Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hollanda uçağında türbanlı Türk krizi

Hollanda uçağında türbanlı Türk krizi






Hollanda Kraliyet Havayolları’na ait uçaktaki türbanlı bir Türk kadının ’namahrem’ olduğunu söyleyerek yanında oturan Hollandalı erkek yolcuyu yerinden kaldırtması krize neden oldu.


NTV’nin haberine göre Amsterdam’a varmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan KLM uçağındaki türbanlı bir Türk kadın, İslam dinine göre bir erkekle yan yana oturmasının günah olduğu gerekçesiyle yanındaki yolcunun kaldırılmasını istedi. Bu talep üzerine kadın yolcunun yanında oturan Hollanda iktidar partisi CDA’nın Amsterdam Belediye Meclisi üyesi Lex van Drooge koltuğundan kaldırıldı. Van Drooge, Hollanda’ya iner inmez durumdan şikayetçi oldu. Van Drooge sonradan basına yaptığı açıklamada, “Demek ki böyle durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyoruz” diye konuştu.



’KLM İslam’a boyun eğdi’



Hollanda basını da haberi, “KLM İslam’a boyun eğdi” başlığıyla duyurdu. Şirket yetkilileriyse kabin görevlileri hakkında soruşturma başlattı ve bir açıklama yapılarak böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceği belirtildi ve neden erkek yerine kadın yolcunun yerinin değiştirilmediğinin henüz açıklığa kavuşmadığı söylendi.



BELEDİYE MECLİS ÜYESİ



Şikayet üzerine yerinden kaldırılan Hollanda iktidar partisi CDA’nın Amsterdam Belediye Meclisi üyesi Lex van Drooge, ülkesine iner inmez şikayetçi oldu. Hollanda basını da uçakta yaşanan namahrem krizine geniş yer verdi.

aferin bacimiza.

aferin bacimiza.


:) aferin


Güncel Haberler

MollaCami.Com