Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ASÂ

SEVGILI PEYGAMBERIM

ASÂ

...Bir gün Resûlullah Efendimiz,huzurlarina Abdullah bin Üneys radiyallahü anh'i çagirdilar:

-Yâ Abdullah! Hüzeli kabilesi'nin Lihyanogullari kolundan Halid bin Süfyan, bizimle çarpismak üzere etrafina adamlar topluyormus. Halid, su siralar ya Nahle'de veya Urene'dedir.O'nu bertaraf ederek bir fitneyi daha bastan yok etmeliyiz.

Hazreti Abdullah, Sevgili Peygamberimiz kendisine bir vazife verdikleri için çok sevindi:

-Basüstüne yâ Resûlallah! Derhal. Ancak O'nu nasil taniyabilirim?

-Halid bin Süfyan'i gördügün zaman seytani hatirlarsin.Ayrica O'nu gördügünde içinde bir ürperti ve korku hali dogacaktir.

-Pekalâ yâ Resûlallah. Ancak sizden bir hususda, müsaade istirham ediyorum. Icabederse O'nu kandirmak için aleyhinize konusabilir miyim?

Efendimizden,bu mevzuda istedigini söylemek için izin alan aziz sahabi, kilicini kusanarak Hüzeli Kabilesi'ne dogru yola çikti.Abdullah bin Üneys,Urene Ovasi'na vardiginda sürü otlatan bir kadina rastladi; ve sordu:

-Ey hatun! Sen kimin çobanisin?

-Halid bin Süfyan'in.

-Halid bin Süfyan simdi nerede?

-Birazdan buraya gelir.

-Yâ! Öyle mi?

-Evet nerede ise gelir.

Bunun üzerine Abdullah bin Üneys bir kenara oturarak Allah düsmanini beklemeye basladi.

...az sonra bir adam, elinde asasi ile azametle yürüye yürüye geldi. Arkasinda da adamlari oldugu anlasilan bir çok kimseler vardi.

Sahabi, gelen kimseyi hemen tanidi; insana seytani hatirlatiyor ve eskali aynen Sevgili Peygamberimiz'in tarifine uyuyordu.Ayrica hakikaten kendisinde bir korku ve ürperme hâsil olmustu.

Hazreti Abdullah, Halid'e yaklasarak önünde durdu. Halid çevresindekilere sordu:

-Kim bu adam?

Yabanci, suali bizzat cevaplandirdi.

-Isittim ki Muhammed\'in üzerine gitmek için adam topluyormussun; ben de size katilmak için geldim. Huzaali araplardanim.

...dedi ve yan yana yürümeye basladilar. Abdullah bin Üneys'in Kâinat'in Efendisi aleyhine söyledigi sözler, Halid bin Süfyan'i son derece memnun ediyordu.

Nihayet konusa konusa iblis suratli adamin çadirina kadar geldiler. Buraya gelince ahmak Islâm düsmaninin adamlari dagildilar.HalidHazreti Abdullah'i birakmadi. Cadirin önüne bagdas kurdular...nihayet gece olmus; çadirdakiler uykuya varmis; onlar,hayli laflamislardi.Kahraman sahabi,iste bu sirada bir punduna getirerek alçak niyetli bedbahtin canini cehenneme yolladi.Gürültüye içerdeki kadinlar uyandilarsa da Abdullah radiyallahü anh,çoktan kaçip izini kaybetmisti.Arkasindan aglama sesleri geliyordu.Ardina düsen takipçiler, ne kadar aradilarsa da bir magaraya gizlenen kahramani bulamadilar.

Abdullah bin Üneys hazretleri,gündüzleri saklanip geceleri yürüyerek onsekiz gün sonra Medine'ye geri döndü. Resûlullah'i mescidde buldu.Efendimiz O'nu görünce tebessümle:

-Muradina erdin, buyurdular.

Yigit sahabi, olup bitenler hakkinda tekmil verdi. Peygamberimiz,gayet memnun kaldilar ve O'nu alarak evlerine götürdüler ve kendi elleri ile bir asâ hediye ettiler:

-Bu asâyi sakla yâ Abdullah bin Üneys; cennette bunu kullanirsin. O zaman insanlarin asâ kullanani pek az olacaktir. Bu sebeple aramizda isaret olur.

Sevinçle ailesinin yanina gelen Abdullah bin Üneys radiyallahü anh vefat, edecegi zaman bu mübarek bastonu/asâyi kefeni içine koymalarini vasiyet etti.

...yillar sonra vasiyet aynen yerine getirildi.

Alinti

Selam Sevgi ve Dua Ile

Allah razı olsun kardeşim.Emeğine sağlık...


Allah razı olsun kardeşim.Emeğine sağlık...

Cenab-ı Hak razı olsun .O nun şefaatinden bizleri mahrum etmesin(main)


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com