Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İNATÇILIĞA AİT BAZI ÖRNEKLER

İNATÇILIĞA AİT BAZI ÖRNEKLER

1) Çocuğunuz caddenin ortasında yola devam etmemek için size karşı koyup, ağlamakta mıdır?

Onu zorla yürütmeye çalışmak sadece inatçılığını artırır. En iyisi onu kolunuzun altına alarak rahatsız olacağı bir şekilde bir müddet taşıyın. Çocuğunuz hissettiği rahatsızlık dolayısıyla kendiğinden yürüyerek yola devam etmek isteyecektir.

2)Çocuğunuz bütün ikazlarınıza rağmen evin içinde yaramazlığına devam ediyor mu?

Bırakın bir müddet tepinsin, nasıl olsa bir yerini herhangi bir tarafa çarparak canını acıtacaktır. Böylece evin içinde aşırı hareketler yapılmayacağını anlamış olur. Ayrıca uyku saatinden evvel bir müddet yaramazlık yapmasına müsaade edin, bu şekilde onun yorularak kolay uyuyabilmesini sağlamış olursunuz.



BİLE BİLE YEMEK DÖKMEK İLLETİ

3)Çocuğunuz gözünüzün içine baka baka yemeği, yeni ütülenmiş masa örtüsünün üzerine mi döküyor?

Bu hareketin insanı çileden çıkarmaya yeterli olduğunu kabul ediyoruz. Fakat elinizden geldiği kadar sakin kalmaya çalışarak, onun elinden tutun ve bir başka odaya götürün. Orada ona şöyle deyin: "Mademki bizimle yemek yemek istemiyorsun, o zaman burada kal!" Biraz sonra tekrar sofraya geldiğinde ona, kendi hakkını döktüğü için, yemek vermeyeceğinizi söyleyin. Böylece çocuğunuza en etkili cezayı vermiş olursunuz.

4)Çocuğunuz birkaç kere ikaz ettiğiniz halde dikiş kutusundaki makası almaktan vaz geçmiyor mu?

Makası başka bir yere saklayın, bir de ona plastikten oyuncak makas alın.

5) Çocuğunuz toplu iğneleri prizlere mi sokuyor?

Elinden iğneyi alarak parmağına hafifçe batırın ve prizlerle oynamaya devam ettiği takdirde canının daha çok yanacağını söyleyiniz. (Bu arada açıkta olan prizler için de birer koruyucu almayı ihmal etmeyin.)

Gördüğünüz gibi çocuğun inatçılığına karşı sabırlı ve iyi niyetli hareket etmek gerek. Bu, pek kolay olmasa bile, çocuğunuzun bu huydan kurtulması, sizin de rahat etmeniz için oldukça gerekli bir şeydir.


Çocuk Egitimi ve Gelişimi

MollaCami.Com