Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


'Derse girmeyip namaz kıldılar' iddiası da yalan çıktı

'Derse girmeyip namaz kıldılar' iddiası da yalan çıktı
Adana'da bir lisenin öğrencilerinin derse girmeyip namaz kıldığı yönündeki iddialar asılsız çıktı.



Okulda namaz kılmak 31 yıldır serbest

Küçük yaşlardan beri namaz kıldığını belirten öğrenciler, okula 1 km mesafedeki camiye gidemedikleri için evden abdest alarak geldiklerini, öğlen namazını birinci ile ikinci ders arasındaki teneffüste uygun buldukları yerde kıldıklarını söylediler. Bir eğitim sendikasının bazı yayın organlarını arayarak yönlendirmesinden sonra kendilerinin terör suçu işlemiş gibi gösterilmesine bir mana veremeyen liseli öğrenciler; "Biz içki, uyuşturucu kullanmadık, hırsızlık yapmadık, terörist muamelesini hakketmedik" dediler.

Adana'nın Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Dağlıoğlu Mahallesi'nde yer alan Fatih Terim Lisesi'nde bazı öğrencilerin ders saatinde namaz kıldığı ve bu ibadeti yerine getirenlerin 'gerici, yobaz, örümcek kafalı" şeklinde nitelendirilmesi öğrenciler ve aileleri tarafından büyük tepki çekti.

Liseli gençlerin büyük bir suç işlemiş gibi gösterildiği haberlerde öğrencilerin 12.30'da derse girdikten sonra bir grubun derse girmeyip okulun damında toplu namaz kıldığı belirtildi. Oysa öğrencilerin birinci dersin bitimindeki 7 dakikalık teneffüste ibadetlerini yerine getirdiği ortaya çıktı. Söz konusu haberler servise konan fotoğraflarla da çelişti. Ders saatinden namaz kılındığı iddia edilmesine rağmen, fotoğraflarda bir kısım öğrencilerin okul bahçesinde gezinti halinde olması, bazı öğrencilerin camdan çevreyi seyretmesi ders saatinde namaz kılındığı yönündeki iddiaları da çürüttü.

Öğrencilerin okulda ibadet yapacak başka bir boş oda veya sınıf bulamadıkları için zaman zaman açık tutulan çatı kapısından dama çıktıkları ve burada namaz kıldıkları öğrenildi. 750 öğrencisi bulunan okulda namaz kılan öğrenciler arasında yer alan A.D. anne ve babasının da namaz kıldığını, aslen Mardinli olduğunu belirterek, "Ailemden küçük yaştan beri namaz kılmayı öğrenmiş, ergenlik yaşına gelmiş bir öğrenciyim. Kimsenin yönlendirmesi ile namaz kılmıyoruz. Namaz kılanlar da farklı farklı sınıflardan öğrenciler. Okula evden abdestli gelip ders arasında namaz kıldık. Bunda ne çevreye, ne okul yönetimine zararımız var. Namaz kılınmasını gericilik olarak görenler, dolaylı yoldan din, namaz, Allah düşmanlığı yapıyor. Namaz kılmayıp elimize uyuşturucu, eroin, hap alsak herhalde bu çevreler memnun olacaktı." dedi.

Namaz kılan öğrencilerden bir diğeri olan Ü.S.'de okulda ibadet yapmanın suç gibi gösterilmesini anlayamadıklarını, namazın karşısında olan kişilerin art niyetli olduğunu kaydetti.

Okul Müdürü Ahmet Nacar ise öğrencilerin ders sırasında namaz kıldığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, okulu, okul dışından bazı çevrelerin hedef aldığını dile getirdi. Öğrencilerin namaz kıldığı dama açılan kapıların genellikle kilitli tutulduğunu kaydeden Nacar, "Ancak okulda bazı sıra ve masalar fazlalık geliyor. Kullanılmayanları bazen çatıya koyuyoruz. Bu sırada kapı açıldığında öğrenciler namaz kılmış. 5 yıldır bu okulda görev yapıyorum. Şimdiye kadar böyle bir şey olmuş değil. Bu çevre muhafazakar eğilimli bir çevre. Öğrencilerin ibadetini yerine getirmesi doğal bir durum. Kimsenin ibadetine karışmayız. Zorla kılacaksın, kılmayacaksın da diyemeyiz." diye konuştu.

