Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BAŞARININ SIRRI kasada degil yürektedir..

BAŞARININ SIRRI kasada degil yürektedir...

İş adamının işleri bozulmuştu. Ne yaptıysa olmuyordu. Bir zamanlar çok başarılı bir insan olmasına rağmen şimdi büyük olan sadece borçlarıydı. Bir taraftan kredi verenler onu sıkıştırırken, diğer taraftan da bir sürü insan ödeme bekliyordu. Çok bunalmıştı ve hiçbir çıkış yolu bulamıyordu. Nefes almak için parka gitti. Bir banka oturdu, başını ellerinin arasına aldı ve bu durumdan nasıl kurtulacağını düşünmeye başladı.

Tam bu sırada birden, önünde yaşlı bir adam durdu. 'Çok üzgün görünüyorsun. Seni rahatsız eden bir şey olduğu belli… Benimle Paylaşmak ister misin?' diye sordu yaşlı adam. İşadamının yakınmalarını dinledikten sonra da, 'Sana yardım edebilirim' dedi. Çek defterini çıkardı. İşadamının adını sordu ve ona bir çek yazdı. Çeki ona verirken de şöyle dedi: 'Bu para senin. Bir yıl sonra seninle burada buluştuğumuzda bana olan borcunu ödersin. Hadi al' dedi. Ve yaşlı adam geldiği gibi hızla gözden kayboldu.

İşadamı elindeki çeke baktı. Çekte 500 bin dolar yazıyordu ve imza ise John Rockefeller' e aitti, yani o gün için dünyanın en zengin adamına. 'Tüm borçlarımı hemen ödeyebilirim' diye düşündü. John Rockefeller' e ait bu çekle her şeyi çözebilirdi. Ama çeki bozdurmaktan vazgeçti. Bu değerli çeki kasasına koydu. Onun kasasında olduğunu bilmenin güveniyle yepyeni bir iyimserlikle işine tekrar dört elle sarıldı. Büyük küçük demeden tüm işleri değerlendirmeye başladı. Ödeme planlarını yeniden yapılandırdı. İyi yapılan işler yeni işleri doğurdu. Birkaç ay sonra tekrar işlerini yoluna koyabilmişti.

Takip eden aylarda ise borçlarından tümüyle kurtulup hatta para kazanmaya başlamıştı. Tüm bir yıl boyunca çalıştı durdu. Tam bir yıl sonra, elinde bozulmamış çek ile parka gitti. Kararlaştırılmış saatin gelmesini bekledi. Tam zamanında yaşlı adamın hızla ona doğru geldiğini gördü. Tam ona çekini geri verip başarı öyküsünü paylaşacakken bir hemşire koşarak geldi ve adamı yakaladı. Hemşire 'Onu bulduğuma çok sevindim, umarım sizi rahatsız etmemiştir' dedi. 'Çünkü bu bey sürekli olarak huzur evinden kaçıp, bu parka geliyor. Herkese kendisinin John Rockfeller olduğunu söylüyor' diye ekledi. Hemşire adamın koluna girip onunla birlikte uzaklaştı.

İşadamı şaşkın bir şekilde öylece durdu kaldı. Sanki donmuştu. Tüm yıl boyunca arkasında yarım milyon dolar olduğuna inanarak işler almış, yapmış ve satmıştı.
Birden, hayatının akışının değiştiren şeyin para olmadığını fark etti.
Hayatını değiştirenin yeniden kendinde bulduğu kendine güven ve inançtı.

Başarının sırrı, kasamızda duran değil, kendi kalbimizde ve kafamızda olanlardır. Başka yerde aramaya gerek yok.

Herkese başarılar dilerim.

harika ;)

kasada da olmayinca yürekte de cesaret olmuyor iste:)


kasada da olmayinca yürekte de cesaret olmuyor iste:)


Cesaret sağlıcaksa ben size yolluyayım yüklü bir çek dursun kasada sayın reisim malum bir asude(li)de benim. :D


harika ;)
tşk.

Çok güzeldi. Emeğinize sağlık.


