Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Peygamber efendimize tâbi olmak

Peygamber efendimize tâbi olmak

BIRINCI CILD,10.MEKTÛB

En büyük saadet,iki cihânin en üstün insani olan Muhammed aleyhisselâma tâbi olmaktir.Cehennem azâbindan kurtulmak için,Allahü teâlânin seçtigi,sevdigi insanlarin reîsine uymak lâzimdir.Cennet nîmetlerine kavusmak,Ona tâbi olanlara mahsûstur.Allahü teâlânin sevgisine kavusmak için,Ona tâbi olmak sarttir.Ona uymiyanlarin[meselâ,namaz kilmiyanlarin ve avret mahalli açik olarak baskalarinin yanina çikanlarin] tevbeleri,zühdleri,tevekkülleri ve duâlari kabûl olmaz.

Onun yolunda olmiyanlarin zikrleri,fikirleri,sevkleri ve zevkleri kiymetsizdir.Peygamberler,Onun hayat veren deryasindan bir kadehe kavusmakla,o derecelere yükselmislerdir.Evliyâ,Onun sonsuz bahrinden bir yudum içmekle murâdlarina ermislerdir.Yer yüzündeki melekler,Onun hizmetçileri,göklerdekiler,âsiklaridir.Hersey,Onun serefine yaratilmis,bütün varliklar,Onun mübârek ruhundan feyz almislardir.Allahü teâlânin varligini O açiklamis,herseyin yaratani,Onun rizasini almak istemistir.

Ona ve Onun Âline ve Eshâbina bizden duâlar olsun.O yüce Peygamber, hepimizden râzi olsun! [Ey! Saadete kavusmak istiyen akil sahipleri! Bütün gücünüzle Ona tâbi olmaya çalisiniz! Bu devlete,bu nîmete mani olan herseyden kaçiniz! Hârikalar gösteren bir din yobazini ve yüksek mevki\'ler, diplomalar ele geçirmis olan bir fen yobazini,yâni Ona tâbi olmak serefinden mahrum olan bir câhili,bir gâfili görürseniz,bunun sözlerinin,yazilarinin,radyolardaki, televizyonlardaki saçmalarinin,yalanlarinin,insani felakete sürükliyecegini ve hiç böyle gösteris yapmiyan,fakat çok dikkat ile ve titizlikle Ona tâbi olana inanmanin,Onu sevmenin,felaketlerden kurtarici çok kiymetli ilâc oldugunu biliniz!]

Islam ahlaki

Selam Sevgi ve Dua ile


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com