldığı iddasına yer verilmişti.

Elmadağ Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim ve Hasanoğlan Öğretmen Lisesi Müdürü ise yapılan haberin tamamen asılsız olduğunu belirtti. Söz konusu haberde, lokalin amacının dışında kullanıldığı, okul aile birliği kararının görmezden gelindiği, 1960 yılından beri açık olan mescidin sanki yeni açılmış gibi gösterildiği ortaya çıktı.

Elmadağ Kaymakamı Osman Kaymak, konu ile ilgili açıklamasında şunları dile getirdi: "Adı geçen okulda bulunan mescid 1960 yılından beri personelin ibadet ihtiyacını karşılamak için açılmış ve 1985 yılında da bakanlıkça uygunluk onayı verilmiştir. Ayrıca, lokal statüsünde bir yerimiz bulunmamaktadır. Habere konu olan yer çay bahçesi ve açık alan olarak okul aile birliği tarafından mevzuata uygun olmayan masa oyunlarının oynanmaması şartıyla müstecire kiraya verilmiştir. Ancak okul içinde bulunan bu yerde kağıt ve okey oyunu oynandığı tespit edildiğinden hem sözleşmeye aykırı olması, hem de öğrencilere kötü örnek teşkil edeceği düşüncesiyle kaldırılmıştır. Ayrıca, çay bahçesinin salonu kapatılmamış olup, diğer sosyal etkinlikler için hizmet vermeye devam etmektedir."

Elmadağ Kaymakamı Osman Kaymak, söz konusu iddia ile ilgili gazeteye tekzip metni gönderdiklerini de sözlerine ekledi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com