Çok güzeldi. Emeğinize sağlık.

asıl yüreklilik galiba reis gibi cevap yazmakta,evet parasız olmuyor,

ama tabii konum farkından dolayı kimse şakır şakır puanlarını düşürmüyor yüreğindekini yazıyor diye!

sitede gerçek fikrini kibarca bile söylesen başarılı olamıyorsun,konuyu ne güzel değiştirdim,dönüyorum,

bende günümüzde müslümanların parayı kalplerine değil ceplerine koydukları müddetçe manen ,madden zengin olmaları taraftarıyım,

bunun içinde çalışmak hem de pek çok çalışmak gerekiyor,tabii 'rızkı istediğime veririm' faktörü hep göz önüne alınarak,


bende günümüzde müslümanların parayı kalplerine değil ceplerine koydukları müddetçe manen ,madden zengin olmaları taraftarıyım,

bunun içinde çalışmak hem de pek çok çalışmak gerekiyor,tabii 'rızkı istediğime veririm' faktörü hep göz önüne alınarak,

Bu sözün üzerine söylenecek söz yok. Olması gereken de bu değil mi zaten.
Siz olması gerekeni, Piri reis kardeşimiz de bu devirdeki gerçekleri espirili bir ifadeyle dile getirmiş. Şimdi ceza puanı versek kendimizi kandırmış oluruz değil mi? Ama siz bu yorumunuzdan ötürü takdir puanını hakettiniz. :)


Bu sözün üzerine söylenecek söz yok. Olması gereken de bu değil mi zaten.
Siz olması gerekeni, Piri reis kardeşimiz de bu devirdeki gerçekleri espirili bir ifadeyle dile getirmiş.


teşekkurler asude kardeşim :)

sn. gözyaşı siz istediğiniz kadar puan verin, bir arkadaşımız -ki kim olduğunu bilmeyi isterdim- onları peynir ekmek gibi yiyor!

önemli mi ???

hayır :D

puan almak istesem olimpiyatlara hazırlanırdım ;D

napolyon ne güzel demiş,puan ,puan,puan :o

pardon yaaa! para,para,paraydı değil mi?

teşekkür ederim çok güzeldi


sn. gözyaşı siz istediğiniz kadar puan verin, bir arkadaşımız -ki kim olduğunu bilmeyi isterdim- onları peynir ekmek gibi yiyor!

önemli mi ???

hayır :D

puan almak istesem olimpiyatlara hazırlanırdım ;D

napolyon ne güzel demiş,puan ,puan,puan :o

pardon yaaa! para,para,paraydı değil mi?




Olimpiyatlarda da en az formumuzda olduğunuz kadar başarılı olacağınıza eminim. :)
Hem napolyon varsın para para para desin. Kişi sevdiği ile berabermiş. Biz neyi sevdiğimizi bildikten ve ondan ayrılmadıktan sonra ne para ne de puan önemli değildir. Ama puanı veren ya da kıran sebebini de bi söyleyiverse herşey daha güzel olacak kanaatindeyim. (Kusura bakmayın asude kardeşim konunuzun biraz dışına çıktım galiba hakkınızı helal edin)

aslında konu dışında değiliz,

konu başarının sırrı değil mi?

yorum yapıyoruz asude kardeşimizin mutlu olması gerekir,

yüreği cesur olan kişi zaten yazıverir bir zahmet!

ama kendini başarılı görmeyen insanlardan zaten böyle bir hareket beklemiyorum!

kendine güveni ve inancı olan insanlar her zaman açıktır her konuda,

baştacımız Efendimiz inançsız ,güvensiz bir insan olsaydı bugün bizler kimi örnek alacaktık!

ve bu din nasıl büyüyüp ilerleyecek ti,

Rabbim Muhammedini(a.s) biliyordu elbet......

Haklısınız cepni kardeşim ha forumda biriktirdiğimiz takdir puanı ha cebimiz de biriktirdiğimiz para ikisi de aynı yola çıkıyor değil mi? ::)
Ben şu cümleyi Ama puanı veren ya da kıran sebebini de bi söyleyiverse herşey daha güzel olacak kanaatindeyim. yanlış yerde( forum hakkında şikayet ve istekler bölümlerinde kullanmam gerekirken burda) kullandığım için özür diledim. Ama aynı paragrafta ifade ettiğim için yanlış anlaşıldı sanırım. Ama şöyle biraz düşününce cümlenin konuyla bağlantısını da kurdum. Dürüstülük de kasadaki paradan önce başarının olmazsa olmazları arasında değil mi? ;)

Başarının sırrı kendine güvenle inançla imanla olur.Forumdaki başarı ise tabiki alınan takdir puanlarında değildir.Zira burda yarış halinde bulunmuyoruz.Amacımız Allah rızası değil mi?.
Ceza puanı vemek brilerini memnun ediyorsa varsın sıfıra indirsin, cepni kardeş gibi benim içinde hiç önemli değil bu durum.Varsın onlar bu şekilde kendilerini tatmin etsinler.
Kişinin bir rahatsızlığı varsa açık yüreklilikle dile getiirip ceza puanını neden söylemesi beklenir.
Forumda bulunan tümkardeşlerimin herşey gönlünce olsun der hepinize başarılar dilerim arkadaşlar.

Konuya olan ilgi alakanız içinse teşekkür ederim. ;)


Başarı Hikayeleri

MollaCami.Com