Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dünyanın en genç profesörü

DIŞ HABERLER SERVİSİ
8 aylıkken okumaya başlayan, 10 yaşında üniversiteden mezun olan, 14 yaşında doktorasını bitiren Alia Sabur, şu an 19 yaşında ve Güney Kore’de profesör sıfatıyla ders vermeye hazırlanıyor

Okuma yazmaya başladığında 8 aylıktı... Yani bebeklerin daha yeni agu demeye başladığı dönemlerde...
1999 yılında, henüz 10 yaşındayken ABD’deki New York State Üniversitesi’nin Uygulamalı Matematik Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında, yani daha 14 yaşındayken Drexel Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde doktorasını tamamladı. Artık basında adı “dâhi kız” olarak anılmaya başlamıştı.

Klarnet ustası
İran asıllı ABD vatandaşı Alia Sabur, şimdi yeni bir rekora imza atıyor: Dünyanın en genç profesörü oluyor. Sabur, Güney Kore’nin Konkuk Üniversitesi’nde gelecek ay profesör sıfatıyla ders vermeye başlayacak. Böylece dünyada bu unvanı hak eden en genç kişi olacak.
“Dâhi kız” Sabur, aynı zamanda müzik ve spor tutkunu da... Ve bu tutkularında da çok başarılı. Öyle ki henüz 11 yaşındayken solo klarnetçi olarak bir senfoni orkestrasıyla beraber konser vermiş. Ayrıca tekvandoda da siyah kuşak sahibi. Sabur, “yapmak istediği her şey konusunda kendisini cesaretlendiren ve destek veren” ailesinin de başarısında büyük pay sahibi olduğunu söylüyor.

IQ testi onu aşıyor
Konkuk Üniversitesi yetkilileri, başarısının sırrını “merak” olarak açıklayan Sabur’un zekâsını ölçmek için IQ testinin yetersiz olduğunu söylüyor.
Sabur’un zekâsını yansıtacak bir kategori olmadığını belirten ‘meslektaşları’ onun önümüzdeki yıllarda çok önemli buluşlara imza atacağına inandıklarını anlatıyorlar.

Pek inanasım gelmiyor açıkçası 8 aylık bir bebek nasıl okuma yazma öğrenebilir ki kafam karıştı.. :-\

Arama motoruna alia sabur yazıp tıklarsan detaylı bilgiye ulaşabilirsin kardeşim gerçi bazıları ingilizce ama türkçe tanıtımlarıda var.bende zaten inanması zor olduğu için paylaştım ama konunun ilginçliği buradan doğuyor zaten... ;)

Gerçekten ilginç ??? ???
Paylaşımınız için teşekkürler..

bende pek inanmadim :-\


Arama motoruna alia sabur yazıp tıklarsan detaylı bilgiye ulaşabilirsin kardeşim gerçi bazıları ingilizce ama türkçe tanıtımlarıda var.bende zaten inanması zor olduğu için paylaştım ama konunun ilginçliği buradan doğuyor zaten... ;)

şimdiden söyliyeyim kardeşim ama nolur yanlış anlamayın bazı forumlarda görüş bildirince kırılan kardeşlerimiz oluyor bu bilgiler yeterli zaten size de bişey demeyiz merak etmeyn ;)ama haberi yapanlar uyduruyo olabilir ;)

:o :o çok ilginç

inanalım inanmayalım ama sonuçta başara bilmiş yani rabbim cümlesinin evlatlarına nasip etsin :)

Amin... ;)

benim için önemli olan genç profesör olması değil,

İRAN ASILLI AMERİKALI OLMASI VE İSLAMİ BİR GÖRÜNTÜ TAŞIMAMASI!

beyin göçüyle birlikte din göçüde yapmışlar :(

enteresan :o çok şaşırdım belki birazda haberi yapanların abartısıda vardır genede şaşkınım acaba okumayıo nasıl öğrendiki 8 aylıkken......vs vs vs ??? ??? ellerine sağlık arkadaşım

Sağolasınız.. ;)


Başarı Hikayeleri

MollaCami.Com