Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ölür müsü­n öldürür müsün?

aktiyle köylünün biri hacca gitmiş. Tabii dönüşte eşe dos­ta, hısım akrabaya hediye getirmek âdetten... Herkese miktarınca hediyeler aldıktan sonra köyün ağasını da hatırlamış. Hediye konusunda uzun müddet karar verememişse de "Ağamız, başımızın tacıdır, efendimizdir; ona götüreceğim he­diye kendime alacağımdan aşağı olmamalıdır." diye düşüne­rek hacılar âdetince bir şişe Zemzem doldurup bir faniye yete­cek kefenlik bez kestirmiş. Dönüşte yol yordamınca hediyele­rini sunmak için ağanın eşiğine yüz sürmüş. Gelin görün ki ağanın kâhyası, bu durumdan hoşlanmayarak hediyeleri ada­mın suratına fırlatmış:

- Be adam! Hiç böyle hediye olur mu?! Ben böyle bir hedi­yeyi şimdi ağaya nasıl takdim ederim? Köylü hulûs-ı kalble ısrar etmiş:

- Canım kâhya, elçiye zeval olmaz; sen heman bunları oda­sına götür. Ben bunları bin bir emekle ta Hicaz'dan getirdim.

Biraz tartışmadan sonra kâhya razı olmuş ve elinde hedi­ye bohçası ile ağanın huzuruna girip meramını şöylece arz et­miş:

- Ağam! Sersemin biri Hicaz'dan size kefenlik bez ile gasil suyunuza katılmak üzere Zemzem getirmiş. Şimdi ölür müsü­nüz; öldürür müsünüz?!..İşte bu deyim zamanla günümüze kadar ulaşmış

Çok hoştu :D
Teşekkürler paylaşım için..

:D teşk.ler

ben teşekkür ederim sağolasınız.

teşekkürler güzelmiş.. :)


ben teşekkür ederim sağolasınız.

Teşekkürler paylaşım için... ;D


Atasözleri

MollaCami.Com