Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İşte Diyanetin Vaizesi!

"Örtünmek Allah'ın emri değil"

Türkiye'nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, Balçiçek Pamir'e konuştu:

"Bin yıldır kadınlara yanlış öğretildi"


Türkiye'nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, HABERTÜRK'te Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu 'Söz Sende'ye konuk oldu. Prof. Dr. Bilgin, dinde örtünme konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Hz. Muhammed döneminde yaşayan düşük olan insanlar bütün toplumu rahatsız ettikleri gibi kadınları da taciz etmişlerdir. Orada da ayet diyor ki 'dış elbiselerine dikkat etsinler, onsuz çıkmasınlar' Çünkü Peygamber araştırma yaptırıyor, 'Bunlar neden kadınları taciz ediyorlar' diye. 'Biz onları cariye sanıyoruz' diyorlar. Bunun üzerine Peygamber de 'Örtülerini alarak çıksınlar' diyor. Yani örtünme o dönemin ihtiyacına göre ortaya çıkan bir güvenlik meselesidir. Bunlar hiç göz önünde tutulmuyor ve Allah'ın emri diye yansıtılıyor. Bin yıldır Allah'ın emri dendi kadınlara. Kadınlar da kızlarına gelinlerine aynı şeyi söyledi. Allah niçin emreder. Allah'ın emri sizin aksini yapamayacağınız şeylerdir. Mesela güneşe hükmedemezsiniz. Bu sizin iradenize bağlıdır. Ve o iradeyi kullanarak gereken yerde örteceksiniz. Bana diyorlar ki; 'Sen namaz kılarken örtünüyor musun?' Cemaat içindeyken elbette örtüyorum. Ben huzuru bozmamakla mükellefim. Ama kendi evimde başım açık da kılıyorum namazımı. Çünkü, Kuran'ın namaz şartı örtünmek değildir, abdest ve kıbleye yönelmektir. Bunları söylediğim zaman tepki alıyorum. Bu da bin yıllık meseledir. O kadar içimize işlemiş ki bizim. Ama bunu kesinlikle küçümsememek lazım. Çünkü insanlar onu Allah'ın emri zannederek yapıyor. Ama diğer taraftan örtmeyen insanı da kötü kadın ilan etmemek gerekiyor.

Bir diyanet görevlisinin yaptığı açıklamaya bakın! Allah sonumuzu hayreylesin.

:-X :-X :-X :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-[ :-[ :-[

Kusura bakmayın sinirimden link vermeyi unutmuşum.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=76927&cat=200&dt=2008/05/28

bizde bir deyim vardır.
kuduracak k.... cami avlusuna bevl yaparmış diye :(

müslümanların baş örtüsüne taktı...
MEVLAM encamımızı hayır eylesin..

siz bu hanımı birde tv de izleseniz! :o

saç-baş yolduracak cinsten bir konuşması var! >:(

evet kardesim onuda Allah konusturuyorki Müslümanlar görsünler dogrulari yanlislari ayirsinlar diye herseyde bir hayir vardir derler ya millet kimin sözlerine sececek ve dogrulari bulacak dogruyu bulmak zor deyil bir Müslümanca yasayana ne konussa zaten dogru yolu bulmus konussunki millet uyansin .

:( :(
Allah gerçekten sonumuzu hayretsin ne diyelim beşeriz şaşarız şaşırtmasın aklımız her zaman iyiye kullandırsın...

amin....

Bide Allahın emri zannederek diyor yazık gerçekten...


Bide Allahın emri zannederek diyor yazık gerçekten...
RABBİM doğru yolumuzdan bizleri şaşırtmasın inş.

Eğer bu açıklamaların ardından bir bacımız başını açarsa bunu söyleyen o vebalden nasıl kurtulacak o sorumluluğu bilse böyle söylemezdi zaten Allah (c.c.)hidayet versin


Eğer bu açıklamaların ardından bir bacımız başını açarsa bunu söyleyen o vebalden nasıl kurtulacak o sorumluluğu bilse böyle söylemezdi zaten Allah (c.c.)hidayet versin

Kardeşim zaten başını kapatan kardeşimiz gerçekten neyin ne olduğunu biliyorsa,Eminim bu tür şeyleri önemsemiyecektir bile.
Amin!!


Güncel Haberler

MollaCami.Com