Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kepazeliğe soruşturma

Kepazeliğe soruşturma

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen etkinliklere katılan Gözde Kreş isimli özel bir anaokulunun, yaşları 3 ila 5 arasında değişen minik kız çocuklarına bir temel eğitim kurumuna hiç yakışmayan kıyafetler giydirmesi, Trabzon halkını çileden çıkardı.



Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile Trabzon Valiliği olayla ilgili soruşturma başlattı.
Önceki gün Dünya Çevre Günü dolayısıyla Trabzon’da gerçekleştirilen etkinliklerde yaşları 3 ila 5 arasında değişen anaokulu öğrencilerine dansöz kıyafeti giydirilmesi, Trabzon halkını ve eğitimcileri ayağa kaldırdı. Olayı rezalet olarak değerlendiren Eğitim Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Arslan Balta, minik öğrencilerin böyle kıyafetlere büründürülmesini hoş gören belirli çevrelerin olduğunu, bu çevrelerin Şanlıurfa’da minik öğrencilerin ilahi okumasına ise tepkili olmasının garip bir durum olarak karşımıza çıktığını kaydetti.

KUR’AN İÇİN EBEVEYN VELAYETİ ARAYAN ZİHNİYET, DANSÖZ KIYAFETİ İÇİN KİMDEN VELAYET İSTEDİ?
Arslan Balta, şöyle konuştu: “Burada ciddi bir sorun var. Bu bir zihniyet sorunu. İlköğretim öğrencilerinin en tabii hakkı olan dinî özgürlüğünü yaşama ve öğrenme hakkını öğrencilerimize çok gören ve bunu, ebeveyn iznine bağlayan zihniyet, acaba bu küçük çocukların üzerine giydirilen ve onları çıplaklaştıran dansöz kıyafetini o çocukların annelerinden veya babalarından izin alarak mı yapmış? Çocuklarımızın kendi iradeleri oluşmadan çocuklarımıza dayatılan hayatı biz görüyoruz. Bir hayat dayatılıyor çocuklarımıza, bir anlayış dayatılıyor. Çocuklarımızı inançlarımıza göre yetiştirince ‘Kendi iradeleri gelişmeden neden böyle yaparsınız’ denmekte; ama kendileri çocuklarımıza dansöz kıyafetini giydirince bu normal bir şeymiş gibi gösterilmekte. Bunu kınıyorum. Bu tam bir ahlaksızlık. Şanlıurfa’da minik öğrencilerin ilahi okumasına tepki gösteren zihniyet, çocuklarımızı bu şekilde giydirmekte. Hiç kimse ‘Bu, doğru giyinme biçimidir’ diye bize çıplaklık kültürünü dayatmamalıdır. Birlikte yaşamaya mecburuz ama birlikte düşünmeye mecbur değiliz.”

OKUL MÜDÜRÜNDEN KOMİK AÇIKLAMA
Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Gözde Kreş Müdürü Kaya Vural, terzinin kıyafetleri yetiştirememesi sebebiyle çocukların açık kıyafetle gösteri yaptığını belirtti. Vural, “Eğitim anlayışımızda böyle açıklığa yer yoktur. Kıyafetlerin altında giysi olması lazımdı, ama terzi yetiştiremedi. Ben de rahatsız oldum” dedi. Konuyu ulusal medyanın gündemine taşıyan yerel medya ise (Haber61.net) olayın takipçisi olacaklarını ve yetkili kurumların il genelinde bu tür olaylar karşısında takınmaları gereken ciddi tavrı takınmalarını sağlayana kadar gereken ciddiyette yayın yapacaklarını belirttiler.

SOSYAL HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATACAK
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz ise, olayın bir kreşte yaşandığını, kreşlerin de Sosyal Hizmetler’e bağlı olduğunu belirtti. Trabzon İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selim Çelenk’e ulaşılamazken Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış olayla ilgili inceleme başlatacağını söyledi.


Çocuklarımızın istismarı söz konusu ise gereken ceza verilecektir
Trabzon Valisi Nuri Okutan ise olaydan haberdar olduğunu ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne gerekli talimatı verdiğini belirtti. Okutan, “Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne talimat verdim. Olayı bütün detayıyla inceleyecekler ve gereken ceza ne ise verilecektir. Çocuklarımızın istismarı söz konusu ise gereken mutlaka yapılacaktır. Bunun cezasız kalmasına müsaade etmeyeceğim” şeklinde konuştu.

bu haberi netten okumuştum ve çok içerlenmiştim.
bunlardan ne zaman hesap sorulacak ,sabırsızlıkla bekliyorum.
müslüman bir milletin çocuklarını nasıl da kendi zihniyelleriyle yetişmirmeye çalışıyorlar

evet çağrı kardeşim bende bekliyorum fakat :o milletin başörtüsüyle uğraşmaktan fırsat bulamıyolardır >:( bu gidişle biz daha bekliycez ::)

değerli yorumunuz için teşekkürler kardeşim ;)

asıl paylaşımınız için ben teşekkür ederim.
Allah bu milletin evlatlarını bu zalimlerden korusun


asıl paylaşımınız için ben teşekkür ederim.
Allah bu milletin evlatlarını bu zalimlerden korusun

Amin...


Güncel Haberler

MollaCami.Com