Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


pes be kardesim pes

Eski Bakan Güzel: Kaynağım sağlam Sezer, Anayasa Mahkemesi üyeleriyle görüşüyor
Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa Mahkemesi üyeleriyle temas halinde olduğunu söyledi.

Vakit Gazetesi'nin haberine göre Hasan Celal Güzel, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer hakkında ilginç iddialarda bulundu.

Güzel, 'Eski Cumhurbaşkanı Sezer, Anayasa Mahkemesi üyeliyleriyle hala temas halinde. Bilgi kaynağım çok sağlam. Sezer'in kendi seçtiği üyelerle yoğun temas halinde olduğu söyleniyor. Sezer'in bu görüşmelerini bilmeyen yok. 367'den sonra AK Parti'ye de kapatma davası açıldı, iddianame kabul edildi. Anlatmaya da gerek yok, O zaman bu temasların sadece 'nasılsınız, iyi misiniz..' konulu olmadığından eminim. Konu bu kadar açıktır.' dedi.

BAYKAL MAHKEMEYİ TEHDİT ETTİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Anayasa'nın 138'nci maddesini hiçe sayarak, 'Eğer Anayasa Mahkemesi 367'ye gerek yok kararı alırsa bu Türkiye'yi çok tehlikeli bir noktaya götürecektir. Çatışma çıkar' diye mahkemeyi tehdit edip şantaj yaptığını belirten Güzel, şunları söyledi: "Bu tip baskıların tesiriyle mahkeme peşin hükümlü ve siyasi bir karar verdi. Anayasa Mahkemesi'nin daha önce de tarafsız karar vermediği ortaya çıktı. İdeolojik olduğu netleşti. Nitekim sonucunu tahmin edercesine, üyelerden 9'unun Sezer'in 2'sinin ise merhum Özal'ın tayin ettiği belirtilerek 'Sonuç 9-2 çıkar' dediler o da doğdu çıktı."

367 konusunda, Tülay Tuğcu dışındaki diğer Anayasa Mahkemesi üyelerinin de açıklama yapmasını isteyen Güzel, darbe günlükleri ortaya çıkan emekli paşalar hakkında hiçbir işlem yapılmamasına da tepki gösterdi. Güzel, suçu olmayan bir partiye kapatma davası açılmasını ise demokrasi ile bağdaştıramayacağını ifade etti.

Sağolsınız!


Güncel Haberler

MollaCami.Com