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir müdür yardımcısı ve bir müfettiş olayın internet sitelerinde haber olarak yer almasının ardından okula gelerek inceleme yaptı. Okulun başka bölümlerinde mescit veya namaz kılmak için ayrılmış oda olup olmadığını kontrol eden görevliler tutanak tutarak Milli Eğitim Müdürlüğüne sundu.

MAHALLE SAKİNLERİ DEĞİL SENDİKA İHBAR ETTİ

Bazı ajans ve gazeteler tarafından namaz kıldıkları görüntülenen öğrencilerin çevrede oturanlar tarafından ihbar edildiği haberleri de yalan çıktı. Gazetecileri bir öğretmen ile bir eğitim sendikasının yönlendirdiği öğrenildi. Söz konusu haberlere demeciyle katkı koyan ve namaz kılınmasını 'gericilik' olarak niteleyen Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, ile aynı sendikaya üye başka bir öğretmen tarafından habercilerin yönlendirildiği öğrenildi. Aynı sendikaya üye öğretmenler daha önce Cuma namazına giden öğrencileri de hedef alarak eğitimle başarılı okulları karalamaya çalışmıştı.

birakin da millet ibadetini huzur icinde yapsin

kendilerinin terör suçu işlemiş gibi gösterilmesine bir mana veremeyen liseli öğrenciler; "Biz içki, uyuşturucu kullanmadık, hırsızlık yapmadık, terörist muamelesini hakketmedik" dediler.
öyle bir şey yapsalar haber olmaz zaten.

RAB'BiM bu suçlamaları yapanları isla etsin..
Daha nelerle karşılaşacağız kimbilir ... :'(


RAB'BiM bu suçlamaları yapanları islah etsin..
Daha nelerle karşılaşacağız kimbilir ... :'(


amiin.


kendilerinin terör suçu işlemiş gibi gösterilmesine bir mana veremeyen liseli öğrenciler; "Biz içki, uyuşturucu kullanmadık, hırsızlık yapmadık, terörist muamelesini hakketmedik" dediler.
öyle bir şey yapsalar haber olmaz zaten.


aynen katılıyorum ya bu insanlar neden böyle davranıyorlar namaz kılmak kötü birşeymi niye karalıyorlar anlamıyorum ve bu haberlere gerçekten çok sinirim bozuluyor >:(

haberler hep çarpıtılarak önümüze konuyor. Bu ahlaka insanlığa sığmaz nasıl hesap verecekler diğer tarafta bilmem Allah ıslah etsin....

Zaman gazetesini tebrik ediyorum yine yalan bir haberi aydınlığa kavuşturdular...

Ben asıl bu gençleri çekip, bizim birçok yaygaracı medya kuruluşumuza malzeme aleti yapıp teşhir eden kişilerin akibetlerini çok merak ediyorum...
Namaz okulda gericilikmiş, asıl gerici sizsiniz yahu hiç mi saygınız yok, bu gençleri böyle kötülerken terörist muamelesi yaparken hiç mi vicdanınız sızlamıyor?
Yani bizim bazı kesim medyamız artık işi çığırından çıkarttı.Bu kadar da olmaz pes yahu pes...
Ne diyelim Allah ıslah etsin...

Bu gençler ne kadar zorluklarla namaz kılıyorlar...Allah'ım hepsininde yar ve yardımcısı olsun...

bu haberi tv de ilk gördüğüm anda çarpıtılmış bir haber olduğunu anlamıştım bu ve bunun gibi haberleri inşallah olmaz ama çok göreceğiz gibi geliyor Allah cc. yardımcımız olsun... :( :( :(


Güncel Haberler

MollaCami.Com