Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


>çikolata severlere>



Çikolatanın tarihi 19.yy'da başlasa da öyküsü çok eskilere dayanıyor. İspanyol kaşifler Christophe Colomb ve Hernan Cortes, 16 yy'da orta Amerika'ya yaptıkları gezilerden yanlarında içecekle döndüler. Çokolatl isimli bu içecek Mayalar ile Azteklerin kakao çekirdeklerinden elde edilen bir içecekti. Fransa ve Avrupa'ya ancak 17. yy'da yani 100 yıl sonra yayılabilen çokolatl'a 1700'lerde İngilizler süt de ilave ederek tadını geliştirdiler.
Yumuşak, tatlı ve yenebilir çikolata yapma yöntemi 19.yy'ın ortalarında Deivid Chaillou tarafından bulundu. 1825'te Antonie Brutus Menier, Noisel-sur-Marne'de ilk çikolata fabrikasını kurdu.

Çikolatanın iyisi nasıl anlaşılır?

Kokusu, rengi, parlaklığı ve kadifemsi dokusundan belli olur. Ne çok acı, ne çok tatlı olmalıdır. Çikolata kırıldığında kenarı düz olmalı, kırılma sesi duyulmalı. Ağızda kolayca erimeli, dilinize pürüz gememeli.

Çikolata nasıl tadılır?

Çikolatayı ağzınıza koyduktan sonra ağzınızda erimesine izin verin. Daha sonra birkaç kez çiğneyerek küçük parçalara ayırın. Yavaş yavaş erimesini bekleyin.

Nasıl saklamalısınız?

Çikolatanın tadının bozulmaması için güneşte bırakmayın, oda ısısında 10 - 15 santigrad derecede ve kapalı bir kapta koruyun.

Tesekkurler cepni kardesim
ama simdi nasil bu güzel güle kiyipta yicez ::) :)

seyredin! ;)


seyredin! ;)


seyrediyoruz kardesim ayrica bu güzel gülü seyretmemize vesile oldugunuz icin tesekkur ediyoruz ;)

Cepni kardeşim şimdi bu saatte yapılacak şeymi bu?Birde uzun uzun nasıl yenmesi gerektiğini yazmışsınız tam bir işkence oldu :D

Şaka bir yana çikolatanın tarihçesini öğrenmiş oldum teşekkürler :)

bilerek yaptım!

rüyanızda çikolatadan güllerle dolu bir bahçe dilerim ;)

Eyvallah kardeşim,Allah razı olsun ;)

paylaşımın içi teşekkürler.

Paylaşımınız için Teşekkürler...
Allah razı olsun...


Paylaşımınız için Teşekkürler...
Allah razı olsun...

işte benim haberim ;D

Kokusu, rengi, parlaklığı ve kadifemsi dokusundan belli olur. Ne çok acı, ne çok tatlı olmalıdır. Çikolata kırıldığında kenarı düz olmalı, kırılma sesi duyulmalı. Ağızda kolayca erimeli, dilinize pürüz gememeli.


çikolatanın iyisinden anlıyormuşum demek ki ::) :D
haber için teşekkürler kardeşim...


bilerek yaptım!

rüyanızda çikolatadan güllerle dolu bir bahçe dilerim ;)


Şimdi rüyamızda ,öldükten sonra da Cennetü âlâda cümleten görüp nasipleniriz inşallah. ;)
Canım çekti yaa :)



;)


Tatlılar

MollaCami.Com